ŠTÍTEK: Jan Nedvěd

V pátek 29. června otevře v budějovické Slavii nový klub Highway 61. Na snímku jeho šéf Karel Machart.
České Budějovice /VIDEO/ - Jazzový a bluesový klub v českobudějovické Slavii pozval na zahájení Freda Wesleyeho a dvojníka Jimiho Hendrixe… Radikální řez jak od Mackieho Messera prodělala jedna ze scén budějovického Kulturního domu Slavie. Už tento pátek zde otevře Jazz and blues club Highway 61, který má navázat na tradici takřka stejnojmenného klubu, který sídlil v ulici U Černé věže. Trojice provozovatelů a dramaturgů ve složení Jiří Grauer, Karel Machart a Jan Nedvěd slibuje opravdové hudební lahůdky pro fajnšmekry. Důkazem má být už samotné otevření, kdy se představí asi nejvýraznější trombonista světa Fred Wesley and the New JB´s.

Novou Highway v Budějovicích otevře parťák legendárního Jamese Browna

Hudba
Muzeum Karlovy Vary.
Karlovy Vary - Muzeum Karlovy Vary v těchto dnech začalo prodávat druhé, opravené a o další detailní a upřesňující údaje zejména z 20. století doplněné vydání knihy Karlovarské kalendárium 1325 - 2010. První vydání této jedinečné publikace bylo v krátkém čase pro velký zájem čtenářů zcela vyprodáno. 

Muzeum pro velký zájem vydalo znovu Karlovarské kalendárium

Karlovarský kraj
Rudy Linka (na snímku na své chalupě) podal trestní oznámení na Jana Nedvěda, svého bývalého partnera, s nímž pořádal Bohemia Jazz Fest.
Jižní Čechy - Rudy Linka podal trestní oznámení na podnikatele Jana Nedvěda, svého bývalého partnera, s nímž pořádal Bohemia Jazz Fest. Před pár lety partneři, dnes nepřátelé. Kytarista Rudy Linka a byznysman Jan Nedvěd, kteří spolu pořádali Bohemia Jazz Fest (BJF), jsou od loňska konkurenti: rozešli se ve zlém a podnikatel z Mane založil South Bohemia Jazz Fest (SBJF). Linka to označil za parazitování na značce, u soudu získal předběžné opatření, jenže podle kytaristových slov Nedvěd i poté pracoval se stejným názvem.

Slavní jazzmani se hádají o název festivalu. A taky o peníze

Hudba
Česká miss Tereza Chlebovská zahájila výstavu žáků Základní školy a mateřské školy speciální Uherské Hradiště.
Uherské Hradiště – Tereza Chlebovská, Česká miss 2012, navštívila v pátek Uherské Hradiště. Přijela tam podpořit sobotní 3. Slováckou benefici Karla Rachůnka. Hned ráno zahájila v hradišťské Redutě výstavu obrázků dětí ze Základní školy a mateřské školy speciální Uherské Hradiště s názvem Malujeme celý rok.
12 fotografií

Česká miss Chlebovská zazpívala v Hradišti Stánky

Volný čas
Návrat kouzla starých časů krásných registračních pokladen umožní zájemcům nová a neobyčejná výstava Platím!!!, kterou připravilo Muzeum Karlovy Vary ve spolupráci s bratislavským Muzeem obchodu.
Karlovy Vary - Karlovarské muzeum připravilo výstavu neobyčejných historických registračních pokladen. Návrat kouzla starých časů krásných registračních pokladen umožní zájemcům nová a neobyčejná výstava Platím!!!, kterou připravilo Muzeum Karlovy Vary ve spolupráci s bratislavským Muzeem obchodu. Vernisáž se uskutečnila ve středu 29. února v 17 hodin v karlovarském muzeu na Nové louce.

