ŠTÍTEK: Viktor Kolář

Marek Pokorný, nový umělecký manažer Galerie města Ostravy.
Ostrava - Marek Pokorný, dlouholetý ředitel Moravské galerie v Brně, se stal uměleckým manažerem Galerie města Ostravy. Rozhodla o tom nedávno sedmičlenná výběrová komise, v níž zasedli například Petr Nedoma, ředitel Galerie Rudolfinum, či Rostislav Koryčánek z Domu umění v Brně.

Marek Pokorný chce do Ostravy přivést i zahraniční umělce

Ostatní
Roman Hubník (vlevo) a Martin Pospíšil se představili coby nové posily FC Viktoria Plzeň.
Plzeň - Viktoria Plzeň představila posily Romana Hubníka a Martina Pospíšila, které získala těsně před uzávěrkou soupisek pro fotbalovou Ligy mistrů. Oba již absolvovali trénink pod vedením trenéra Pavla Vrby, který si pochvaluje, že přišli hráči, které měl na seznamu posil na prvních místech.

Mistři z Plzně představili vytoužené posily Hubníka s Pospíšilem

Fotbal
Roman Hubník
Plzeň – Po Zdeňku Koukalovi z Příbrami a Martinu Pospíšilovi z Olomouce získala Viktoria Plzeň v pondělí další posilu. Roční smlouvu úřadujícím českým mistrem a účastníkem Ligy mistrů podepsal obránce Roman Hubník.Čtyřiadvacetinásobný reprezentant přichází do týmu účastníka Ligy mistrů na přestup z bundesligové Herthy Berlín. 

Viktoria získala Romana Hubníka

Fotbal
Roman Macek mladší, fotbal Zlín.
Zlín – To, o čem se již delší dobu šuškalo, je konečně tady. Ševcům se povedl další báječný kousek. Talentovaný dorostenec Roman Macek podepsal smlouvu s Juventusem Turín, kam zlínský záložník odchází na jednoroční hostování. Italský velkoklub byl s talentovaným hráčem dohodnutý již delší dobu, včera došlo k finální dohodě také mezi kluby.

Macek půjde ve stopách Nedvěda a Grygery

Fotbal
MATĚJ PAVELEC z LOB Nová Paka na ilustračním snímku Pavla Vydry.
Jičín - Již po dvacáté se uskutečnil na Vysočině H.S.H. Vysočina cup v orientačním běhu. Centrum se nacházelo v Medlově a běžce po celý víkend provázelo příjemné počasí. Závodilo se ve velice těžkém podmáčeném vysočinském terénu s řadou vodotečí, různých hustníků a terénních detailů. Závodní prostor se nacházel mezi nejvýše položenými rybníky v Čechách Medlov a Sykovec.

Další úspěšný Vysočina cup

Ostatní sporty
SK LHOTA slaví 85 let. Počasí pořadatele nepodpořilo, osobnosti ano. (1. 6. 2013)
Lhota – Současní i bývalí fotbaloví reprezentanti, a také tři známí hokejisté, byli hosty oslav pětaosmdesátin SK Lhota. Největší zájem diváků směřoval k dvěma gólmanům, které spojuje nehynoucí sláva. Jméno prvního mnohokrát obletělo celý svět, zatímco v případě druhého jeho zvuk prozatím zarazily hory obklopující českou kotlinu.
80 fotografií

Rytíři fotbalu prý penalty zahazují!

Fotbal
Ve Lhotě se sejde elita českého sportu - Petr Čech, Theo Gebre Selassie, Michal Kadlec, Marek Suchý i Tomáš Hertl.
Lhota u Kladna – 234. Tolik obcí s názvem Lhota existuje na území České republiky a je to vůbec nejvyšší číslo. Ale Lhotou, která bude v sobotu nejsledovanější, bude ta u Kladna. Vesnička téměř na rozhraní s okresy Beroun a Rakovník přivítá odpoledne hned několik českých fotbalových a hokejových hvězd.

Petr Čech bude do Lhoty spěchat přímo z letadla

Fotbal
VLADIMÍR BIRGUS je kurátorem zatím největší výstavy u nás, která nahlíží do osobního života a okolí fotografů.
Praha /ROZHOVOR/  - Jak to vypadá, když se fotograf rozhodne zachycovat život svých blízkých a sebe samotného, často velmi intimně, bez jakýchkoli hranic? I to ukazuje výstava nazvaná Vnitřní okruh v současné české fotografii, která ve středu začíná v 2. patře Městské knihovny v Praze. Jde o nejrozsáhlejší takto tematicky uspořádanou výstavu svého druhu v Česku vůbec. Fotograf a pedagog Vladimír Birgus ji dával dohromady rok. Během vernisáže, na které s trochu nadsázky přišel každý, kdo v současné české fotografii něco znamená, byl v obležení. Přesto se neváhal rozpovídat.

Kurátor Vladimír Birgus: Za komunismu byste takto intimní fotky viděli těžko

Ostatní
Žáci SK Kladno 2001 slaví triumf v Remax Cupu.
Kladno – Doslova nabitá fotbalovými talenty z celých Čech byla v sobotu sportovní hala Centrum u Sletiště. Kladenský SK tady ve spolupráci s firmou Remax uspořádal před týdnem turnaj hráčů ročníku narození 2001 a co víc, ještě ho vyhrál. A to hodně stylově, vždyť v posledním, rozhodujícím duelu klání porazil pražskou Spartu 3:2. O uplynulém víkendu startovali kluci ještě v Třeboni na větším turnaji, i o něm budeme na stránkách Kladenského deníku informovat. 

