ŠTÍTEK: jezero

Ilustrační foto
Na šestý ročník turistického pochodu Stezkou Bohumila Hrabala vyrazí účastníci v sobotu 12. června z několika nádraží a železničních stanic. Trasy dlouhé od 10 do 35 kilometrů odstartují na nymburském hlavním nádraží, v Třebestovicích a Ostré.

Turisté se opět vydají stezkou Bohumila Hrabala

Sport
Sen lounských veslařů se splnil, trénovali na hladině jezera Most.
Snem všech členů Veslařského klubu Ohře Louny vždy v minulosti byla možnost pravidelného tréninku na kvalitní dlouhé, rovné a hluboké veslařské dráze, pokud možno co nejblíž od loděnice. Toto se splnilo v sobotu 8. května, přesně v 10.15 hodin. V tomto čase se vesla dvojskifu dorostenek – Kamily Krpcové a Amálie Bielecké – poprvé nakolmila k prvním tempům na Jezeře Most, v místě nazvaném „Pláž pro psy“ na jihozápadní straně mostecké vodní plochy.
10 fotografií

Sen lounských veslařů se splnil, trénovali na hladině jezera Most

Čtenář reportér
Severoitalský region Trentino - místo pro jedinečnou aktivní dovolenou.
Sedm hodin jízdy autem z Prahy směrem na jihozápad leží opravdový zázrak – místo pro jedinečnou aktivní dovolenou. V severoitalském regionu Trentino vás čekají nekonečné možnosti pro outdoorové sporty v kulisách majestátních Dolomit, průzračných jezer a staletých lesů, ale i jedinečná gastronomie a usměvaví Italové.
14 fotografií

Za sportem i jídlem do Trentina

Cyklotrasy v cizině
Spolky uklízejí přírodu v Bohumíně - Gliňoč
Dobrovolné spolky i party nadšenců, kterým není lhostejné životní prostředí, vyrazily s jarním počasím do přírodních lokalit v Bohumíně, aby je zbavily odpadků. Zaměřily se hlavně na okolí vodních ploch. Očistou prošlo Kališovo jezero, areál Gliňoč a chystá se i gruntování břehů Vrbického jezera. Radnice poskytuje pomůcky k úklidu, městské technické služby BM servis zase zajišťují odvoz naplněných pytlů.
2 fotografie

Dobrovolné spolky uklízejí přírodu v Bohumíně, nasbíraly čtvrt tuny odpadků

Čtenář reportér
Autobusy. Ilustrační foto.
Na prvního máje začne vozit rekreanty k jezeru Most městská hromadná doprava. Spojení s jezerem zajistí autobusová linka č. 16, jejíž trasa se prodlouží z konečné u Kostelního hřbitova. Informoval o tom dopravní podnik. Nová zastřešená zastávka je vedle parkoviště u hlavní pláže.

Od 1. května bude k jezeru Most jezdit autobus šestnáctka

Mostecko
Rozhledna obohatí park na Dobré Vodě v Horní Plané.
Novou vyhlídku na krajinu kolem lipenské nádrže brzy nabídne Horní Planá. Na Dobrovodském kopci vyroste rozhledna. Bude součástí muzejního parku Adalberta Stiftera, který se rozkládá nad městem a v porostu mezi stromovými velikány skrývá poutní kapli na Dobré Vodě, jež je jednou z hlavních dominant parku. Hornoplánští park stále vylepšují a rozhledna se stane dalším významným počinem.
14 fotografií

Vzpomínka na sklářskou historii. Rozhledna nad Horní Planou bude mít tvar karafy

Regiony