ŠTÍTEK: Viktor Kolář

Jaroslav Hrubeš v tiskové středisku Chelsea.
Kladno – Organizátor turnajů SK Kladno Jaroslav Hrubeš stejně jako každý rok pořádá i letos několik halových fotbalových turnajů v kladenské sportovní hale u Aquaparku. Turnajová klání jsou opět pojmenována po hlavních partnerech, jejichž majitelé podporují mládežnickou kopanou řadu let.

SK pořádá opět trojici zimních turnajů. Přijede i Sparta

Fotbal
Lukáš Pokorný (vpravo) z Liberce a Tomáš Chorý z Olomouce.
Montpellier, Liberec – Lukáš Pokorný si plní klukovské sny. Do první ligy se dostal v dresu milovaného Liberce, kde nosil i kapitánskou pásku. Se Slovanem si zahrál Evropskou ligu, bojoval i za národní tým. Teď přichází další kapitola fotbalového života libereckého odchovance – ve třiadvaceti letech se dočkal vysněného angažmá v zahraničí.

Pokorný: Francie pro mě bude ideální, mým klubem ale zůstává Liberec

Fotbal
Filip Novák na reprezentačním srazu.
Praha – Pokud by to vyšlo, byla by to pro tuzemský fotbal jednoduše velká pecka. O co jde? Anglickou Premier League by již brzy mohl kromě brankáře Petra Čecha hrát i Filip Novák. Obránce dánského Midtjyllandu se údajně objevil v hledáčku jednoho z klubů ze slavné soutěže.

Druhý Čech v Premier League? Zájem je o obránce Nováka!

Fotbal
Ilustrační foto.
Jičín – Předposlední závod Východočeského žebříčku připravil oddíl z Trutnova. Závodilo se u Babí v náročném kopcovitém terénu na tratích s větším převýšením. Zúčastnilo se více jak sedm set běžců. V neděli se pak u Sosnové na Českolipsku uzavřel za účasti sedmi set závodníků letošní žebříček Ještědské oblasti.

Orientační běh: Konec sezóny se pomalu blíží

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Jičín – Oddíl OK Jilemnice připravil další závod východočeského žebříčku v orientačním běhu nedaleko Horní Branné na mapě Javorek. Závod nabídl zajímavé tratě v různorodém, mírně zvlněném lese, v němž byla hustá síť cest a průseků.

Východočeský žebříček pokračoval u Branné

Ostatní sporty
Ladislav Krejčí
Praha - Záložník Ladislav Krejčí přestoupil ze Sparty do Boloni. Oba kluby o transferu čtyřiadvacetiletého fotbalisty informovaly bez bližších detailů na svých webech. Podle médií by měl čtrnáctý tým uplynulého ročníku Serie A za českého reprezentanta údajně zaplatit čtyři miliony eur (asi 108 milionů korun).

Dojednáno. Krejčí přestupuje do Boloni za 108 milionů korun

Fotbal
Docent Pavel Mára při práci se studenty.
Praha - Osobností české fotografie za rok 2015 se stal čtyřiašedesátiletý Pavel Mára, tuzemský průkopník barevné umělecké fotografie. Cenu, kterou každoročně udílí Asociace profesionálních fotografů České republiky, dostal za retrospektivní výstavu na Staroměstské radnici v Praze a za rozsáhlou knižní monografii, jíž sám vydal ve spolupráci s nakladatelstvím Kan­t.

Pavel Mára je Osobností české fotografie pro rok 2015

Ostatní
Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu proti Příbrami.
Mladá Boleslav - Již sedmou zimní posilou fotbalistů Mladé Boleslavi se stal ruský ofenzivní záložník Denis Davydov. Dvacetiletý moskevský rodák, který již má na kontě start v ruské reprezentaci, přichází na půlroční hostování ze Spartaku Moskva. Transfer by měl být začátkem dlouhodobé spolupráce mezi mladoboleslavským a moskevským klubem.

Boleslav už našla náhradu za Skaláka. Vsadí na ruského mladíka ze Spartaku

Fotbal
Liberecký reprezentant David Pavelka
Istanbul - Fotbalový reprezentant David Pavelka definitivně přestoupil z Liberce do Kasimpasy. Čtyřiadvacetiletý záložník a dosavadní kapitán Slovanu v Istanbulu úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu na dva a půl roku. Turecký klub o tom informoval na svém oficiálním webu. Podle spekulací tureckých médií za něj Kasimpasa zaplatí téměř 40 milionů korun.

