ŠTÍTEK: Tipsport

15. ročník Triatlonu v Hrádku nad Nisou.
Osmitisícový Hrádek nad Nisou na česko-německo-polském trojmezí a tamější Rekreační areál Kristýna byly v neděli 3. září v zájmu vyznavačů triatlonu. Ti sem zamířili na patnáctý ročník Triatlonu Hrádek nad Nisou. Akce byla součástí projektu Tipsport Sportuj s námi a celkově nalákala k účasti čtyři stovky dospělých a sto dětských závodníků.
6 fotografií

Jezero Kristýna a jeho okolí v Hrádku nad Nisou přilákalo stovky triatlonistů

Ostatní sporty
Český zápasník MMA David Kozma, přezdívaný rovněž Růžový panter
Do ostře sledovaného semifinále Tipsport Gamechangeru v německém Frankfurtu nad Mohanem zbývá poslední týden. Česká MMA scéna zde bude s obrovským napětím sledovat vystoupení své ikony Davida „Pink Panthera“ Kozmy, který si to o postup do vytouženého finále rozdá se srbskou legendou Bojanem Veličkovičem. Tito dva borci se spolu v kleci utkají již podruhé v kariéře, tentokrát však s malinko odlišnou motivací.
21 fotografií

Kozmův velký den se blíží. Odveta? Teď to bude sakra něco jiného, varuje Kincl

Ostatní sporty
Turnaj Oktagon 29 v Brně s hlavním zápasem David Kozma - Bojan Veličkovič
Unikátní projekt Tipsport Gamechanger z dílny Oktagonu, jehož celkový vítěz si odnese lákavou odměnu v hodnotě 300 tisíc eur, pomalu míří do svého finiše. Českou MMA scénu bude v ostrém frankfurtském semifinále reprezentovat oblíbenec domácích fanoušků David „Pink Panther“ Kozma, který si po necelých dvou letech střihne odvetu se srbskou legendou Bojanem Veličkovičem. „Z finančního hlediska to bude můj nejdůležitější zápas v kariéře,“ přiznal karvinský rodák v rozhovoru pro Deník.
17 fotografií

Za výhru růžové fáro? To raději koupím dovolenou, směje se zápasník Kozma

Ostatní sporty
Dostihové odpoledne patřilo tradiční Ceně města Karlovy Vary.
Dostihová sezona na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek zaznamenala uplynulou neděli další významnou událost letošního léta. Hlavním bodem třetího mítinku byla 94. Cena města Karlovy Vary – Memoriál Josefa Dolejšího. Dvoukilometrový test první kategorie vyhrazený čtyřletým a starším středotraťařům přilákal s výjimkou jediného škrtu maximální možný počet startujících.

Nedělní dostihové odpoledne patřilo tradiční Ceně města Karlovy Vary

Ostatní sporty
Defenzivní bek Ostrava Steelers Jan Telnar.
/FOTOGALERIE/ Před několika lety ho požádal o podpis, nyní proti němu nastoupí v Tipsport Czech Bowlu. Finále domácí ligy amerického fotbalu bude mít pro defenzivního beka Jana Telnara velké grády – musí totiž zastavovat přihrávky od Jana Dundáčka, hvězdy Vysočiny Gladiators. Jenže talentovanému hráči z ISMM Ostrava Steelers se daří, má nejvíce zachycených míčů přímo od quarterbacků.
6 fotografií

