ŠTÍTEK: Viktor Kolář

Radost přípravky Kladna byla veliká
Kladno – Před čtrnácti dny se fotbalolvá přípravka SK Kladno, roč. nar. 2001 zúčastnila prvního hracího minirepulikového mistrovství ČR, v němž se jí dařilo i v uplynulé sezoně. Z mladé Boleslavi si svěřenci koučů Kreisingera a Hrubeše přivezli vítězství s Českými Budějovicemi 4:2 a nešťastnou porážku 1:2 s Admirou Praha.

Luxusní Lhota, ještě luxusnější výkon mladíčků

Fotbal
Z výstavy Přírustky 2001–2010 v ostravském Domě umění, před vernisáží.
Ostrava – V ostravském Domě umění byla v úterý zahájena výstava nazvaná Přírůstky 2001–2010. Jsou na ní vystavena umělecká díla, která Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO) zakoupila nebo získala darem právě ve výše zmíněných letech. „Návštěvník má možnost zhlédnout zhruba padesát děl – malby, kresby, grafiku, ale také sochy, instalace a fotografie. Z vystavovaných umělců například jmenujme Aloise Bílka, Aloise Bubáka, Kurta Grögera, Vojtěcha Hynaise, Eugena Kahlera, Maxe Švabinského, Ignáce Raaba, Adrianu Šimotovou, Karla Teigeho, Jaroslava Vožniaka, Viktora Koláře, Jiřího Šiguta, Zbyňka Janáčka, Jindřicha Štreita, Jiřího Surůvku či Kameru Skuru nebo Record,“ říká Jana Šrubařová, tisková mluvčí GVUO.

Hynais, Švabinský, ale také Kolář a Surůvka v Ostravě

Umění
Viktor Kolář (vpravo) s Petrem Čechem poté, co se gólman stal Fotbalistou Česka
Lhota u Kladna – Nejdřív to byly jen tisíce naježděných kilometrů a přemlouvání. Ale časy se změnily. Viktor Kolář je jedním ze zakladatelů společnosti Sport Invest Group, která se zabývá zastupováním sportovců a sportovním marketingem. Ve svém oboru je největší v Česku a stává se i důležitým hráčem na poli evropském. „Vsadili jsme na to, že se staneme mostem mezi východem a západem. Poloha naší republiky tomu nahrává. Zdá se, že jsme se rozhodli dobře,“ říká rodák ze Lhoty u Kladna Viktor Kolář.

Tuhle práci jsem si vysnil, říká agent Petra Čecha

Fotbal
Akademická malířka Marta Kolářová.
Ostrava - V nových prostorách Galerie 7 v literárně-kulturním centru Academia v Zámecké ulici v Ostravě byla v úterý zahájena výstava obrazů akademické malířky Marty Kolářové. Ostravská rodačka je absolventkou Akademie výtvarných umění, kde studovala v ateliéru Jiřího Lindovského, Antonína Střižka a Michaela Rittsteina. Po studiích se výtvarnice vrátila zpátky do svého rodiště.

Nostalgie okamžiků v zákoutí města Marty Kolářové

Umění
Filip Toncar a Petr Čech.
Kladno - Zajímavou zkušenost získal dnes už bývalý trenér brankářů SK Kladno Filip Toncar. Společně s Petrem Čechem vedl v Praze na Děkance trénink mladých brankářů, kteří jsou stejně jako gólman londýnské Chelsea pod křídly agentury Sport Invest.

Žehrovice by Toncara do Chelsea asi nepustily

Fotbal
Ilustrační foto.
Holé Vrchy /ROZHOVOR/ - Dva nejvýznamnější odchovanci mladoboleslavského sportu se v úterý sešli v prostorách penzionu Sparing. Hokejista Phoenixu Radim Vrbata a fotbalista Readingu Marek Matějovský byli hosty besedy s fanoušky. Těch přišlo opravdu na Holé Vrchy opravdu hodně. Zmiňovanou dvojici ještě doplnil hráčský agent ze Sportinvestu Viktor Kolář.

Radim Vrbata: Se svým idolem jsem dokonce spal na pokoji

Hokej
Ilustrační fotografie
Znojmo – Že by byly tři utkání ze začátku roku jen světlejším momentem v jinak černé sezoně? Právě takovou otázku si teď pokládají všichni příznivci znojemského florbalu. A podnět jim k tomu dali samotní florbalisté.

Znojmo v Liberci dostalo tvrdý direkt

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Liberec – Pět kol zbývá do konce základní části extraligy florbalistů. Mužstvo GE–TRA FBC Liberec se drží s 21 body na 7. místě, ale stále nemá účast v první osmičce a tedy v play off jistou.

