ŠTÍTEK: Dubenec

Velitel dvorských hasičů Zdeněk Šedivka.
Odhodlání, vytrvalost a smysl pro týmovou práci. To jsou vlastnosti, které vynesly Zdeňku Šedivkovi ze Dvora Králové nad Labem prestižní titul Hasič roku 2018. Ocenění nedávno převzal na Pražském hradě. „Pro mě bylo ctí už to, že jsem se vůbec dostal mezi nominované. Když pak při slavnostním večeru vyhlásili třetí a druhé místo, a bylo jasné, že první budu já, úplně mi vyschlo v krku. Titulu si moc vážím,“ přiznává.
7 fotografií

Nejdřív hledám, kudy uteču, říká hasič roku. Ocenění převzal na Pražském hradě

Regiony
Mapa obcí v Královéhradeckém kraji, které na dotaci dosáhly.
Na základě velkého zájmu, který projevila řada obcí o získání příspěvku na zřízení vesnické prodejny, proběhne na jaře druhé kolo. Královéhradecký kraj oznámil, že v něm rozdělí další peníze vískám, jež usilují o vznik svého obchodu.

Ve vesnicích vyrostou další prodejny s pomocí dotace

Krkonoše
Tip liga - Ilustrační snímek.
Prvním kolem se rozběhla fotbalová Tip liga čtenářů Deníku. Pro první balení Gambrinusu si může dojet do naší redakce (Hrašeho 13, Náchod) Filip Hrbek, (NA0036). Ten měl nejlepší tipy a nejpřesnější Supertrefu.

První kolo Tip ligy ovládl Filip Hrbek

Okresy
Vzpomínka na zesnulého kutnohorského duchovního a bývalého pražského biskupa Církve československé husitské Karla Bicana.
Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Kutnohorský duchovní a bývalý pražský biskup Církve československé husitské Karel Bican ve čtvrtek 10. ledna podlehl těžké a vážné nemoci. Zemřel v nedožitých 68 letech. Kromě toho, že Karel Bican působil v Kutné Hoře jako farář, byl známý také pořádáním pravidelných operních večerů v kutnohorské průmyslové škole, které v září loňského roku odstartovaly již 29. sezonu.
5 fotografií

Zemřel kutnohorský farář Karel Bican

Kutnohorsko
TIP LIGA DENÍKU - ilustrační foto.
Náchod - Vítězem sedmého kola TIP ligy Náchodského deníku se stal Jaroslav Čížek z Dubence (NA0052), který jako jediný dosáhl na solidních 16 bodů. Sedmé kolo znovu zamíchalo průběžným pořadím, do něhož se posunul Jaroslav Valchař z Police nad Metují, jemuž se stejně jako dalším tipérům z Police dopočítaly zpětně body z předchozích kol, v nichž tito tipéři měli v bodových přírůstcích na svých kontech nulu.

Piva za sedmé kolo poputují do Dubence

Fotbal
Ilustrační foto, hlasovací lístek.
Litíč - Zatímco na mnoha místech komunální volby často rozdělují sousedy, kteří razí odlišné názory, jinde se dávají kandidátky ztuha dohromady. Mnohé z radnic měly zásadní problém, aby sehnaly za končící zastupitele nové kandidáty.

Volby na venkově: Leckde jsou už karty rozdané

Krkonoše
Ilustrační foto.
Trutnov – Třídění odpadu se stalo v posledních letech v řadě měst a obcí samozřejmostí. V soutěži Čistá obec pod taktovkou společnosti Eko-Kom a s podporou Královéhradeckého kraje se obce hecují, které se povede vyseparovat nejvíc odpadu. Ty krkonošské se umísťují na předních příčkách klání, z něhož pak k nejlepším putují zasloužené finanční prostředky.

V Krkonoších jsou obce čisté, sbírají jednu cenu za druhou

Krkonoše
Ilustrační foto
Litíč - Mrazy udeřily a v domácnostech se topí na plné obrátky. V pohotovosti jsou tak i hasiči, protože často dochází k zanesení komínů sazemi a následnému požáru. Jen od začátku topné sezóny (1. října 2017) vyjížděli hasiči v Královéhradeckém kraji k více než padesáti takovým případům.