Steelers bojují o titul. Sebrat míč útoku? Pro ten pocit žiju, těší se Telnar

Ostatní sporty
Nový majitel Hradeckého jezdeckého klubu Zbyněk Knoll.
/ROZHOVOR/ V polovině května se po Hradci Králové roznesla zpráva, že dlouho chátrající areál Hradeckého jezdeckého klubu změnil svého majitele. Kupcem zapsaným ve vlastnickém listu se stal Zbyněk Knoll (*1963), spolumajitel sázkové kanceláře Tipsport. A jak to u podobných transakcí bývá, ani koupě tohoto areálu, který se rozkládá na lukrativních pozemcích Hradce Králové, se nevyhnula spekulacím. Na sociálních sítích se debatovalo o tom, zda tu místo koní nebude další obchodní centrum či čtvrť jen pro vyvolené. Knoll v exkluzivním rozhovoru pro Deník chce tyto domněnky utnout hned v zárodku. Jeho vizí je jezdecký sport v Hradci zachovat a celý areál otevřít široké veřejnosti k rekreačnímu sportovnímu využití.
17 fotografií

Čtvrť pro vyvolené ani obchoďáky tu nebudou, říká nový majitel Jezdeckého klubu

Hradecko
Finále Tipsport Czech Ladies Open v Berouně.
/FOTOGALERIE/ Dvaadvacetiletá Diksha Dagarová z Indie vyhrála berounský turnaj Ladies European Tour s jistým náskokem čtyř ran a potvrdila svoji vedoucí pozici po druhém kole. Před početným publikem se v Royal Beroun Golf Clubu dařilo i českým hráčkám, přičemž nejlepší z nich, amatérka Denisa Vodičková, skončila na děleném 17. místě. Finálové kolo si zahrálo šest domácích golfistek.
7 fotografií

Golfistka z Indie ovládla Tipsport Czech Ladies Open, Vodičková sedmnáctá

Ostatní sporty
České derby bude ozdobou víkendu. Vyražte do Chuchle také!
Napjatě očekávaný vrchol dostihové sezony v Chuchle Areně Praha je za dveřmi. V Českém derbyse v neděli představí patnáct startujících, kteří se utkají na distanci 2400 metrů. Favorit se v derby obvykle hledá velice těžce, a i když se najde, ne vždy uspěje.

České derby je tu. Favorit se obvykle hledá těžce

Ostatní sporty
Vizualizace školy.
/VIZUALIZACE/ V Komunitním centru svaté Ludmily na Tetíně se v úterý 20. června uskutečnilo setkání spojené s představením stavby nové soukromé Mateřské a základní školy VIA Beroun, které vyvrcholilo poklepáním na základní kámen. Zhruba půlmiliardový projekt česko-anglické školy a školky, která vyroste v bývalém areálu Tiba v Berouně, nabídne možnost stipendia až pětině žáků. Na něj bude moct dosáhnout prakticky každý, s výběrem pomáhá sofistikovaný algoritmus.
49 fotografií

V Berouně začala stavba soukromé školy za půl miliardy. Nabídne stipendia

Berounsko
Vítězství Talenta v loňské červnové kvalifikaci.
V sobotu 24. června mohou dostihový příznivci opět zavítat na závodiště v Pardubicích, kde je přichystán mimořádně atraktivní program. Jeho součástí je totiž trojice jedničkových dostihů včetně druhé kvalifikace na Velkou pardubickou, jejíž celková dotace byla letos navýšena na rovný milión korun, a i proto na její start míří řada domácích hvězd. Dobře jsou obsazeny také ostatní dostihy. Koneckonců celkem se v osmičce dostihů představí 91 koní.

Druhá kvalifikace na Velkou. Silná sestava od Váňů, sezonu zahájí i Talent

Ostatní sporty
Tipsport Czech Ladies Open Beroun: Jana Melichová a Sára Kousková.
/FOTOGALERIE/ Jedinečnou startovní pozici má český golf před turnajem Tipsport Czech Ladies Open, jehož pátý ročník se odehraje v Royal Beroun Golf Clubu od pátku 23. do neděle 25. června. Za poslední rok na Ladies European Tour zvítězily tři Češky, což zemi řadí v počtu titulů na druhé místo za Švédsko s osmi výhrami. Celkem odehraje berounský turnaj devět domácích profesionálek a šest amatérek.
6 fotografií

