ŠTÍTEK: jezero

Místostarosta Bohumína Lumír Macura.
/ROZHOVOR/ Po zprovoznění dálnice mezi Starým Bohumínem a Ostravou koncem roku 2007 si Vrbičtí konečně oddechli. Pod domy jim přestaly jezdil tisíce nákladních aut a doprava v této městské části se po mnoha letech konečně zklidnila. Moc se tady nestaví, lokalita je v záplavovém pásmu, přestože má vybudovanou protipovodňovou ochranu. „Obyvatelé Vrbice by uvítali, kdyby je přestal obtěžovat občasný zápach ze skládky a kompostárny na území nedalekého Hrušova,“ říká místostarosta Bohumína Lumír Macura.

Vrbičtí se modlí, aby se jim na průtah obcí nevrátily kamiony

Karvinsko
Jezero v Solné komoře
Cesta k moři do Itálie vede z Čech přes Rakousko. A je jen otázka, kterou částí Rakouska se vydáte. Rakouská dálniční známka vás stojí devět a půl euro na deset dní, což není žádná láce, ale než v Itálii dojedete k Římu, zaplatíte na placených italských dálnicích několikanásobek. Když se ale vydáte z Benátek přes Rakousko směrem na Salzburk, zjistíte, že za nádhernou cestu dálnicí, kde ještě v červenci jedete kolem zasněžených štítů, zaplatíte ještě jeden speciální poplatek.
5 fotografií

Kafe u rakouského jezera si bez covid pasu nedáte

Státy EU
Letní koupaliště Sareza v Porubě. 19. června 2021 v Ostravě.
Česko zažilo poprvé v tomto roce tropický víkend, kdy teploty na mnoha místech přesáhly 35 stupňů Celsia. Někde bylo dokonce i 35,7 stupně. Není tedy divu, že lidé své volné dny trávili nejčastěji u vody. Například oblast jezera Most přilákala o víkendu stovky lidí. Nejinak tomu bylo i na dalších místech Česka. Někde dokonce nebylo možné ani rozložit deku. 
233 fotografií

Hlava na hlavě i fronty na jídlo. Tropické teploty vyhnaly k vodě davy lidí

Česko
Stříbrné jezero v Opavě, červen 2021.
Do konce letošního roku měla být hotová revitalizace Stříbrného jezera v Opavě. Nyní je jasné, že tento termín nebude dodržen, práce v některých částech sádráku totiž nyní stojí. Důvodem je zvyšující se hladina vody, která je metr a půl nad normálem. Má to být způsobeno propadem nebo ucpáním některé z mnoha starých podzemních štol, které sloužily jako přirozený přítok a odtok z jezera.
47 fotografií

Kanál spojující sádrák s řekou by se mohl začít stavět na podzim

Opavsko
Ilustrační foto
Na nadcházející víkend slibují meteorologové pravé letní počasí. V sobotu i neděli jasno až polojasno s denním maximem až 35 stupňů Celsia. Neochladí nás ani větřík. Připravili jsme pro vás několik tipů, kam o víkendovém volnu vyrazit a přesto se neupéct. A nejen za koupáním.

10 tipů, kam vyrazit o víkendu a neupéct se na sluníčku

Ústecko