ŠTÍTEK: Dubenec

Finalisté ročníku 2007/2008 - Stará garda a Městský úřad.
Trutnovsko - Již tradičně se na zimním stadionu v Trutnově rozehrála Podkrkonošská hokejová liga neregistrovaných hráčů (PHL) o putovní pohár, kterou organizuje TJ Lokomotiva Trutnov.

HOKEJ: Neregistrovaná liga PHL

Hokej
Fortuna Liga
Trutnovsko - Čtrnáct bodů. Tolik jste museli získat bodů v pátém kole Fortuna ligy, abyste si mohli dělat nárok na vítězství. Převedeme–li to do počtu uhodnutých zápasů, vykrystalizuje nám z toho číslo 8.

FORTUNA LIGA: Vítěz kola je z Vítězné

Fotbal
ZNIČENÝ TELEVIZOR, poničené dveře, stropní konstrukce a stěny poškozené zplodinami hoření. Tak to vypadalo po požáru televizoru, do něhož uhodil blesk.
Trutnov - Uplynulý víkend zasáhla region další průtrž mračen. Napilno měli především hasiči, kteří odčerpávali na několika místech vodu ze zatopených sklepů a odstraňovali spadlé stromy ze silnic nebo z kolejiště. Bouřky nadělaly starosti také pořadatelům různých festivalů.
0 fotografií

Popadané stromy a zatopené sklepy

Krkonoše
Užovka obojková
Jaroměřsko - Velká a silná užovka s oválnou hlavou zřetelně odlišenou od těla. Velké oči mají kruhovitou zornici. Na těle má kýlovité šupiny a dlouhý ocas. Její základní barva je šedá v různých odstínech. Po stranách hlavy má dvě žluté skvrny. Celková délka samců je 70 cm, samice jsou až 1 m dlouhé.

Živočichové Jaroměřska: Užovka obojková

Volný čas
Skokan ostronosý
Jaroměřsko - Středně velký skokan s dlouhým zadníma nohama. Dorůstá do délky 6,5 až 8 cm. Od skokana hnědého se liší špičatě zakončeným čenichem, větším a tvrdým patním hrbolem a zcela odlišným hlasem.

Živočichové Jaroměřska: Skokan ostronosý

Volný čas
Ilustrační foto
Dubenec - Mezi největší investice obce vletošním roce budou patřit opravy zdravotnického střediska a základní školy. Zastupitelstvo se rozhodlo vyčlenit na rekonstrukci střechy uzdravotnického zařízení půl milionu korun.

Plánují opravu střediska a školy

Krkonoše
Ilustrační foto.
Příbram/ Na sledovaných čerpacích stanicích na Příbramsku teď tankují řidiči nejlevnější Natural 95 na březnické benzinové čerpací stanici Astra, motorová nafta se dá nejlevněji nakoupit na Benzině v příbramské Brodské ulici.

Ceny pohonných hmot na Příbramsku klesly

Příbramsko
Ilustrační foto
Příbramsko/ Krádeží vánočních stromků v lesích je oproti jiným rokům méně. Zloději však kvůli výdělku nebo levnému pořízení stromku ničí jehličnany v zahradách.

Vandal podřezal jedle na zahradě

Příbramsko
Ilustrační foto
Příbramsko - Blíží se vánoční svátky a lidé se začínají pídit po stromcích. Lesníci zatím až na výjimky nezaznamenali žádné krádeže v lesích. To však neznamená, že se nekrade.

Zloděj podřezal dvě stovky borovic

Česko
Ať chutná.
OSTRAVA - Další prodejce, kteří prodávali burčák takzvaně křtěný vodou, neodhalila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) naštěstí v našem kraji, ale v provozovně Josefa Podlešáka v Libenici – Skalce ve středních Čechách. V Moravskoslezském kraji letos bylo podle kontrolorů vše v pořádku.

Inspektoři našli další křtěný burčák

Podnikání
Ilustrační foto
PRAHA - Další prodejce nabízející burčák „křtěný“ vodou odhalila Státní zemědělská a potravinářská inspekce, která pokračuje v kontrolách prodejců burčáku. Inspektoři odebírají vzorky po celé České republice a odesílají je k rozborům do brněnské laboratoře SZPI.

Inspekce odhalili ''křtěný'' burčák

Ekonomika