Remax Cup se stal kořistí Kladna. Přemohlo i Spartu

Fotbal
Miloš Budík. Moderní obraz (1959).
Brno /FOTOGALERIE/ - Moravská galerie v Brně zahájila v Pražákově paláci výstavu Element F, jenž přibližuje různé podoby vztahu mezi fotografií a uměním… Fotografie a umění. Dvě svébytné oblasti, jejichž vztah se neustále proměňuje. Čerpá obraz fotografie z výtvarného umění? A co je vlastně fotografie? Na tyto a další otázky hledá odpověď nová výstava Moravské galerie v Brně nazvaná Element F.
14 fotografií

OBRAZEM: Sérii fotografických výstav v Brně uzavírá Element F

Ostatní
Ilustrační foto.
Horní Brusnice – Velice ztíženou úlohu měli pořadatelé šestnáctého závodu Východočeského žebříčku v orientačním běhu z oddílu SK Studenec. Pouze díky nesmírnému úsilí a velké obětavosti se mohl v den státního svátku tento závod mezi Horní Brusnicí a Mostkem  na mapě Holubí Vrch uskutečnit.

Orientačním běžcům zkraje listopadu končí sezona

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Horní Brusnice – Velice ztíženou úlohu měli pořadatelé šestnáctého závodu Východočeského žebříčku v orientačním běhu z oddílu SK Studenec. Pouze díky nesmírnému úsilí a velké obětavosti se mohl v den státního svátku tento závod mezi Horní Brusnicí a Mostkem  na mapě Holubí Vrch uskutečnit.

Orientačním běžcům zkraje listopadu končí sezona

Ostatní sporty
Fotbalisté Liberce se radují z gólu.
Liberec - Fotbalisté Liberce těsně před koncem přestupního období angažovali defenzivního záložníka Isaaka Sackeyho. Osmnáctiletý Ghaňan přichází na sever Čech z klubu Liberty Professionals FC a s mistrovským Slovanem v pátek podepsal smlouvu do 30. června 2015.

Mistrovský Liberec angažoval mladého Ghaňana Sackeyho

Fotbal
Lukáš Mareček v dresu Anderlechtu Brusel (v černém).
Praha - Brněnský fotbalový odchovanec Lukáš Mareček opouští po dvou a půl letech Anderlecht Brusel a odchází na rok hostovat do Heerenveenu, který trénuje legendární kanonýr Marco van Basten. Nizozemský klub má i opci na případný přestup. O transferu informoval hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Záložník Mareček odchází z Anderlechtu hostovat do Heerenveenu

Fotbal
Tomáš Kalas hostuje z Chelsea v Arnhemu.
Praha - Český fotbalový obránce Tomáš Kalas prodloužil o rok smlouvu s Chelsea. Kmenovým hráčem úřadujícího šampiona Ligy mistrů bude do 30. června 2017. I příští sezonu však stráví na hostování ve Vitesse Arnhem, kde působil už v minulém ročníku.

Fotbalista Kalas prodloužil s Chelsea smlouvu do roku 2017

Fotbal
Milan Petržela Z plzně (vlevo) a Michal Vepřek z Olomouce.
Praha - Ve čtrnáctém týmu minulé sezony bundesligy podepsal záložník smlouvu na tři roky a stane se tak spoluhráčem jiného českého fotbalisty Jana Morávka. S novým týmem se zapojí do přípravy 9. července. O přestupu informoval Viktor Kolář, předseda představenstva společnosti Sport Invest International, která hráče zastupuje.

Petržela přestoupil z Plzně do bundesligového Augsburgu

Fotbal
Theodore Gebre Selassie v českém dresu.
Praha - Český fotbalový reprezentant Theo Gebre Selassie přestoupí z Liberce do německého celku Werder Brémy, kde se domluvil na čtyřleté smlouvě. Odchod pětadvacetiletého pravého beka potvrdil jeho agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest a také oba kluby. Definitivně bude přestup dokončen po zdravotní prohlídce.

Gebre Selassie odchází z Liberce, na čtyři roky se upíše Brémám

Fotbal
FC Bayern München - VfL Wolfsburg.
Praha - Fotbalové kluby utrácely během lednového přestupního termínu výrazně méně než před rokem. Týmy z anglické, francouzské, italské, německé a španělské ligy dohromady utratily podle specializovaného serveru transfermarkt.de zhruba 243,5 milionu eur (asi 6,1 miliardy korun), což je pouze 40 procent částky, jakou kluby v elitních soutěžích investovaly v zimě 2011.

Fotbalové kluby v zimě utrácely méně než před rokem

Fotbal
Fotbalista Ondřej Mazuch.
Dněpropetrovsk, Brno - Fotbalista Ondřej Mazuch definitivně završil svůj přestup z Anderlechtu Brusel do Dněpropetrovsku. Dvaadvacetiletý obránce v úterý podepsal se čtvrtým týmem ukrajinské ligy smlouvu na tři a půl roku.

Mazuch se stal hráčem Dněpropetrovsku

Fotbal
Fotbalista Ondřej Mazuch.
Brusel, Praha - Český fotbalový obránce a odchovanec brněnské Zbrojovky Ondřej Mazuch má v příštím týdnu přestoupit z Anderlechtu Brusel do ukrajinského Dněpropetrovsku. Kluby jsou již domluvené, pouze je třeba, aby Mazuch prošel lékařskou prohlídkou. Zájem ukrajinského klubu potvrdil hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Mazuch má namířeno z Anderlechtu do Dněpropetrovsku

Fotbal