ŠTÍTEK: Viktor Kolář

Matěj Kovář v dresu Sparty
Konečně má jistotu. Fotbalový brankář Matěj Kovář přestupuje z Manchesteru United do Bayeru Leverkusen, kde s německým klubem uzavřel smlouvu na čtyři roky. Podle informací magazínu Kicker zaplatil Leverkusen za českého brankáře, který v minulé sezoně hostoval v pražské Spartě, pět milionů eur (přibližně 120 milionů korun) a až další tři miliony eur na bonusech.

Kovář míří do Leverkusenu. Léto bylo hodně hektické, náročné na hlavu, svěřil se

Fotbal
Na Jantarovém schodišti slávy na Bolt Tower mají nové hvězdy smormistryně Eva Šeinerová a fotograf Viktor Kolář.
Na Jantarovém schodišti slávy při výstupu na ostravskou Bolt Tower v Dolní oblasti Vítkovic přibyly další dvě hvězdy. Jsou v nich vypálena jména Evy Šeinerové a Viktora Koláře, kteří ve středu dopoledne hvězdy s rezivějící patinou osobně odhalili. Oba dva jsou letošními laureáty Cen Jantar pro významné žijící osobnosti kultury Moravskoslezského kraje.
14 fotografií

Uznání pro Evu Šeinerovou z Permoníku, její hvězda je na Bolt Tower v Ostravě

Karvinsko
Deniel Kos (vlevo) ztrpčuje život protihráči z Bohemians.
Čtrnáctiletý fotbalový obránce má za sebou premiérovou sezónu v barvách SK Kladno. Po prázdninách nastupuje do deváté třídy 5. ZŠ v Rozdělově, začíná tedy přemýšlet, kam dál. Jistě se bude rozhodovat i s ohledem na svou zatím dobře rozjetou fotbalovou kariéru.

První sezóna v kladenském dresu vyšla Denielu Kosovi parádně

Fotbal
Deniel Kos (vlevo) ztrpčuje život protihráči z Bohemians.
Čtrnáctiletý fotbalový obránce má za sebou premiérovou sezónu v barvách SK Kladno. Po prázdninách nastupuje do deváté třídy 5. ZŠ v Rozdělově, začíná tedy přemýšlet, kam dál. Jistě se bude rozhodovat i s ohledem na svou zatím dobře rozjetou fotbalovou kariéru.

První sezóna v kladenském dresu vyšla Denielu Kosovi parádně

Fotbal
Ceny Jantar za rok 2021. Eva Šeinerová.
Ceny Jantar mají upozornit na nejvýraznější umělecké výkony v Moravskoslezském kraji. V pondělí 25. dubna byly v ostravské aule Gong ceny rozdány už popáté. Bilancoval se rok 2021 v kultuře, v divadelních kategoriích byla ocenění udělena najednou za roky 2020 a 2021. Cenu Jantar za celoživotní přínos získali ostravský fotograf Viktor Kolář a zakladatelka karvinského Permoníku, sbormistryně Eva Šeinerová.
3 fotografie

Ceny Jantar pro umělce z MS kraje rozdány, pátý ročník byl ve znamení změn

Volný čas
TJ Hřebeč - SK Lhota 6:2 (1:2), KP 21. 8. 2021
Na podzim udělali jen sedm bodů a jsou čtrnáctí. Situace fotbalistů SK Lhota je tak před jarní částí krajského přeboru více než složitá. Ještě před dvěma a půl lety vítěz soutěže nezvládl obměnu kádru, na podzim se nemohl chytit a vzhledem k tomu, že může sestoupit i polovina účastníků soutěže, jsou naděje Lhoty pramalé.
60 fotografií

Noví trenéři převzali Lhotu. Tým slibuje, že nic nevzdá

Fotbal
Záložník Slovácka Daniel Mareček.
Opouští Moravu a vrací se zpátky do hlavního města. Odchovanec Sparty Daniel Mareček po dvou letech končí ve Slovácku a míří do Ďolíčku, od ledna posílí Bohemians 1905. Oba kluby se dohodly na přestupu. Transfer třiadvacetiletého záložníka bude administrativně dotažen v příštích hodinách. V Bohemians podepsal smlouvu na tři roky do 31. prosince 2024.

Záložník Mareček po dvou letech končí ve Slovácku, bude hrát za Bohemku

FORTUNA:LIGA
Obránce Radim Řezník už včera trénoval v Mladé Boleslavi, kde bude do konce sezony hostovat.
Avizované zužování kádru je tady! Fotbalová Viktoria Plzeň potvrdila první hned tři odchody – zkušený obránce Radim Řezník zamíří do Mladé Boleslavi, chorvatský záložník Marko Alvir posílí České Budějovice a stoper Luděk Pernica se vrací do Brna, kde odehrál první čtyři prvoligové sezony.

Viktoria hlásí odchody. Klub opustí Řezník, Pernica i Alvir

FORTUNA:LIGA
Nikolaj Komličenko
Fotbalisty Mladé Boleslavi opustil nejlepší ligový střelec Nikolaj Komličenko. Čtyřiadvacetiletý ruský reprezentační útočník přestoupil do Dynama Moskva, kde podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Hotovo! Komličenko přestupuje do Dynama

FORTUNA:LIGA
Lukáš Mareček, nová posila Teplic
Marečku, podejte mi… pomocnou ruku! Teplický fotbalový klub, po podzimu jedenáctý tým FORTUNA:LIGY, řeší své problémy v defenzivě očekávaným posílením. Na Stínadla přichází z druholigového belgického Lokerenu 29letý univerzál Lukáš Mareček, odchovanec Brna, který hrál také v pražské Spartě, v zahraničí působil v Belgii a Nizozemí, zahrál si za mládežnické reprezentační výběry, třikrát oblékl dres dospělého národního týmu, zkušenosti má rovněž z evropských pohárových soutěží.

Teplice vítají velkou posilu. Z Belgie přichází zkušený univerzál Lukáš Mareček

Fotbal