ŠTÍTEK: počasí

Biatlon: Stupně vítězů v Canmore, zleva Markéta Davidová, vítězná Tiril Eckhoffová a Lisa Vittozziová.
Sprinterské závody na Světovém poháru v biatlonu v Canmore se kvůli extrémním mrazům pojedou až v neděli. Mezinárodní federace IBU je o den odložila, protože teploty v kanadském dějišti dnes mají dosáhnout až -25 stupňů Celsia. To je o pět stupňů pod hranicí, kterou stanovují pravidla.  

Biatlonové sprinty v Canmore se kvůli mrazu pojedou až v neděli

Zimní sporty
Trutnov porazil Nymburk a o vítězství rozhodla trojka Kateřiny Kozumplíkové
Byl to jeden z momentů, na který hned tak nezapomenete. V sobotním utkání Ženské basketbalové ligy mezi Lokomotivou Trutnov a favorizovaným Nymburkem svítil čtyři vteřiny před koncem na ukazateli skóre stav 79:79. V dramatické bitvě bylo zřejmé, že domácím hráčkám zbývá poslední útok na to, aby se ještě pokusily odvrátit pětiminutové prodloužení.
8 fotografií

Kapitánka Kozumplíková si proti Nymburku splnila sen

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Orlickoústecko - Jízda na čemkoliv byla přesunuta, koná se v sobotu. To je také den, kdy budou Hry bez katastru.

Tipy Deníku

Orlicko
Situace okolo mostu u metra Vltavská 24. října ráno v Praze. TSK most, pod kterým jezdí tramvaje a chodí lidé, uzavřelo z důvodu špatného stavu.
Práce na podepření poškozeného mostu v Bubenské ulici nedaleko stanice metra C Vltavská znovu omezí automobilovou a tramvajovou dopravu. Auta ve směru do Holešovic po mostě neprojedou od sobotního rána do neděle 24. února. Tramvajová doprava pod mostem bude přerušena o nadcházejícím a také posledním únorovém víkendu, mezi tím od pondělí 11. do pátku 22. února tramvaje pod mostem pojedou jen směrem z Vltavské na Strossmayerovo náměstí. Na svém webu to v pátek uvedla Technická správa komunikací (TSK).
22 fotografií

Práce na podepření mostu u Vltavské opět omezí dopravu

Praha
Tatran Rakovník (v zeleném) porazil v Rynholci za velkého deště Libušín 2:1.
Rynholec /FOTOGALERIE/ – Už druhého divizního soupeře, jen z opačného pólu tabulky, prověřili v zimní přípravě fotbalisté Libušína. Ale zatímco divizního lídra z Hostouně porazili, poslednímu Tatranu Rakovník stejným poměrem 1:2 podlehli. Rakovník byl v utkání provázeném deštěm a mrazem lepším týmem a vyhrál zaslouženě.
59 fotografií

Mráz a déšť na fotbale. Tatran přemohl Libušín

Fortuna divize
Tomáš Kůdela popíše své další dobrodružství.
Opatov /FOTOGALERIE/ - Dobrodružství neprožívá jachtařský instruktor Tomáš Kůdela pouze na plachetnici. Jak to dopadne, když pro změnu nasedne do terénního auta a vydá se poznávat pevninu, to se dozvědí návštěvníci nejnovější z jeho cestovatelských přednášek. Kam jachtař své posluchače zavede, napoví název programu – Extrémní Island po vlastní ose.
4 fotografie

Plachetnici vyměnil za terénní auto, ale s vodou si i tak užil své

Jihlavsko
Farní kostel Narození sv. Jana Křtitele v Přibyslavi.
Přibyslav – Už zhruba tři roky trvá vnější rekonstrukce zdí kostela svatého Jana Křtitele v Přibyslavi. Římskokatolická farnost společně s městem naplánovaly kompletní odvlhčení jeho zdí a rovněž novou fasádu. Náklady by měly v součtu přesáhnout 10 milionů korun. Jenže, jak se zdá, ty peníze nebudou zdaleka stačit. Farnost v Přibyslavi proto vyhlásila veřejnou sbírku na dva roky.

