ŠTÍTEK: rozhledna

Brno jako na dlani a na horizontu Alpy. Se souhlasem Vladimíra Bílého
/FOTOGALERIE/ Brno jako na dlani. Z ochozu Alexandrovy rozhledny nad Adamovem na Blanensku jsou krásně vidět například Pálavské vrchy. Několikrát za rok se však z tohoto místa v Moravském krasu může naskytnout ještě mnohem lepší scenérie. Za extrémně dobré viditelnosti lze na horizontu spatřit nejvýchodněji položené vrcholky Alp. Včetně rakouské dvoutisícovky Schneeberg, označované také jako Klosterwappen a česky nazývané Vídeňský Sněžník.
8 fotografií

Alpy na obzoru. Podívejte se na unikátní fotky z Alexandrovy rozhledny v Adamově

Zprávy
Hrad je vystavěn z čediče, nároží armují pískovcové kvádry
Rozeklanou siluetu Lužických hor mám moc rád. Coural jsem tudy, po rázovitých dědinách plných roubenek a podstávkových domů, po skalních hradech i opravených kostelících a kaplích. Kráčel jsem údolími mezi strmými kopci, borovými lesy a mokrými loukami, šplhal na rozhledny a skalní vyhlídky. Nyní vám chci představit zříceninu hradu korunující kopec nad Českou Kamenicí.
7 fotografií

Vyhledávaný cíl turistů. Hrad nad Českou Kamenicí láká i na rozhlednu

Doma
Prohlídka hradu Špilberk stojí za to.
TIP NA VÝLET/ Procházka Miloše Rufera metropolí nad Svratkou a Svitavou byla zaměřená na slovutný hrad Špilberk. Vzhledem k tomu, že déle než čtvrt století trvající celková rekonstrukce hradu skončila teprve v roce 2018, stojí jeho prohlídka za to. „Budu v ní pokračovat i při dalších návštěvách Brna,“ říká Miloš Rufer jr., kterému děkujeme za příspěvek a za fotografie.
83 fotografií

Špilberk: monumentální pevnost i působivé výhledy z hradní rozhledny

Čtenář reportér
Prohlídka hradu Špilberk stojí za to.
Procházka Miloše Rufera metropolí nad Svratkou a Svitavou byla minulou neděli zaměřená na slovutný hrad Špilberk. Vzhledem k tomu, že déle než čtvrt století trvající celková rekonstrukce hradu skončila teprve v roce 2018, stojí jeho prohlídka za to. „Budu v ní pokračovat i při dalších návštěvách Brna,“ říká Miloš Rufer jr., kterému děkujeme za příspěvek a za fotografie.
83 fotografií

Špilberk: monumentální pevnost i působivé výhledy z hradní rozhledny

Čtenář reportér
Rozhledna Hradišťský vrch.
Jižní Čechy jsou krajem krásných výhledů – je zde rozeseto již přes sto rozhleden, vyhlídek nebo vyhlídkových věží, mnohé jsou navíc volně přístupné. Vrcholky hor, zalesněné kopce, třpytící se řeky, široká pole i půvabná městečka a vesničky. Krásy přírody se zde dají poznávat mnoha způsoby –⁠ oblíbeným je vystoupat na vrchol rozhledny, ze které budete mít kraj jako na dlani.
20 fotografií

GALERIE: Poznejte rozhledny jižních Čech. Z výšky dostanou výlety nové kouzlo

Čtenář reportér