ŠTÍTEK: Viktor Kolář

Brankář Chelsea Petr Čech.
Londýn - Fotbalový brankář Petr Čech dotáhl podle listu Daily Mail do konce očekávaný přestup z Chelsea do Arsenalu, kde se stane spoluhráčem Tomáše Rosického. "Kanonýři" za něho podle informací britských médií zaplatili 11 milionů liber (417 milionů korun), což z českého reprezentanta dělá šestého nejdražšího gólmana v historii. Ani jeden z klubů zatím transakci oficiálně nepotvrdil.

Čech a Rosický spolu v Arsenalu? Podle britských médií už hotová věc

Fotbal
Poslední kontrolu razí v neděli vítězná Jiřina Kalibánová z Nové Paky.
Jičín – O víkendu se uskutečnily první dva závody žebříčku Čechy B v orientačním běhu, a to v sobotu na klasické trati, v neděli pak na krátké trati. Po oba dny se závodilo v náročném, hůře průběžném terénu s těžkou podmáčenou podložkou a s řadou terénních detailů.

Dvěma závody odstartoval žebříček B Čechy

Ostatní sporty
Žáci SK Kladno.
Kladno - Na halovém turnaji RE/MAX CUP, jehož 4. ročník opět zajistil šéf kladenské pobočky Martin Chadima (a patří mu za to velký dík), skončili fotbaloví žáci SK Kladno na 3. a 4. místě. Meteor Praha bral 1. a 2. místo. Kluky teď ale čeká ohromný zážitek. 

Kladno jede do Upton Parku. Na West Ham United

Fotbal
Reprezentant do jednadvaceti let Tomáš Přikryl.
Praha - Fotbalista Tomáš Přikryl opouští pražskou Spartu. Dvaadvacetiletý křídelní hráč stráví jarní část prvoligové sezony na hostování v Dukle Praha, kde by měl mít větší herní vytížení před červnovým evropským šampionátem jednadvacítek na domácí půdě. Oba kluby o tom informovaly na svých internetových stránkách.

Fotbalista Přikryl zamířil ze Sparty na hostování do Dukly

Fotbal
Tomáš Kalas v dresu Chelsea
Londýn - Hrůzné týdny v Německu skončily. Tomáš Kalas má další šanci ukázat, že neztratil talent a Chelsea s ním musí počítat. Český reprezentant (hlavně člen jednadvacítky) totiž stráví druhou polovinu sezony jinde než v Kolíně nad Rýnem - konkrétně v dresu Middlesbrough. Čtvrtý tým druhé anglické ligy dospěl k dohodě s Chelsea.

Druhá liga pro Kalase. Bude hrát za Middlesbrough u "nového" Mourinha

Fotbal
Ilustrační foto.
Jičín – Hned dvou závodů v orientačním běhu se zúčastnili běžci z Jičínska. Více jak šest set z nich odstartovalo v první den nedaleko Dobrušky a.Část závodu byla „krosového"charakteru, část byla klasická a závěr se odehrál v zástavbě.

Orientační běžci závodili u Dobrušky a Jablonce

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Nová Paka – Další ze závodů Východočeské oblasti v orientačním běhu připravili členové oddílů LOB Nová Paka v sobotu 4. října s centrem na okraji malebné obce Dolní Javoří. Závodilo se na mapě s názvem Malá opička ve většinou dobře průběžném lese, ovšem hodně členitém s řadou srázů, kamenů a kamenných jam, které zde zůstaly po bývalé těžbě.

Orientační běžci absolvovali další závod

Ostatní sporty
VÍTĚZEM kategorie H60 se stal Jaroslav Kalibán z LOB Nová Paka.
Jičín – Od pátku do neděle bojovala více jak tisícovka orientačních běžců z několika evropských zemí v tříetapových závodech Cena východních Čech. Centrem se stal prostor odstaveného uhelného dolu v Radvanicích, který byl uzavřen v roce 1985.

Cena východních Čech uzavřela prázdniny

Ostatní sporty
Novopacká Zuzka Kubátová.
Jičín – Tříetapové závody v orientačním běhu Veteran Cup 2014 s centrem v Potštejně jsou již minulostí. První etapa se běžela jako sprint v uličkách malebného městečka Potštejn s několika kontrolami i v zámecké zahradě.

Orientační běžci jsou v plném zápřahu

Ostatní sporty
Tomáš Kalas v zápase proti Liverpoolu
Kolín nad Rýnem - Potvrzeno. Tomáš Kalas bude v příští sezoně hostovat z londýnské Chelsea v týmu bundesligového nováčka Kolína nad Rýnem. Německý klub informoval o příchodu 21letého obránce na svých internetových stránkách, dohodu potvrdil i agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Hotovo. Kalas jde z Chelsea do Německa. Rok stráví v Kolínu nad Rýnem

Fotbal
Nejúspěšnější orientační běžci kategorie D/H 12.
Lužany – Na mapě Zámecký les se v uplynulých dnech konalo za pořadatelství Sportcentra Jičín mistrovství Východočeské oblasti v orientačním běhu na klasické trati. Zázemí s cílem bylo v lužanském kempu.

Lužany viděly orientační běžce

Ostatní sporty
Zimní liga, Velká Dobrá přejela Lhotu 5:1, lhotecký Kolář
Lhota – Pokud má trenér fotbalistů Lhoty Petr Cais z utkání velké obavy, pak to většinou dopadne špatně, ale pro soupeře. Posledním příkladem je Jílové. Na podzim naložilo Lhotě v I. A třídě sedmičku, teď si odvezlo pět gólů samo.

Lhotě vypomohl vrcholný sportovní manažer

Fotbal
ORIENTAČNÍ BĚŽCI se představili u Slatiny nad Zdobnicí. Na snímku v cíli závodnice Sportcentra Jičín.
Jičín – Příjemné slunečné počasí provázelo orientační běžce při pátém závodě žebříčku východočeské oblasti u Slatiny nad Zdobnicí. Závod připravil oddíl z Rychnova nad Kněžnou. Představilo se více jak sedm set běžců.

Východočeský žebříček proběhl u Rychnova

Ostatní sporty
Tomáš Kalas na reprezentačním tréninku
Moskva - O fotbalisty Tomáše Kalase z Chelsea a Pavla Kadeřábka z pražské Sparty se údajně zajímá CSKA Moskva. Podle deníku Izvestija by čeští mladíci mohli od příští sezony oblékat dres armádního klubu. Agent obou hráčů Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group nechce spekulace komentovat.

Poputuje talent Kalas z Chelsea do Ruska? CSKA prý lanaří i Kadeřábka

Fotbal
Yoshimi Yokoyama je japonskou fotografkou žijící v Praze. V Hodoníně představila při další z řady Besed s fotografií  své soubory Tokio-Praha nebo Study for Attention.
Hodonín – Yoshimi Yokoyama se narodila v Kagoshimi na japonském venkově. S rodiči se ale časem přestěhovala do Tokia a bylo jasno. Hlavní město i jeho ruch mladé fotografce učarovaly. Zachytila je na bezpočtu dokumentárních snímků, stejně jako časem Prahu, do které přišla studovat fotografii na FAMU.
7 fotografií

Japonská fotografka ukázala Tokio i Prahu

Volný čas