ŠTÍTEK: počasí

Ilustrační foto.
Karlovarský kraj - Historicky nejvyššího maxima za několik posledních let dosáhl v Karlovarském kraji v minulých dnech atmosférický tlak. Citlivým jedincům to mohlo způsobit několik zdravotních problémů.

Tlak dosáhl maxima. Někteří to pocítili

Karlovarsko
První jarní kolo ČFL - Štěchovice (v červenobílém) porazily doma po obratu Benešov 2:1. Brankář Rotbauer dlouho hosty držel.
Štěchovice /FOTOGALERIE/ - Nedělní zápas Benešova ve Štěchovicích byl ve znamení průtrže mračen. Fotbal se musel před počasím schovat, ale přesto byl zápas zajímavý přinejmenším bojovností. Hosté dlouho vedli, ale nakonec si body do tabulky FORTUNA:ČFL připsali domácí, kteří v závěru otočili na konečných 2:1.
13 fotografií

Benešov nezvládl závěr, vyhrál šťastnější

Fortuna ČFL + MSFL
Ilustrační foto.
Berounsko - Pokud to počasí dovolilo, hrály se i další fotbalové přípravy. Drozdov si pozval celek Sokola Raková. Přátelské utkání skončilo divokou remízou 4:4, když za Drozdov stříleli góly Alex Vodička, Vít Vodička, Patrik Jedlička a Jan Kalina.

V přípravách padalo hodně gólů

Fotbal
Ilustrační foto.
Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno, během dne ojediněle přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty 10 až 13 °C. Mírný jihozápadní vítr. Takto vidí počasí na pátek ve Zlínském kraji experti z Českého hydrometeorologického ústavu v Brně.  

O víkendu moc hezky nebude. Teploty ale až 12°C

Zlínsko
Ilustrační foto
Střední Čechy – Silný vítr, který se republikou proháněl od pondělního odpoledne do úterka, kdy se dopoledne vzedmul nanovo, si ve středních Čechách zařádil pořádně. Odstraňování jeho následků zde důkladně zaměstnávalo jak hasiče, tak energetiky; práci navíc však měli třeba i železničáři. Ve středu počasí nastavilo tvář navýsost přívětivého předjaří – to se ale může brzy změnit. 
9 fotografií

Po vichru může přijít další. Snad mírnější

Z okolí
Na Sokolovsku leží na svazích 75 cm sněhu.
Krušné hory – Na sjezdovkách ve skiareálech v západní části Krušných hor si lyžaři i o nadcházejícím víkendu přijdou na své. Například na Klínovci leží na svazích až 180 cm sněhu. Meteorologové ale varují před dešťovými přeháňkami, které by lyžování mohly na některých místech pokazit.
8 fotografií

O víkendu na lyže, vydrží počasí?

Sokolovsko
Ilustrační foto
Volyně – Měl se s lidmi rozloučit o Vánocích a s novým rokem padnout. Ale stojí stále. Řeč je o dominantě Volyně, smrku pichlavém, který má být kvůli špatnému stavu pokácen.

Kácení smrku zbrzdilo počasí

Strakonicko
Teplé jarní počasí v Praze 27.února 2019.
Litoměřicko - Také ve středu 27. února panovalo v Česku počasí připomínající spíše jarní měsíce než konec února. Nejvíce meteorologové naměřili ve Stříbře na Tachovsku a Kopistech na Litoměřicku, kde teploměr vystoupal na 18,6 stupně Celsia. Nové maximum dosáhlo i pražské Klementinum, kde se počasí sleduje soustavně od roku 1775. Dohromady teplotní rekordy pro 27. únor zaznamenala třetina ze 151 stanic, které měří alespoň 30 let, řekla Blanka Gvoždíková z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ještě tepleji má být podle předpovědi ve čtvrtek, další den se mírně ochladí.
17 fotografií

