ŠTÍTEK: muzeum

O víkendu se v Plzni poprvé otevře expozice Depo Moto Art v bývalé trolejbusové hale v DEPO2015.
O víkednu se poprvé otevře expozice Depo Moto Art v Plzni, mezi mikulášskými nadílkami je připravena i ta v Hangáru 3 na letišti v Líních nebo v plzeňské zoo. Chystají se adventní koncerty, ale zkrátka nepřijdou ani příznivci rocku či folku. Ti první mohou vyrazit na Whitesnake revival nebo na Brutus, ti druzí na Žalmana a Vojtu Kiďáka Tomáška. Naposledy vyjede motoráček mezi Příkosicemi a Nezvěsticemi a v Kyšicích se chystá soutěžní výstava plastikových modelářů.

Tipy na víkend: Otevírá se muzeum s veterány, Mikuláš přijde i na letiště

Volný čas
Prezident republiky Petr Pavel navštívil ve středu Vrchlabí.
Desítky příznivců vítaly ve středu odpoledne ve Vrchlabí prezidenta republiky Petra Pavla. Jedinou možností, kdy ho mohli spatřit, bylo při příchodu do Muzea Krkonoš a poté po tiskovém brífinku s novináři u ekocentra Krtek. Na hlavu státu se přišel podívat i 84letý Jaroslav Pleva z Vrchlabí. Ten Deníku prozradil, že poprvé a dodneška naposledy viděl naživo prezidenta země v roce 1945, kdy v Hradci Králové potkal Edvarda Beneše.
25 fotografií

Vítal Edvarda Beneše, po 78 letech se přišel podívat na nového prezidenta

Krkonoše
Do Vrchlabí přijel ve středu odpoledne na návštěvu prezident Petr Pavel.
Prezident republiky Petr Pavel přijel ve středu odpoledne do Vrchlabí. V krkonošském městě skončila jeho dvoudenní návštěva Královéhradeckého kraje. Prezidentská kolona vysadila hlavu státu deset minut před čtvrtou hodinou u nově otevřeného Návštěvnického centra KRNAP - Muzea Krkonoš v bývalém augustiniánském klášteře, kde ho přivítaly potleskem desítky příznivců.
31 fotografií

VIDEO: Prezident Pavel přijel do Vrchlabí, vítali ho trubači. Pochválil muzeum

Krkonoše
Prezident Petr Pavel s manželkou Evou v úterý navštívili dětský domov v Sedloňově na Rychnovsku.
Na Trutnovsku zakončí dnes odpoledne prezident republiky Petr Pavel dvoudenní návštěvu Královéhradeckého kraje. V 15.30 přijede do Vrchlabí, kde si prohlédne nově otevřené Muzeum Krkonoš a Návštěvnické centrum KRNAP. Zhruba hodinu a půl tam bude debatovat s 23 starosty měst a obcí z Krkonoš včetně Trutnova a vedením Krkonošského národního parku. Jeho manželka Eva Pavlová měla zavítat ve středu v 15 hodin do Hostinného na návštěvu Františkánského kláštera. Ve středu ráno se ale v místním muzeu dozvěděli, že první dáma do Hostinného nedorazí.

Prezident dostane ve Vrchlabí knížku, první dáma do Hostinného nedorazí

Krkonoše
Chebské muzeum.
Advent v chebskému muzeu se koná v sobotu 2. prosince od 10 do 17 hodin. Rušno bude po celý den také ve Valdštejnské obrazárně muzea, která ožije nejen dětským zpíváním a recitací.

Advent v chebském muzeu bude i s trhem

Chebsko
Staré Stříbro ve fotografiích je možno vidět v Městském muzeu ve Stříbře.
Městskou radnici, původní most na Kladrubské ulici, budovu dnešní SOŠ či kostelík sv. Petra a mnohé další stavby a historické události minulého století mohou spatřit návštěvníci na starých fotografiích, které jsou k vidění v Městském muzeu ve Stříbře od pondělí 20. listopadu. Výstavní sál nově nabízí sbírku starých snímků nesoucí název Staré Stříbro ve fotografiích.
31 fotografií

Staré Stříbro ve fotografiích. Součástí výstavy je i vzácná stříbrná mince

Tachovsko
Na sobotu se chystá výlov Drahotínského rybníka i s prodejem ryb.
Víkendová nabídka je v Plzeňském kraji opět pestrá. Chystá se výlov Drahotínského rybníka, v Plzni už začaly největší vánoční trhy v regionu a v sobotu budou město znovu dobývat Valdštejnova vojska. Řada akcí už má vánoční podkres, ať už jsou to výstavy, různé dílny či koncerty. V kostele sv. Mořice v Anníně si pak tradičně připomenou obnovu tohoto původně zdevastovaného církevního stánku.  
23 fotografií

Tipy na víkend: Výlov rybníka, vánoční trhy a akce či mušketýři v Plzni

Plzeňsko
Zahájení sezony 2019 v Muzeu pálenic ve Vlčnově + ukládání šampiona superkoštu slivovic od Josefa Niesnera.
Celkem 149 vzorků těch nejlepších destilátů z trnek, kulovaček, durancií či pavlůvek. Ty vzešly ze 42 místních koštů a potkají se společně na V. slováckém koštu slivovice v sobotu 25. listopadu od 15 hodin v uherskohradišťské Galerii Slováckého muzea za doprovodu CM Ohnica a výstavy obrazů malíře Tomáše Měšťánka. Nejlépe hodnocená slivovice se bude pyšnit titulem Šampion Slovácka.

Slovácký superkošt slivovice nabídne 149 vzorků exkluzivních vítězných pálenek

Slovácko