Návrat kouzla starých časů na výstavě Platím!!! v Muzeu Karlovy Vary

Ostatní
Podnikatel Jan Nedvěd z Mane (na snímku s Karlem Rodenem) otevře v červnu bluesový a jazzový klub v českobudějovickém Kulturním domě Slavie.
České Budějovice /ANKETA/ - Podnikatel z firmy Mane Jan Nedvěd si od města pronajal prostor ve Slavii. Otevře v červnu, ale výběrové řízení ale provázejí pochybnosti… Mluvil o něm roky. Teď se mu sen splnil. Podnikatel Jan Nedvěd z firmy Mane otevře v červnu jazzový klub v českobudějovickém kulturním domě Slavie. Radní mu na dva roky pronajali prostory Martys'clubu, jehož poslední provozovatel dlužil za nájemné, a proto dostal výpověď.

V Budějovicích vzniká jazzový klub, který slibuje světové hvězdy

Hudba
Festival Zahrada v Náměšti na Hané
Náměšt na Hané /ANKETA/ – Multižánrový festival Zahrada po čtrnácti letech v Náměšti na Hané končí. Pokud se letos bude vůbec konat, odstěhuje se na jíné místo. Jako nejpravděpodobnější se nyní jeví přerovské výstaviště.

Festival Zahrada už v Náměšti nebude!

Olomoucko
Bratři Nedvědové
Rožnov pod Radhoštěm – Valašské divadelní léto připravilo skutečně speciální lahůdku. Legendární stálici českého folkového, country a trampského stylu bratry Nedvědovy s kapelami. Ne zvlášť, ale na jednom pódiu, oba dohromady.

Bratři Nedvědovi v Rožnově zazpívají své hity

Volný čas
Vokální skupina Mošny z Brna zpívala na 22. ročníku festivalu Zahrada v Náměšti na Hané. Snímek z koncertu v zámecké zahradě.
Náměšť na Hané /FOTOGALERIE/ – Jedna kapela lidem navařila čaj, druhá ji chtěla trochu trumfnout, a tak zpěvačka upekla bábovku. Jakkoli je slovo fenomén poslední dobou otřepané, tentokrát sedí: koncert, při němž může publikum zároveň posnídat, jinde než na festivalu Zahrada v Náměšti na Hané divák nenajde.
6 fotografií

Letošní zahrada: dobrá muzika, buchty i bahenní lázeň

Olomoucko
Bratři Nedvědové
Strážnice – Tři dny hudby a interpreti jako František a Jan Nedvědovi, Kamelot, Tomáš Klus, Miki Ryvola či Žalman. Takový bude už dvanáctý ročník festivalu Slunce. Ten letošní se uskuteční již tradičně ve Strážnici, a to ve dnech sedmého až devátého července.

Slunce přivítá Nedvědy i Ryvolu

Volný čas
Letající rabín v akci
Náměšť na Hané – Prostějovská kapela Létající rabín vystoupí v sobotu na multižánrovém hudebním festivalu Zahrada. Akustický koncert bude mít v sále na zámku o půl jedné odpoledne.

Létající rabín zahraje na Zahradě

Volný čas
Publikum v amfiteátru v Náměšti na Hané
Náměšť na Hané - Tisíce lidí, přes stovku kapel a čtyři dny muziky, zábavy a setkávání: 1. července odstartuje multižánrový festival zahrada v Náměšti na Hané. Nad jeho další budoucností však visí otazník. Zápasí s finanční krizí i podnikavci, kteří podle pořadatelů komplikují jednání se sponzory.

Nad budoucností festivalu Zahrada v Náměšti visí otazník

Olomoucko
Festival Zahrada v Náměšti na Hané
Náměšť na Hané – Čtyři scény, čtyři dny, 150 kapel a sólistů a tisícovka písní. Tomu letos neujdou návštěvníci multižánrového festivalu Zahrada, kam letos dorazí Vlasta Redl, Sto zvířat, Tomáš Klus, Jan Nedvěd, Hradišťan, Jablkoň, Fleret, Robert Křesťan a Druhá tráva, Jumping Drums nebo Happy to Meet.

Letošní Zahrada: Honza Nedvěd i ska nářez Sto zvířat

Volný čas