ŠTÍTEK: Dubenec

Ilustrační snímek.
Příbram – Nové přívaly sněhu dorazily v úterý také na Příbramsko a způsobily problémy v dopravě. Řidiči měli například potíže na strakonické silnici u Dubence, kde se tvořily ledové plotny. Kamiony nezvládaly stoupání a mnohé uvízly v příkopech.

Sníh: záchranáři vyjížděli k nehodám a pádům

Příbramsko
Nehoda u Voznice se naštěstí obešla bez zranění.
Příbram /POČASÍ/ - Výrazné ochlazení přineslo první sněžení i na Příbramsku. V sobotu dopoledne se déšť proměnil ve sněžení nebo ve smíšené přeháňky i v našem regionu. V neděli leží několikacentimetrová vrstva sněhu v regionu, žádné větší problémy kvůli počasí nejsou hlášeny. Ve vyšších polohách leží až 15 centimetrů sněhu a jsou až mínus 2°C.

Na strakonické se bouralo, hasiči měli napilno kvůli padajícím stromům

Příbramsko
Oblastní nemocnice Příbram.
Příbram – Uvažujete o tom, že svůj volný čas věnujete bez nároku na finanční odměnu hospitalizovaným pacientům? A nevíte, co všechno tato práce obnáší? Odpovědi na otázky můžete získat na semináři, jenž pořádá příbramská nemocnice příští středu 30. května v přednáškovém sále v nemocničním areálu 1 ve čtvrtém patře budovy C.

Nemocnice pořádá seminář 
na téma dobrovolnictví

Příbramsko
V Martinicích u Březnice zahájil ve čtvrtek extraligový seriál soutěží v parkurovém skákání – Skokový pohár České pojišťovny.
Martinice - Ve čtvrtek 19. dubna začaly čtyřdenní parkurové závody, jež jsou součástí 1. kola Skokového poháru České pojišťovny 2012. Ačkoliv se běžně závody ve všední dny nekonají, mezi jezdci je o účast v rámci extraligové akce velký zájem. Úvodní den projelo startem 258 dvojic a v pátek jich budou bezmála čtyři stovky.

Martinice žijí skokovým pohárem české pojišťovny

Příbramsko
Ilustrační foto.
Příbram - Vrtulník zasahoval při nedělní dopravní nehodě u Dubence. Devětatřicetiletý řidič ve voze Škoda Felicia nedal přednost v jízdě a vjel do jízdní dráhy fiatu. „Náraz odhodil felicii na pole a fiat skončil na střeše mimo vozovku. Oba řidiči a celkem čtyři spolujedoucí vyvázli s lehkým zraněním a po ošetření v nemocnici byli propuštěni domů. Čtyřicetiletá spolujezdkyně z felicie však utrpěla vážná zranění a byla letecky transportována do pražské nemocnice,“ popsala nehodu policejní mluvčí Monika Schindlová. Na vozidlech vznikla škoda  170 tisíc korun.  

Při nehodě se zranilo šest lidí, vrtulník převážel vážně zraněnou ženu

Nehody
Ilustrační foto
Trutnovsko, Pojizeří – Čtrnáct vítězných bodů získali v devátém tipovacím kole čtyři hráči. Vyhrát mohl pouze jediný a radovat se tak konečně může také Semilsko. Poprvé se tam totiž stěhuje cena, kterou si převezme vítěz Jiří Vondra z Rokytnice nad Jizerou.

TIPLIGA: Rokytnický Jiří Vondra vítězem

Fotbal
Lesní pochod
Dvůr Králové – Ve středu se konal Lesní pochod. Jednalo se o společnou akci ZOO Dvůr Králové, přírodovědného klubu Natura, Lesů ČR, DDM Jednička a České lesnické akademie Trutnov v rámci Mezinárodního roku lesů.

Lesní pochod využilo 500 dětí

Krkonoše
Družstvo ZŠ Dubenec - zleva: Kateřina Pečenková, Michaela Všetečková,  Veronika Šebková a Denisa Antonínová.
Dubenec – Ministerstvo školství a Asociace pedagogů základních škol vyhlásily v tomto roce celostátní soutěž s názvem Zelené podnikání. Smyslem soutěže bylo podpořit rozvoj podnikavosti, finanční a spotřebitelské gramotnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí u žáků základních škol.

Dubenecké dívky uspěly s myší farmou

Krkonoše
Ilustrační foto
Příbramsko – Jak si řidiči jistě stačili všimnout, ceny pohonných hmot nekřesťansky stoupají. Ani Příbramsko není výjimkou, i když někde je ještě dráž. A tak, kdo musí natankovat, při pohledu na tabule s rostoucími cenami se mu vzteky protáčejí panenky.

Nejlevnější benzin řidiči natankují v Dubenci

Příbramsko
Popelem lehla i vzácná pragovka
Doubravice – Téměř třímilionovou škodou skončil rozsáhlý požár rekreační chaty na Královédvorsku, k němuž vyjížděli v pondělí 28. února krátce před půl druhou ráno profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Hořic, dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné, Dubence, Mostku a Miletína.
9 fotografií

Popelem lehla i vzácná pragovka

Požáry
Ilustrační foto.
Královéhradecko – Právě v těchto dnech žádají obce, které patří do Místní akční skupiny Hradecký venkov, o dotace na investiční akce letošního roku. Letos stejně jako loni rozdělí do čtyř mikroregionů tři miliony korun.

Hradecký venkov pomáhá obcím třemi miliony korun

Krkonoše