Berounský Tipsport Czech Ladies Open: o 300 tisíc EUR i 15 Češek

Ostatní sporty
Tipsport Czech Ladies Open Beroun: Jana Melichová a Sára Kousková.
Jedinečnou startovní pozici má český golf před turnajem Tipsport Czech Ladies Open, jehož pátý ročník se odehraje v Royal Beroun Golf Clubu od pátku do neděle 25. června. Za poslední rok na Ladies European Tour zvítězily tři Češky, což zemi řadí v počtu titulů na druhé místo za Švédsko s osmi výhrami. Celkem odehraje berounský turnaj devět domácích profesionálek a šest amatérek.
6 fotografií

300 tisíc eur a 15 Češek. Czech Ladies Open nabídne špičkový golf

Ostatní sporty
Karlovarská dvojnásobná míle zahájí v lázeňském městě dostihovou sezonu.
/DOSTIHY/ Milovníci dostihů by měli řádně zbystřit. V neděli 18. června bude zahájena 124. dostihová sezona v Karlových Varech, o což se postará 95. Karlovarská dvojnásobná míle. V nedělním odpoledni, se tak po zimní přestávce do areálu Hipodromu Holoubek navrátí dostihové dění. Nabídce sedmi rovinových dostihů na úvod 124. sezóny dominuje jedna z místních specialit, a to 95. ročník Karlovarské dvojnásobné míle.

Karlovarská dvojnásobná míle zahájí v lázeňském městě dostihovou sezonu

Ostatní sporty
Klára Davidson Spilková.
Český golf na Ladies European Tour letos vrší hlavně zásluhou Kláry Davidson Spilkové jeden úspěšný výsledek za druhým. Její sedmý start sezony na Helsingborg Open přinesl už potřetí čtvrté místo, kterým si hráčka zároveň upevnila stejnou pozici v celoročním žebříčku Race to Costa del Sol. Na blížícím se berounském turnaji Tipsport Czech Ladies Open se diváci mají na co těšit.

Davidson Spilková už potřetí skončila čtvrtá, start v Berouně se blíží

Ostatní sporty
Jana Melichová
Necelý měsíc před startem berounského Tipsport Czech Ladies Open se na Ladies European Tour opět dařilo českým golfistkám. Po druhém místě Kláry Spilkové z předchozího Aramco Team Series v USA se nyní při Belgian Ladies Open dělily Sára Kousková s Janou Melichovou o 16. místo se skóre 3 pod par. Obě zahrály ve finále výborných 68 ran, 4 pod par.

Dvojí české Top 20 na Belgian Ladies Open, Kousková i Melichová

Ostatní sporty
Z průběhu prací.
/FOTOGALERIE/ Na začátku byla krajská soutěž Cool School, v níž středoškoláci představují projekty, které by mohly přispět k lepšímu prostředí v jejich školách. Studenti berounské obchodní akademie Ondřej Chudý ze třetího ročníku a čtvrťáci Josef Pokorný a Bibiána Thomková přišli s odpočinkovou zónou za zhruba půl milionu korun. Svůj návrh, který skončil na druhém místě, pak museli přetavit ve skutečnost. Teď už se blíží slavnostní otevření altánu.
17 fotografií

Ze studentů se stali manažeři i dělníci. Školní altán otevřou před prázdninami

Berounsko
Mr Spex je loňským vítězem 132. Velké pardubické.
Dostihová sezona v Pardubicích je již v plném proudu. Na tamním dostihovém kolbišti se letos vůbec poprvé utkájí žokeji se svými koni na I. kvalifikaci na 133. Velkou pardubickou se Slavia Pojišťovnou. Ta startuje již tuhle sobotu 20. května ve 13. hodin. Výhodou pro fanoušky tohoto sportu je také fakt, že vše důležité budou moct sledovat během vysílání České televize. 