Středa přinesla teplotní rekordy. Na Litoměřicku bylo téměř 19 stupňů

Litoměřicko
Teplé jarní počasí v Praze 27.února 2019.
I ve středu panovalo v Česku počasí připomínající spíše jarní měsíce než konec února. Pražské Klementinum dosáhlo nového maxima, počasí se zde přitom sleduje soustavně od roku 1775. Dohromady teplotní rekordy pro 27. únor zaznamenala třetina ze 151 stanic, které měří alespoň 30 let, řekla Blanka Gvoždíková z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ještě tepleji má být podle předpovědi ve čtvrtek, další den se mírně ochladí.
17 fotografií

Jaro na konci února. Středa přinesla teplotní rekord i v Klementinu

Praha
Teplé jarní počasí v Praze 27.února 2019.
I dnes panovalo v Česku počasí připomínající spíše jarní měsíce než konec února. Nejvíce meteorologové naměřili ve Stříbře na Tachovsku a Kopistech na Litoměřicku, kde teploměr vystoupal na 18,6 stupně Celsia. Nové maximum dosáhlo i pražské Klementinum, kde se počasí sleduje soustavně od roku 1775. Dohromady teplotní rekordy pro 27. únor zaznamenala třetina ze 151 stanic, které měří alespoň 30 let, řekla Blanka Gvoždíková z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ještě tepleji má být podle předpovědi ve čtvrtek, další den se mírně ochladí.
17 fotografií

Středa přinesla teplotní rekordy. Na Litoměřicku bylo téměř 19 stupňů

Česko
Meteopozorovatel: Na vesnici jsme museli vědět, kdy máme sušit seno.
Letohrad - Osmačtyřicet let několikrát za den měřil a zapisoval aktuální počasí a vysloužil si přezdívku „rosnička“. Miloslav Bednář z Letohradu po bezmála půlstoletí na sklonku loňského roku skončil v roli meteorologického pozorovatele, Český hydrometeorologický ústav teď hledá nového.

Meteopozorovatel: Na vesnici jsme museli vědět, kdy máme sušit seno

Orlicko
Ilustrační snímek
Po chladnějším víkendu se dnes znovu oteplilo, na řadě míst republiky převážně v Čechách panovalo jarní počasí. Nejtepleji bylo v Kopistech na Litoměřicku, kde naměřili 17,3 stupně Celsia. Jen o desetinu méně ukázal teploměr ve stanicích Stříbro na Tachovsku a Žatec na Lounsku. ČTK to řekla Jana Hujslová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v Praze.
10 fotografií

Jarní počasí. Teploty na třech stanicích v Čechách přesáhly 17 stupňů

Česko
Na pohled bez zbourané budovy si řada místních nemůže zvyknout. Na jaře na tomto místě začne růst hotel.
Nymburk - Mimořádně dlouhá loňská sezóna s teplým počasím pomohla Postřižinskému pivovaru k rekordnímu zápisu. Vyprodukoval nejvíce piva v historii a podle ředitele a majitele v jedné osobě Pavla Benáka je maximálně vytížen a na hranici kapacitních možností. Rozšiřovat výrobu se v nejbližších letech však nechystá.
5 fotografií

Nymburský pivovar loni vyrobil nejvíce piva v historii

Podnikání
Jezdecký festival v Královicích u Slaného.
Královice u Slaného - V neděli 24. února proběhne v Královickém dvoře nedaleko Slaného druhý parkurový mítink Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace. První se odehrál před necelými dvěma týdny a byl ve znamení rekordního počtu necelých dvou stovek účastníků. Tentokrát jich bude ještě více. Pokud dorazí všichni přihlášení, diváci uvidí více jak 220 startů. Toto číslo může navíc ještě vyrůst, neboť přihlašovat se je možné až do pátečního pozdního večera.

Počasí Zimnímu poháru v Královicích přeje, jezdci se těší

Ostatní sporty
Jarní počasí v Hradci Králové.
Také dnes panovalo v Česku většinou teplé počasí. Nejvýš se teplota vyšplhala v Osoblaze na Bruntálsku a Vidnavě na Jesenicku, kde naměřili 14,6 stupně Celsia. Teplotní rekordy pro 19. únor ale dnes padly jen na třech z přibližně 150 stanic, které měří teplotu alespoň 30 let. ČTK to řekl meteorolog Miloš Dvořák z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
10 fotografií

Česko opět prohřálo jarní počasí, mnoho rekordů ale nepadlo

Česko