ŠTÍTEK: Jan Nedvěd

Ilustrační foto
Karlovy Vary - Plánovaný cyklomanifest má připomenout realizaci cyklogenerelu v Karlových Varech a také šířit osvětu ohledně nedostatečného bezpečí cyklistů a chodců ve městě. Vedení města se již před lety zavázalo k plnění projektu, který vypracovalo občanské sdružení Pro Vary. To se snaží pořádat jízdu městem každý měsíc od dubna do září, a to již od roku 2011. První letošní cyklojízda se uskuteční ve čtvrtek 16. dubna od 17:00. Startovat bude před budovou magistrátu.

Cyklomanifest bojuje za bezpečnější město

Karlovarsko
Dětem se u hasičů líbilo
Stašov – Každý malý kluk chce být policistou a nebo hasičem. Ale ani u děvčat už není toto přání ničím výjimečným. Dětem ze Stašova a z Berouna se toto přání splnilo alespoň na jedno odpoledne.

Děti si vyzkoušely hasičskou výstroj

Berounsko
Ilustrační foto
V prvním pololetí letošního roku stavbaři na jihu Čech zahájili výstavbu 797 bytů, což je o téměř 13 procent meziročně více. V počtu zahájených bytů je tak Jihočeský kraj mezi 14. regiony na páté příčce po Středočeském kraji, Praze, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji. Dokončeno ale bylo o téměř šest procent bytů méně než v loňském prvním pololetí. Vyplývá to z informací Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Bytová výstavba na jihu Čech začíná oživovat

Bydlení
Muzeum Karlovy Vary.
Karlovy Vary - První světová válka zasáhla citelně také nejnavštěvovanější lázně v České republice. Velký lazaretní azyl, jako v druhé světové válce, zde však nevyrostl. Na bojištích navíc padlo 515 odvedených Karlovaráků.

První světová válka: Padlo 515 Karlovaráků

Karlovarsko
Ilustrační foto.
Žďár nad Sázavou, Třebíč - Středeční dohrávané 17. kolo MSFL nepřineslo pro oba celky z Vysočiny žádné body. Poslední Žďár na svém hřišti podlehl první, byť tápající, Opavě a pátá Třebíč doma nestačila na třetí Prostějov.

Žďár ani Třebíč soupeře nepřekvapily

Fotbal
Žďárský stoper Jakub Šindelka (vlevo) zaznamenal v Mikulovicích svoji první trefu ve třetí lize.
Žďár nad Sázavou - Poslední celek fotbalové MSFL vstoupil do jarní části povzbudivým výsledkem. Žďár remizoval na hřišti posíleného nováčka z Mikulovic i díky trefě stopera Jakuba Šindelky. Odchovanec FC Žďas si tři minuty před pauzou naběhl na roh a otevřel skóre. Domácí ve druhém dějství už stačili pouze vyrovnat.

Vzhledem k průběhu bod musíme brát, řekl po Mikulovicích Šindelka

Fotbal
Jiří Bohuslav se svojí kytarou
Tachov /ROZHOVOR/ – Jedním ze zakládajících členů Wyjou je Josef Kožnar z Tachova, pedagog, vedoucí odboru školství při tachovské radnici a známý spíkr mnoha společenských a sportovních akcí. „S Jirkou jsme s Wyjou od počátku. Začínali jsme tak, že jsme spolu začali učit v Plané v Základní škole Na Valech a zjistili, že každý trochu drnkáme na kytaru. Začali jsme hrát po práci na různých setkáních, večírcích, kolegům učitelům, kamarádům na akcích, na vodě, na táboře, přidávali se další lidi a bylo to," popsal prvopočátky kapely Kožnar.

Jiří Bohuslav: Kapela Wyjou? To je pro mě hlavně parta kamarádů

Hudba
Stanislav Hložek
Světec - Pokud nemáte plány na víkend, určitě ve dne 26.7. až 28.7.2013 přijeďte do Světce. Obec Světec s partery skupinou ČEZ a Severočeskými doly a.s. připravily pro své obyvatele a širokou veřejnost významné oslavy. Letos uplyne 140 let od narození světeckého rodáka, malíře a grafika Vojtěcha Preissiga.

PROGRAM: Oslavy obce Světec jsou spojené s Jakubskou poutí

Teplicko
Fotbalisté Žďáru porazili lídra.
Žďár nad Sázavou Duel posledního s prvním skončil senzační výhrou Žďáru. Jediný zástupce Vysočiny ve třetí nejvyšší soutěži zdolal v dohrávce 18. kola první střelou mezi tři tyče ze 77. minuty Třinec, a nadále může díky brance Nedvěda reálně pomýšlet na záchranu.