Komplikovaný přestup je u konce. Pavelka míří za luxusem do Turecka

Fotbal
David Pavelka na srazu národního týmu
Liberec - Odejde, nebo zůstane? Avizovaný přestup fotbalového reprezentanta Davida Pavelky z Liberce do turecké Kasimpasy stále není dotažen. Hráč dokonce zatím ani neodcestoval na zdravotní testy. Turecký celek totiž stále nepotvrdil přestupní smlouvu. A to i přesto, že se oba kluby už v pátek dohodly.

Jde o peníze. Pavelka čeká na schválení přestupu do Turecka

Fotbal
David Pavelka z Liberce.
Liberec - Pošilhávala po něm "jeho" Sparta, ale on dal přednost Turecku. David Pavelka se přiblížil odchodu z Liberce do Kasimpasy. Slovan se v pátek dohodl s klubem z Istanbulu na podmínkách přestupu a čtyřiadvacetiletý záložník o víkendu odletí do Turecka na zdravotní prohlídku. Poté by měl být přestup dokončen.

Liberec a jeho výprodej: Pavelka jde do Turecka, Sparta má smůlu

Fotbal
Fotbalista Ondřej Mazuch.
Praha, Brno - Fotbalovou Spartu posílil stoper Ondřej Mazuch. Šestadvacetiletý bývalý obránce Zbrojovky Brno, který se s letenským celkem od léta připravoval po vážném zranění kolena a odchodu z Dněpropetrovsku, v úterý s klubem podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Spartu posílí stoper Mazuch, podepsal smlouvu na 4,5 roku

Fotbal
Ilustrační foto.
Jičín – Téměř sedm set orientačních běžců se sešlo minulou sobotu na fotbalovém hřišti v Češově, aby bojovalo o další body do Východočeského poháru. Pořadatelé ze Sportcentra Jičín připravili tratě na mapě Češovské valy v prostoru, kde se třicet let žádný závod v orientačním běhu nekonal.

Další podzimní žebříček v OB pořádalo Sportcentrum Jičín

Ostatní sporty
Jihlava - Dukla:  Jakub Fulnek (vpředu vlevo) a Matěj Hanousek
Jablonec nad Nisou - Jablonec v poslední den přestupového období získal dvě posily do obrany. Z pražské Dukly přichází dvaadvacetiletý Matěj Hanousek, který by na levé straně měl zacelit místo po odchodu Filipa Nováka do Midtjyllandu. Devatenáctiletý pravý bek Petr Rys dosud hrál za Příbram. Oba fotbalisté se severočeským klubem podepsali smlouvy na čtyři roky.

Jablonec posílil obranu. Ulovil Hanouska z Dukly a Rysa z Příbrami

Fotbal
Vladimír Hodan (vlevo) ještě v kravatě SK Lhota se svým tehdejším svěřencem Tomášem Procházkou (uprostřed) a předsedou klubu Ivanem Horákem.
Hrdlív – Kdo jiný byl měl pozvat na fotbalové derby krajského přeboru mezi Tuchlovicemi a Lhotou než Vladimír Hodan. Už legendární trenér vedl Lhotu v jejím zlatém věku téměř sedm let. A pak se přesunul do Tuchlovic, tady je už roků pět.

Na derby v Tuchlovicích zve legendární Hodan

Fotbal
Petr Mikolanda (na snímku v rozhovoru pro Písecký deník) se nesmířil se svými zdravotními problémy, které ho provázely, po transplantaci ledviny se léčil a nyní už opět hraje svůj milovaný fotbal.
Lhota u Kladna – Pořád je jedním z nejzajímavějších fotbalistů v krajských soutěžích, je o něho zájem. Po profesionální kariéře (Žižkov, West Ham United, Mladá Boleslav), kterou utnuly závažné zdravotní problémy, se vrhl alespoň do fotbalu na amatérské bázi a postupně prošel kluby jako Horní Měcholupy, Ostrá a naposledy Lhota na půli cesty mezi Kladnem a Křivoklátem.

Mikolanda: Ve Lhotě mám pro fotbal vše, chci být i se svými syny

Fotbal