ŠTÍTEK: rozhledna

Pohled z jedné z rozhleden na Šumpersku, Jesenicku nebo Bruntálsku. Poznáte, o kterou se jedná?
Říká se, že nejhezčí pohled na svět je z ptačí perspektivy. Více než dvě desítky rozhleden a vyhlídek na Šumpersku, Jesenicku a Bruntálsku jsou proto oblíbeným cílem řady turistů. Často mají svou charakteristickou podobu, podle níž je většina návštěvníků bezpečně pozná. Určit rozhlednu podle výhledu, který skýtá, ale dokážou jen opravdoví znalci. Patříte mezi ně?
9 fotografií

Města v dálce, vesnice na úpatí. Poznáte podle panoramatu rozhlednu?

Šumpersko
Pohled z jedné z rozhleden na Šumpersku, Jesenicku nebo Bruntálsku. Poznáte, o kterou se jedná?
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Říká se, že nejhezčí pohled na svět je z ptačí perspektivy. Více než dvě desítky rozhleden a vyhlídek na Šumpersku, Jesenicku a Bruntálsku jsou proto oblíbeným cílem řady turistů. Často mají svou charakteristickou podobu, podle níž je většina návštěvníků bezpečně pozná. Určit rozhlednu podle výhledu, který skýtá, ale dokážou jen opravdoví znalci.
8 fotografií

Vesnice na úpatí a vodní nádrž. Poznáte podle panoramatu rozhlednu?

Šumpersko
Pohled z jedné z rozhleden na Šumpersku, Jesenicku nebo Bruntálsku. Poznáte, o kterou se jedná?
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Říká se, že nejhezčí pohled na svět je z ptačí perspektivy. Více než dvě desítky rozhleden a vyhlídek na Šumpersku, Jesenicku a Bruntálsku jsou proto oblíbeným cílem řady turistů. Často mají svou charakteristickou podobu, podle níž je většina návštěvníků bezpečně pozná. Určit rozhlednu podle výhledu, který skýtá, ale dokážou jen opravdoví znalci.
8 fotografií

Město na úpatí a velký rybník. Poznáte podle panoramatu rozhlednu?

Šumpersko
Triangl v Markvarticích chvíli po neštěstí.
/ROZHOVOR/ Roky se spolek Triangl, v jehož čele stojí Radomír Tulka, stará o návrší nad Markvarticemi. Vybudoval zde přístřešek pro turisty i vyhlídkovou věž. Z té se ve čtvrtek 3. srpna večer zřítilo několik dětí, čtyři se vážně zranily. Pravděpodobným důvodem je přetížení věže, v jednu chvíli na ni mělo vystoupat patnáct dětí a dva dospělí.
33 fotografií

Nemohl jsem spát skoro celou noc, říká předseda spolku Triangl Radomír Tulka

Děčínsko
Z rozhledny Triangl u Markvartic spadlo několik dětí
Osm zraněných dětí si vyžádal čtvrteční pád konstrukce rozhledny Triangl u Markvartic na Děčínsku. Dvě z nich vrtulníky přepravily do pražských nemocnic, žádné z nich není v ohrožení života. Spolek Triangl vyhlídkovou věž, která byla prohnilá, již obnovovat nebude. Příští týden by její zbytky měli členové spolku strhnout. Na vrcholu tak zůstane pouze vyhlídkové místo.
33 fotografií

Rozhledna Triangl už se po pádu obnovovat nebude. Zbytky půjdou k zemi

Regiony
Z rozhledny Triangl u Markvartic spadlo několik dětí.
/VIDEO/ Osm zraněných dětí si vyžádal čtvrteční pád konstrukce rozhledny Triangl u Markvartic na Děčínsku. Dvě z nich vrtulníky přepravily do pražských nemocnic, žádné z nich není v ohrožení života. Spolek Triangl vyhlídkovou věž, která byla prohnilá, již obnovovat nebude. Příští týden by její zbytky měli členové spolku strhnout. Na vrcholu tak zůstane pouze vyhlídkové místo.
33 fotografií

Vyhlídková věž Triangl už se po pádu obnovovat nebude. Zbytky půjdou k zemi

Děčínsko
Z rozhledny Triangl u Markvartic spadlo několik dětí.
/FOTO, VIDEO/ Záchranáři ze tří krajů a pět hasičských jednotek zasahovali ve čtvrtek v noci na rozhledně Triangl u Markvartic, ze které spadlo několik dětí. Na pomoc vyletěly také vrtulníky letecké záchranné služby. Co bylo příčinou pádu, zatím není jasné, hovoří se o přetížení vyhlídkové plošiny ve výšce 3-4 metrů. Kromě hasičů a záchranářů byli na místě také policisté, ti zde budou pokračovat ve vyšetřování i v pátek. 
33 fotografií

U Markvartic se při pádu z rozhledny Triangl zranilo osm dětí, čtyři vážně

Nehody
Z rozhledny Triangl u Markvartic spadlo několik dětí
Záchranáři ze tří krajů a pět hasičských jednotek zasahovali ve čtvrtek v noci na rozhledně Triangl u Markvartic na Děčínsku, ze které spadlo několik dětí. Na pomoc vyletěly také vrtulníky letecké záchranné služby. Co bylo příčinou pádu, zatím není jasné, hovoří se o přetížení vyhlídkové plošiny ve výšce 3 až 4 metrů. Kromě hasičů a záchranářů byli na místě také policisté, ti zde budou pokračovat ve vyšetřování i v pátek. 
33 fotografií

U Markvartic spadly z rozhledny Triangl děti. Osm se zranilo, čtyři vážně

Nehody
Pivoň a její okolí nabízí krásná místa k procházkách.
Počasí se na čas umoudřilo, což nahrává těm, kteří dovolenkových letních dní rádi využívají nejen ke koupání, ale také k výletům. Pokud hledáte prstem na mapě a neumíte si vybrat, přijměte tip Deníku a vyrazte se podívat na zříceninu hradu Herštejn na Domažlicku a cestou se zastavte v nedaleké vesničce Pivoň.
79 fotografií

Projděte se Pivoní a vystoupejte na Starý Herštejn

Domažlicko
Vítěz Lukáš Kopča.
V neděli 18. června se v Tachově konal třetí ročník běhu Vysoká třikrát jinak. Tento závod je součástí seriálu běhů Rozhledny v pohybu i Běžce Tachovska 2023 a je originální kombinací tří kratších běhů, které mají cíl u rozhledny na vrchu Vysoká. Na start se postavilo 38 závodníků, 16 v hlavním závodě a 22 na dětských tratích.

Běh Vysoká třikrát jinak vyhráli Kopča a Barbora Šturmová

Ostatní sporty
Kontroverzní německý válečný kříž z roku 1944 stojící u rozhledny Štěpánka v Kořenově je zničený, zájem o něj mají muzea v severních Čechách.
Kontroverzní žulový kříž vztyčený v roce 1944 už nestojí u rozhledny Štěpánka v Kořenově na rozhraní Krkonoš a Jizerských hor. Po vandalském poničení na konci března je rozlámaný na kusy a uložený v depozitáři Krkonošského muzea Správy KRNAP ve Vrchlabí. Správa Krkonošského národního parku bude řešit, jak se zničeným památníkem naloží. Kříž provází letité kontroverze kvůli tomu, že byl postaven na památku německých vojáků z Kořenova, Příchovic a okolí padlých ve druhé světové válce. Případ z letošního března vyšetřují policisté.
7 fotografií

Kontroverzní kříž čeká ve Vrchlabí na další osud. Muzea odmítají jeho likvidaci

Krkonoše