Florbalisté usilují o osmičku

Ostatní sporty
Brněnští Buldoci.
Brno – O jeden dárek navíc pod stromeček si v neděli nadělili brněnští florbalisté. Ti v posledním zápase před Vánoci totiž jasně vyhráli 7:1 a z Liberce na jih Moravy si tak odváží důležité tři body.

Buldoci dovolili Liberci jediný gól

Ostatní sporty
Kladeňák ve službách Mladé Boleslavi Václav Kalina (vlevo) by se rád do Kladna vrátil, stojí však čtyři miliony a ty klub navíc nemá...
Kladno - Jeho mužstvo, Mladá Boleslav, bojovalo doma proti Liberci, ale kladenský odchovanec Václav Kalina sledoval jiný zápas - Kladna s Příbramí. Jeho pozici se po návratu trenéra Uhrina do Boleslavi notně zkomplikovala a nehraje.

Kalinu Boleslav nestaví, ale vrátí se těžko

Fotbal
FC Velká Dobrá - SK Lhota  hráno hráno 28.3.09
Sedlčany -Na hřišti týmu bojujícího o postup do oblastního přeboru – Sedlčan, bojovali fotbalisté Lhoty do poslední minuty o nečekaný bod, ten ale nakonec s trochou smůly nepřivezli.

Chyba sudího obrala Lhotu o bodík

Fotbal
Ilustrační foto
Lhota - Legendy jsou všude a vždycky budou, někdy se vracejí i po mnoha letech. Na vrcholové úrovni je nejčerstvější návrat Dominika Haška, v té amatérské se na trávníky vrátil po sedmi letech v dresu Lhoty legendární Miroslav Kadlec, jehož jméno nyní excelentně prezentuje v německém Leverkusenu syn Michal. Pětačtyřicetiletý Miroslav si první poločas proti Jesenicí užíval.

Měl motivaci překonat svůj věk

Fotbal
Lhotečtí hráči Vladimír Čurda (vpravo) a Tomáš Procházka (vzadu) stejně jako další si užívali pohodičku zápasu s Jesenicí (8:0), ale hlavně prožili  určitě zajímavou zkušenost – zahráli si s legendou českého fotbalu Miroslavem Kadlecem.
Lhota -Legendy vždycky budou, někdy se vracejí i po mnoha letech. Na vrcholové úrovni je nejčerstvější návrat Dominika Haška, v té amatérské se na trávníky vrátil po sedmi letech v dresu fotbalového SK Lhota legendární Miroslav Kadlec, jehož jméno nyní excelentně prezentuje v německém Leverkusenu syn Michal.

Mirek Kadlec se ve Lhotě vrátil na trávníky

Fotbal
Libor Rychlý (vpředu).
Lhota - Zatím ještě bez největšího zimního úlovku, bývalého kapitána reprezentace Miroslava Kadlece, vyrazí fotbalisté SK Lhota k dnešnímu prvnímu zápasu jarní části I. A třídy do Mělníka. Domácí FK Pšovka je tam přivítá od 14.30 hodin.

Lhota zatím bez Kadlece, zato s milínským Vitáskem

Fotbal
Miroslav Kadlec (vlevo) s exkladenským Lukášem Magerou
Lhota u Kladna -Takový fotbalista ještě za SK Lhota nehrál. Pro jarní část si účastník I. A třídy smluvil bývalého kapitána vicemistrů Evropy Miroslava Kadlece. Sice mu na jaře bude pětačtyřicet a šest let fotbal soutěžně nehrál, přesto to vypadá, že na jaře do sestavy naskočí. A půjde o velkou událost. Dokonce není vyloučeno, že Lhotu posílí ještě jeden člen slavné jedenáctky z Wembley. Jméno útočníka však ve Lhotě ještě tají. „Musí se domluvit se svým mateřským klubem,“ vysvětlil mlčení hráč Lhoty Viktor Kolář, jinak člen společnosti Sport Invest zastupující třeba reprezentačního brankáře Petra Čecha.

Bomba: Lhotu posílí Miroslav Kadlec!

Fotbal
Ilustrační foto
Mladá Boleslav - K vloženému kolu florbalové Fortuna Extraligy mužů se tým FBC Liberec vydal ve středu do Mladé Boleslavi. K vidění bylo velice atraktivní, rychlé a dosti tvrdé derby, ve kterém se nakonec ze zisku tří bodů radovali Mladoboleslavští.

Florbal: Kvalitní výkon k bodům nevedl

Ostatní sporty