V první kvalifikaci na Velkou pardubickou se objeví i loňský vítěz Mr Spex

Ostatní sporty
Mochtínský přespolní běh 2023.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Tělovýchovná jednota Sokol Mochtín nedávno uspořádala historicky již 51. ročník Mochtínského přespolního běhu, jehož hlavní závod dospělých byl součástí bodovaného okresního seriálu běhů mimo dráhu (Ešus liga). Akce se konala v rámci programu ČUS "Tipsport Sportuj s námi" a díky práci pořadatelů, zájmu veřejnosti, výkonům sportovců od nejmenších po největší i atmosféře, která ve sportovním areálu v Mochtíně panovala, snesla nejpřísnější měřítko kvality.
490 fotografií

PODÍVEJTE SE: Mochtínský přespolní běh přilákal téměř dvě stovky závodní(č)ků

Ostatní sporty
David Kozma
Čeští fanoušci MMA už se nemůžou dočkat sobotního duelu mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou, nadcházející turnaj Oktagonu ale nabídne daleko víc kvalitních zápasů. Čtvrtfinálovými boji totiž pokročí do další fáze prestižní pyramida velterové váhy Tipsport Gamechanger. „Teď máme čtvrtfinále a do úplného vítězství mi zbývají tři zápasy,“ hlásí sebevědomě domácí bijec David Kozma, který vyzve zkušeného Alexe Lohorého.
21 fotografií

Očekávám tvrdý zápas, hlásí Kozma. Lohoré věří, že ho ukončí před limitem

Ostatní sporty
David Kozma
Čeští fanoušci MMA už se nemůžou dočkat sobotního duelu mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou, nadcházející turnaj Oktagonu ale nabídne daleko víc kvalitních zápasů. Čtvrtfinálovými boji totiž pokročí do další fáze prestižní pyramida velterové váhy Tipsport Gamechanger. „Teď máme čtvrtfinále a do úplného vítězství mi zbývají tři zápasy,“ hlásí sebevědomě domácí bijec David Kozma, který vyzve zkušeného Alexe Lohorého.
21 fotografií

Očekávám tvrdý zápas, hlásí Kozma. Lohoré věří, že ho ukončí před limitem

Ostatní sporty
Karlos Vémola
Pražská O2 arena bude v sobotu večer svědkem toho nejlepšího MMA na naší půdě. Nejen, že se rozhodne o postupujících do semifinále prestižního Tipsport Gamechengeru, ale po dlouhých pěti letech se proti sobě konečně postaví nesmiřitelní rivalové Patrik Kincl a Karlos Vémola. „Kincl mě může porazit jenom, když udělám chybu,“ tvrdí populární Terminátor. „Upletl si na sebe bič, jak si naplánoval další zápasy,“ kontruje aktuální šampion střední váhy Oktagonu.
20 fotografií

Příprava vrcholí. Pokud Kincla neporazím, nemá odveta s Véghem smysl, ví Vémola

Ostatní sporty
Klára Davidson Spilková.
Šest českých golfistek na nadcházejícím Jabra Ladies Open, to je další z narůstajícího počtu rekordů Ladies European Tour, která po téměř dvouměsíční přestávce zahajuje ve Francii svou evropskou část sezony 2023. Připomeňme, že celá skvělá golfová show se přesune v závěru června (23.-25.6.) také do Berouna.

Ladies European Tour je už v Evropě. Nejvíc se daří Spilkové

Ostatní sporty
Sára Kousková.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Již pátý ročník golfového Tipsport Czech Ladies Open se uskuteční od 23. do 25. června na hřišti Royal Beroun Golf Clubu. Prize money jednoho ze 30 turnajů světové profesionální série byly letos navýšeny o padesát procent na 300 000 eur. Celkem se na Ladies European Tour 2023, jehož je berounský podnik součástí, hraje o rekordních 35 milionů eur. A budou u toho i krásné a šikovné české hráčky. 
92 fotografií

Špičkový golf s šikovnými kráskami zase míří do Berouna. Hraje se o miliony

Ostatní sporty