ŠTÍTEK: Jan Nedvěd

Z loňských hrnčířských slavností na zámku Nelahozeves.
/FOTO, VIDEO/ Nadcházející volné dny nabízejí na Mělnicku i u sousedů ve středních Čechách opět spoustu zajímavých akcí. Pokud se vám nechce cestovat, na hosty čekají oba nejbližší zámky - se slavnostmi a pokusem o kuriózní rekord. Výlet lze spojit třeba s tréninkem japonského sportu motogymkhana, seznámením s ševcovským řemeslem, zábavou na transformers show nebo na koncertech různých žánrů. Stačí si vybrat. 
135 fotografií

Kam o víkendu: do Nelahozevsi za hrnčíři a do Veltrus s gumovými kachničkami

Volný čas
Hosty Jihočeské Porty bude Jan Nedvěd mladší.
Několik novinek přinese hudební přehlídka Jihočeská Porta 13. dubna v budějovickém Divadle U Kapličky. Jde o soutěžní festival zaměřený na mladé muzikanty, kapely i písničkáře hrající folk, country a příbuzné žánry. Kapelám a muzikantům nabídne rekordní počet odměn jako recitály na spřátelených festivalech nebo natáčení ve studiu. Formát poroty bude podobný soutěžím StarDance či SuperStar. Jako host zahraje Jan Nedvěd mladší a jeden z letošních vítězů bude mít recitál.

Jihočeská Porta nabízí rekordní počet odměn. Ozdobí ji Jan Nedvěd mladší

Českobudějovicko
Milan Krejsa z Krupky.
Miluje muziku, houbaření a vandr. Milanu Krejsovi z Krupky se hodně pod kůži dostaly písně Karla Kryla, hrát je začal už na učňáku. S kytarou objel několik festivalů. Úspěšný byl třeba na Portě v Ústí nad Labem, kde vyhrál autorskou část společně s Marií Havlovou. „To moje vandrování za muzikou po festivalech mi krapet překopalo plány. Prodal se barák, přišel rozvod a zůstal jsem zase jen se svoji muzikou a mými koníčky,“ svěřil se Milan Krejsa.

V srdci je koňák, v uších mu zní Kryl. Je nadčasový, říká Milan Krejsa z Krupky

Teplicko
Dny města Kladna 2022.
/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Kouzelné počasí na sklonku léta láká vyrazit za zábavou pod širým nebem. Nabízíme vám desítky tipů na zajímavé víkendové akce na Kladensku i na dalších místech ve středních Čechách. Na koncerty, festivaly, dožínky, historické a pivní slavnosti, ale také na hrnčířské trhy, přehlídku traktorů nebo posvícení a musherské závody. 
205 fotografií

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Babí léto nabízí na Kladensku i u sousedů řadu akcí

Cestujeme
Hrnčířské trhy v Berouně.
/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Kouzelné počasí na sklonku léta láká vyrazit za zábavou pod širým nebem. Nabízíme vám desítky tipů na zajímavé víkendové akce na Rakovnicku i na dalších místech ve středních Čechách. Na koncerty, festivaly, dožínky, historické a pivní slavnosti, ale také na hrnčířské trhy, přehlídku traktorů nebo výstavu kvetoucích jiřin. 
79 fotografií

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Babí léto nabízí na Rakovnicku i u sousedů řadu akcí

Cestujeme
Happening na starém mostě mezi Veltrusy a Nelahozevsí.
/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Kouzelné počasí na sklonku léta láká vyrazit za zábavou pod širým nebem. Nabízíme vám desítky tipů na zajímavé víkendové akce na Mělnicku i na dalších místech ve středních Čechách. Na koncerty, festivaly, dožínky, historické a pivní slavnosti, ale také na hrnčířské trhy, přehlídku traktorů nebo výstavu kvetoucích jiřin. 
7 fotografií

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Babí léto nabízí na Mělnicku i u sousedů řadu akcí

Cestujeme
Příbramská svatohorská šalmaj.
/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Kouzelné počasí na sklonku léta láká vyrazit za zábavou pod širým nebem. Nabízíme vám desítky tipů na zajímavé víkendové akce na Příbramsku i na dalších místech ve středních Čechách. Na koncerty, festivaly, dožínky, historické a pivní slavnosti, ale také na hrnčířské trhy, přehlídku traktorů nebo výstavu kvetoucích jiřin. 
59 fotografií

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Babí léto nabízí na Příbramsku i u sousedů řadu akcí

Cestujeme
Hrnčířské trhy v Berouně.
/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Kouzelné počasí na sklonku léta láká vyrazit za zábavou pod širým nebem. Nabízíme vám desítky tipů na zajímavé víkendové akce na Berounsku i na dalších místech ve středních Čechách. Na koncerty, festivaly, dožínky, historické a pivní slavnosti, ale také na hrnčířské trhy, přehlídku traktorů nebo výstavu kvetoucích jiřin. 
79 fotografií

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Babí léto nabízí na Berounsku i u sousedů řadu akcí

Cestujeme
V roce 2020 prodělal Honza Nedvěd ml. silný, pětiměsíční covid, po kterém přišel o alergii na zvířata. Splnil si proto netradiční životní sen. Do rodiny pořídil saarloského vlčáka. Ten mu povahou dost připomíná tátu Honzu Nedvěda…
Ačkoli měl Honza Nedvěd mladší plán oprášit společné koncerty a dostat svého otce zpět na scénu, nakonec z toho sešlo. Oblíbený písničkář údajně nevydrží na pódiu déle než dvě tři písničky. Navíc se vztah mezi otcem a synem neustále mění. Syn Jana Nedvěda v časopisu Story prozradil, že momentálně je dokonce na bodu mrazu.
5 fotografií

Jan Nedvěd mladší: Náš vztah s tátou je teď na bodu mrazu

Společnost
Po dlouhých letech ve Velkém Meziříčí a jedné sezoně v dresu Startu Brno odchází fotbalový záložník Robin Demeter (v červeném) do Rakouska.
Po loňském odchodu z Velkého Meziříčí se sourozenecká dvojice fotbalových záložníků Robina a Patrika Demeterových ohřála v ambiciózním Startu Brno pouze jedinou sezonu. Nyní mají odchovanci jihlavského fotbalu namířeno do země našich jižních sousedů. „Ve Startu jsme se oboustranně dohodli, že bude lepší, když se naše cesty rozejdou,“ prozradil v rozhovoru pro Deník starší ze zmíněného dua Robin Demeter.

Bratři Demeterové vydrželi ve Startu jen rok. Odcházíme do Rakouska, řekl Robin

Fortuna divize
Derby Osek  - Duchcov
Po podzimu jsou osmí, což je pro Baník Osek relativně dobré umístění. Tradiční účastník I. B třídy se ale potýká se skromnými podmínkami, stále totiž čeká na nové kabiny. Například sudí se musí ve třech převlékat v malinké místnosti, kde se sotva otočí. „Těm zastupitelům města, kteří nejsou nakloněni novému zázemí, bych doporučil, ať vezmou všech 21 lidí ze zastupitelstva a jdou se do kabin převléknout. A pak si ještě představí, že při převlékání malých dětí pomáhají rodiče,“ vzkazuje předseda klubu Patrik Váňa.
60 fotografií

Osek čeká na nové zázemí a fotrovatí. V kádru má plno lenochů, trápí ho docházka

Kraje