Když hoří saze a popílek v komíně, jedou hasiči i dvakrát

Požáry
Ilustrační foto.
Dubenec – Koncem ledna obvinili příbramští kriminalisté z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti osmašedesátiletého muže. Loni na podzim totiž vjel do protisměru na dálnici D4 a takto jel zhruba čtyři kilometry. Za uvedený čin stanovuje trestní zákoník šest měsíců až pět let odnětí svobody.

Špatně odbočil a tak se vracel v protisměru

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Trutnov – Před necelým měsícem závěrečným třináctým kolem skončila podzimní část fotbalové TIP ligy a nejúspěšnější hráče ještě čeká slavnostní posezení, při kterém se sejde desítka úspěšných tipérů.

Nejlepší tipéři se na posezení sejdou v lednu

Fotbal
Ilustrační foto
Trutnovsko, Pojizeří - Je dobojováno. Podzimní část fotbalové TIP ligy za sebou má 13 kol a teprve v tom závěrečném se definitivně rozhodlo o výhercích všech možných cen. Tu hlavní si odnese vítěz konečného pořadí JAROSLAV BIRKE z Trutnova (startovní číslo KN0082), na něhož čeká dar v podobě pivního sudu.

Žezlo krále TIP ligy převezme Jaroslav Birke

Fotbal
Prodloužení dálnice D4 u Dubence a oprava mostu na Skalce, který přes ni vede. Zvýšenou dopravou nejvíc trpí Dubenec. Lidé se tu těší, až bude po všem. Kvůli bezpečnosti chodců tu alespoň zvýraznili přechody.
Dubenec – Na výrazném zlepšení dopravních poměrů v okolí Dubence na Příbramsku mají svůj podíl stát i kraj. To společně vzkazují středočeské hejtmanství a českobudějovické pracoviště Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) motoristům, kteří jezdí po stále dostavované dálnici D4, i lidem žijícím v jejím okolí. Středočeští radní ve čtvrtek odkývli, že v souvislosti s dostavou D4 kraj bude ŘSD nadále poskytovat maximální součinnost.

Části křižovatky u nové dálnice připadnou kraji. Případné problémy zaplatí stát

Příbramsko
Ilustrační foto
Trutnovsko, Pojizeří - Období, ve kterém soutěžící v podzimní části fotbalové TIP ligy body na svém kontě více odečítali než přičítali, snad definitivně skončilo. V šestém kole tipovací soutěže se našli hned tři hráči, kteří trefili osm z deseti výsledků.

TIP LIGA: Supertrefa v 6. kole potěšila Víťu Schafránka

Fotbal
Ilustrační foto
Trutnovsko, Pojizeří - Pět odehraných kol za sebou má podzimní část fotbalové TIP ligy a ne jeden soutěžící si již musel všimnout, jak náročné zápasy se letos objevují v nabídce jednotlivých hlasovacích kuponů.

Páté kolo TIP ligy vyhrál Vítězslav Tobolka

Fotbal
Ilustrační foto.
Příbram - Dva devatenáctiletí mladíci vykradli koncem března šatní skříňku v příbramském aquaparku. Odcizili pánskou peněženku, ve které bylo 1500 korun, doklady a platební karta. Z té stihli uskutečnit šest plateb v různých prodejnách a čerpacích stanicích, většinou se jednalo o nákup cigaret do pěti set korun.

KrimiMix: Mladíci vykradli skříňku v aquaparku

Nehody
Louka vedle haldy č. 15.
Příbram – Jak nejrychleji a nejšetrněji k přírodě a k lidem zlikvidovat pozůstatky uranové těžby na Příbramsku? Jejich správce Státní podnik Diamo už představu má, tedy spíš novou koncepci, kterou chce dnes představit veřejnosti při besedě v prostorném jednacím sále příbramského Úřadu práce na náměstí TGM od 14 hodin.

Na otázky uranové zátěže odpoví odborníci

Příbramsko