Opravy kostela v Přibyslavi se prodražují, pomoci může dvouletá veřejná sbírka

Havlíčkobrodsko
Farní kostel Narození sv. Jana Křtitele v Přibyslavi.
Už zhruba tři roky trvá vnější rekonstrukce zdí kostela svatého Jana Křtitele v Přibyslavi. Římskokatolická farnost společně s městem naplánovaly kompletní odvlhčení jeho zdí a rovněž novou fasádu. Náklady by měly v součtu přesáhnout 10 milionů korun. Jenže, jak se zdá, ty peníze nebudou zdaleka stačit. Farnost v Přibyslavi proto vyhlásila veřejnou sbírku na dva roky.
4 fotografie

Opravy kostela v Přibyslavi se prodražují. Pomoci může dvouletá veřejná sbírka

Regiony
Ve stopě Valašské zimy. Ilustrační foto
Na ledě či blátě podle všeho proběhne sobotní 44. ročník amatérské automobilové soutěže Ve stopě Valašské zimy. „Počasí si s námi hraje. Ještě před více než týdnem byly podmínky ideální, hromady sněhu, metrové mantinely. Víkendová obleva ale vše změnila. V lesních úsecích ale asi bude led a sníh,“ očekává Antonín Cekota, tajemník soutěže.

Ve stopě Valašské zimy na ledě

Ostatní sporty
Pracovníci společnosti AVE odklízejí v těchto dnech sníh v Kladně ve dne i v noci.
Kladno /FOTOGALERIE/ - V Kladně chystají změnu operačního plánu zimní údržby. Podle toho dosavadního, kdy napadlo historicky nejvíc sněhu od roku 2010, dodavatel nestíhá uklízet. Spad sněhu minulý týden v neděli byl až 25 centimetrů a musel být vyhlášen kalamitní stav. I když jsou nyní hlavní silnice průjezdné, řada míst na zimní údržbu stále čeká a lidé se zlobí. Radnice se proto obyvatelům Kladna za komplikace omlouvá a řeší nápravu.
23 fotografií

Sníh dává Kladeňákům zabrat, město řeší nápravu při jeho odklízení

Kladensko
Lyžování v Krkonoších na sjezdovce Anděl na Černé hoře.
České skiareály hlásí výborné sněhové podmínky. Lyžovat se dá téměř na všech sjezdovkách v zemi. K dispozici jsou rovněž stovky upravených běžkařských tras. V plném proudu jsou sice už jarní prázdniny a lyžařů je i v týdnu na sjezdovkách více, podle provozovatelů se ale fronty tvoří jen nárazově a čekací doby u vleků jsou maximálně několik minut. V některých místech by měli lidé kvůli silnému větru vynechat hřebenové túry.  
10 fotografií

Sníh v Česku dělá radost běžkařům i lyžařům. Skiareály hlásí výborné podmínky

Česko
Ilustrační foto.
Letohrad – Marně se motorističtí příznivci těšili na další pokračování mistrovství České republiky v motoskijöringu, které bylo v kalendáři plánováno na neděli 10. února do letohradského areálu.

Víkendový motoskijöring odpadá

Ostatní sporty
Více než 60 hasičů se prostřídalo na cvičení na nymburské Špičce.
Nymburk /FOTOGALERIE/ – Od středy se na Špičce střídají různé směny profesionálních hasičů z Nymburka, Poděbrad a také drážních hasičů Správy železniční a dopravní cesty. Na zamrzlé části přístaviště hasiči nacvičují situace, kdy jsou nuceni pomoci člověku, pod nímž se prolomil led. K výcviku používají lana, žebřík, člun i speciální pytel, kterého by se mohl tonoucí chytit.
50 fotografií

VIDEO: Hasiči cvičili záchranu při prolomení ledu

Nymbursko