ŠTÍTEK: Dubenec

Ilustrační foto.
Příbram /POČASÍ/ - Kvůli klesajícím teplotám se silnice na Příbramsku mění v ledovku. Podle webu Ředitelství silnic a dálnic České republiky se jedná o silnici R4 a silnice III. třídy v obci Vrančice, Milín, Háje, Příbram, Višňová, Dubenec, Drásov, Dlouhá Lhota, Obořiště, Svaté Pole, Dobříš, Stará Huť, Mokrovraty a Voznice.

DOPRAVA: Silnice se mění v kluziště

Příbramsko
Fortuna Liga
Trutnovsko, Pojizeří – Fortuna liga, tipérská soutěž čtenářů Krkonošského deníku je u konce. Celkové vítězství si stylem start – cíl vybojovala Alena Bogáňová z Borovničky, která se radovala z dílčího úspěchu již ve čtvrtém kole.

FORTUNA LIGA: Suverénně vyhrála Alena Bogáňová

Fotbal
Fortuna Liga
Trutnovsko, Pojizeří – Vítězem druhého kola čtenářské tipovací soutěže Fortuna liga se stal Erich Kamitz z Chvalče. Na tiketu správně zatrhl výsledky osmi utkání, tedy všech, která se nakonec odehrála. Duely Košťálov – Stráž n. N. a Stará Paka – Vítězná byly totiž pro nezpůsobilý terén odloženy.

FORTUNA LIGA: Neúplné druhé kolo vyhrál Erich Kamitz

Fotbal
Vyběhne-li srna takto těsně před autem, je řidič už často bezradný. Prevencí je celoročně mezi lesy a poli ubrat plyn.
Příbramsko - Spousta řidičů se už na silnici mezi poli, lesy a loukami setkala se zvěří. Mezi lidmi se říká, že srážka s lesní zvěří hrozí hlavně na podzim a v zimě, kdy zvěř migruje za potravou. Není to ale pravidlo. Živou překážku na silnici by měl šofér předvídat v každém ročním období.

Šoféři, na silnicích můžete potkat i stádo krav

Nehody
Ilustrační foto
Trutnovsko– Během celého odpoledne vsobotu 7.srpna, pomáhali dobrovolní hasiči zDubence, Bílé Třemešné, Velichovek a Libotova obyvatelům Dubence na Trutnovsku sodklízením následků po vytrvalém dešti, který zaplavil sklepy, garáže iobytné části domů.

Velká voda zasáhla i Trutnovsko

Krkonoše
Stavba nové čistírny odpadních vod v Dubenci
Dubenec - Kusy oblečení nebo třeba brambory se také překvapivě vyskytují v odpadních vodách, které je třeba v dubenecké čistírně odstranit. Provozovatele čističky zarazil i případ, kdy se zřejmě někdo snažil nepozorovaně zbavit agresivních čistících prostředků. Takové ředidlo je pak v odpadu nebezpečné a je nutné ho odstranit speciálními přípravky.

Čističku v Dubenci zahlcují hadry i jídlo

Příbramsko
Nehoda nákladního vozu u Vranovic.
Příbram /FOTO, POČASÍ, DOPRAVA/ - Dopravní problém čekal v pondělí pozdě odpoledne na řidiče jedoucí po silnici I/18. Po předchozím smyku sjel nákladní vůz převážející pivo do levého příkopu před obcí Vranovice ve směru na Plzeň. Náklad se vysypal do levého silničního příkopu. "Při nehodě nebyl nikdo zraněn a zajištuje se již překládání rozsypaného nákladu. Dopravu v místě řídí policie," řekl Deníku vedoucí dopravního inspektorátu Miroslav Ptáček.
22 fotografií

U Vranovic sjel náklaďák mimo silnici

Příbramsko
Nehoda sypače s osobním automobilem nedaleko Milína se obešla bez zranění
Příbram /AKTUALIZOVÁNO/ - Na namrzlých a zasněžených vozovkách se během víkendu stalo několik nehod. Hned dvojnásobná nehoda zkomplikovala vneděli po poledni dopravu na strakonické rychlostní silnici nedaleko obce Dubenec. Nejprve došlo kběžné havárii – při nakládání nabouraného auta ale na kluzké silnici nedobrzdilo další osobní auto a narazilo do vozu odtahovky. Kolize na pokračování si naštěstí vyžádala pouze jedno lehké zranění. U obce Nová Ves pod Pleší na silnici R4 se v sobotu dopoledne staly dvě nehody po sobě. Provoz řídili policisté. U druhé nehody bylo hlášeno zranění. Další nehoda osobního vozu se stala po jedné hodině po poledni na 28 až 29 km silnice R4 u obce Stará Huť. Neprůjezdný byl levý jízdní pruh.

Řidič nedobrzdil a narazil do odtahovky

Nehody
Kniha je stále oblíbeným vánočním dárkem
Příbram - Kdekdo si jistě vzpomene na velké zklamání pod stromečkem při rozbalení knihy. Ta se ale po čase nakonec stejně stala tím jediným dárkem, který člověka potěšil před usnutím. Před několika lety se mnozí uchylovali k novince zvané internet a kniha šla stranou. Návyky ale přesto, jak se zdá, zůstávají a knihy se znovu začaly prodávat.

Kniha je stále oblíbeným vánočním dárkem

Příbramsko
Ilustrační foto
Dvůr Králové – Místní požární stanice připravila na úterní dopoledne prověřovací cvičení, jehož tématem byl oheň ve skladu vánočních ozdob na Benešově nábřeží. Cvičení se kromě královédvorských a trutnovských profesionálních hasičů zúčastnili také jejich dobrovolní kolegové z Hajnice, Bílé Třemešné, Dubence, Mostku, Libotova a Choustníkova Hradiště.

Při prověřovacím cvičení hasili požár ve skladu vánočních ozdob

Zločiny a soudy
ilustrační foto
Trutnov - Více než dvacet obcí a neziskových organizací se vloňském roce zapojilo do projektu veřejně prospěšných prací, který je financován zEvropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Fond pomohl s novými místy

Krkonoše