Čerstvý dvacátník Nedvěd sestřelil první Třinec

Fotbal
Stanislav Haláček v redakci Nymburského deníku.
Kostelní Lhota - Stanislav Haláček je folkový písničkář z Kostelní Lhoty, který získal na Polabské Portě ocenění Autorská Porta s postupem do mezinárodního finále v Ústí nad Labem, kde se sejde kolem třicítky autorů z více než dvou set, kteří se Porty zúčastní

Chci, aby lidem na mých koncertech bylo dobře

Volný čas
Zuzana Hoffmanová s dcerou.
Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Týden co týden se na tomto místě setkáváte s jednou ze slováckých osobností, která na sebe prozrazuje často velmi diskrétní věci. Když jsem tuto rubriku zakládal, bál jsem se, že nenajdu dost odvážlivců, kteří by na sebe prozradili i běžně přísně střežená tajemství.

Zuzana Hoffmannová: První láska mi darovala klíč k srdci

Volný čas
ilustrační foto
Zlín – Už toto úterý vystoupí ve Zlíně slavní čeští hudebníci Bratři Nedvědové. „A to v rámci svého společného koncertu s názvem VZÁCNÉ SETKÁNÍ HONZY A FRANTIŠKA NEDVĚDŮ! A ne zvlášť, ale na jednom podiu!!!

Bratři Nedvědové míří do Zlína

Volný čas
Jan Nedvěd
Dolní Benešov /POZVÁNKA/ - Definitivní konec dlouholeté hudební kariéry už oznámil nekorunovaný král české folkové scény Honza Nedvěd. Kytaru chce pověsit na hřebík a odejít do hudebního důchodu. Ještě před tím ale společně s bratrem Františkem a doprovodnou kapelou odehraje v Kulturním domě v Dolním Benešově 1. května jeden ze svých posledních koncertů.

Bratři Nedvědi vystoupí v dolnobenešovském kulturáku

Volný čas
Bratři Nedvědové na koncertě, Vojta Nedvěd na snímku vpravo
Zlín - Pro všechny milovníky a fanoušky českého folkového, country a trampského stylu se ve Zlíně chystá skutečná lahůdka. Již za několik týdnů sem dorazí i s kapelami ke společnému koncertu legendární bratři Nedvědové. Nebudou přitom koncertovat zvlášť, ale společně a na jednom pódiu.

Legendární bratři Nedvědové spolu míří na koncert do Zlína

Volný čas
Bratři Nedvědové na koncertě, Vojta Nedvěd na snímku vpravo
Louny, Ústí, Teplice, Děčín/ROZHOVOR/ - Mini turné bratří Františka a Jana Nedvědových s vlastní skupinou Tie Break čeká sever Čech. V sobotu pobavili Louny, následovat bude koncert „Souhvězdí jisker" v úterý 5. března v Domě kultury v Ústí. Den poté zazní velké trampské hity Nedvědů, třeba „Podvod" a „Kohout", v Teplicích a 7. března Děčín.

Vojta Nedvěd: Došlo mi, že Honza a táta můžou jít kdykoli do penze, a co já?

Hudba
Jan a František Nedvědi
Nový Jičín - Folkové ikony posledních dvou desetiletí míří do novojičínského Beskydského divadla. Jan a František Nedvědovi tady v sobotu představí písně jak ze svého současného sólového období, tak i hity ze zlaté éry Brontosaurů. Těšit se můžeme také na ukázky z nového alba Souhvězdí jisker.

Folkoví Nedvědi vystoupí v Novém Jičíně

Volný čas
Ilustrační foto
Hoštka – Tělovýchovná jednota Sokol Hoštka minulou sobotu oslavila 80 let své existence. V bohatém programu ukázaly své fotbalové umění  téměř všechny věkové kategorie.

V Hoštce oslavili osmdesát let fotbalu

Fotbal
Ilustrační foto.
Hoštka – Tělovýchovná jednota Sokol Hoštka minulou sobotu úspěšně oslavila 80 let své existence. V bohatém programu své fotbalové umění ukázaly téměř všechny věkové kategorie.

V Hoštce slavili osmdesátku

Tachovsko
Na hudebním festivalu Dobře utajená country ve Slabcích vystoupila i Věra Martinová.
Slabce  - Prezident hudebního festivalu Dobře utajená country ve Slabcích Vladimír Škrlant nám zhruba v polovině báječného maratonu plného písniček řekl: „Lidí přišlo i letos docela hodně. Počasí nám přálo, což je nejdůležitější. Snad jsou všichni spokojeni. Snad to všechno jako vždy dobře dopadne."

Dobře utajená country to ve Slabcích rozjela

Hudba
Dobře utajená country Slabce
Slabce - Prezident hudebního festivalu Dobře utajená country ve Slabcích Vladimír Škrlant nám zhruba v polovině báječného maratonu plného písniček řekl: „Lidí přišlo i letos docela hodně. Počasí nám přálo, což je nejdůležitější. Snad jsou všichni spokojeni. Snad to všechno jako vždy dobře dopadne."
21 fotografií

FOTO:Dobře utajená country to rozjela

Volný čas