ŠTÍTEK: vavřín ušlechtilý

VÁLEČNÍCI NEZAVÁHALI. Děčínští basketbalisté (v bílém) doma porazili Hradec Králové.
/FOTOGALERIE/ Chtěli se pokusit překvapit a získat premiérové venkovní vítězství, ale nestalo se. Přesto hradečtí basketbalisté dokázali s favorizovaným Děčínem držet krok tři čtvrtiny zápasu. V závěrečné desetiminutovce ovšem Královským sokolům došly síly, čehož úřadující vicemistr využil k navýšení skóre až na hrozivý rozdíl osmadvaceti bodů.
20 fotografií

Favorita se drželi 30 minut

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Tři zápasy čekají na vítězství. Fotbalisté Bohemie Poděbrady prohráli na penalty v Novém Strašecí, pak vyšli naprázdno doma s Poříčím nad Sázavou a ve třináctém kole na půdě nováčka z Komárova. Domácímu celku podlehli v zápase krajského přeboru dvoubrankovým rozdílem, všechny tři góly jim nasázel Mojdl.

Komárovský snajpr Jan Mojdl zasadil Bohemii tři bodné rány

Kraje
Z fotbalového utkání krajského přeboru Bohemia Poděbrady - Poříčí nad Sázavou (0:3)
Na svém hřišti se fotbalistům poděbradské Bohemii nepodařilo skórovat. V utkání krajského přeboru proti Poříčí se Poděbrady neprosadily, a k tomu dostaly tři góly. První poločas byl rozdíl pouhé branky. Ve druhé půli ale hosté přidali další dva góly a mají tři body.
32 fotografií

FOTO: Zahodili své šance, za to pykali

Kraje
Ilustrační foto
Vyškov – Minerály, fosilie, drahé kameny, šperky, ale i jiné přírodní materiály zakoupí návštěvníci již jedenácté prodejní burzy v Muzeu Vyškovska. V sobotu od devíti hodin ráno do pěti hodin odpoledne jim organizátoři dají k dispozici hlavní výstavní sál.

Koupí si šperky i drahé kameny. Na burze v Muzeu Vyškovska

Vyškovsko
Z fotbalového utkání krajského přeboru Bohemia Poděbrady - Lhota (3:3, na penalty 4:2)
Poděbradská Bohemia přivítala v dalším kole fotbalového krajského přeboru tým ze Lhoty. I když domácí dvakrát vedli, hosté dokázali skóre vyrovnat a dostat se do vedení 2:3. Pak ale přišlo nastavení druhého poločasu a skvělá trefa gólmana Václavíka, který srrovnal na 3:3. V penaltovém rozstřelu byly šťastnější Poděbrady, kdy opět zachytal skvěle Václavík.
25 fotografií

FOTO: David Václavík se stal hrdinou. Vyrovnal a vychytal druhý bod

Kraje
Z fotbalového utkání krajského přeboru Bohemia Poděbrady - Tuchlovice (0:0, na penalty 4:2)
V minulém domácím utkání nejvyšší krajské soutěže hráli bez branek a pak prohráli na penalty, tentokrát si po bezbrankovém utkání vzali druhý bonusový bod za vítězství v penaltovém rozstřelu. Fotbalisté poděbradské Bohemie hráli bez gólů s týmem Tuchlovic, nakonec byli rádi za dva body.
25 fotografií

FOTO: Podruhé doma nedali gól. Mají ale dva body

Kraje
Ilustrační foto
V prvních dvou domácích zápasech nové sezony dokázali za poločas nastřílet čtyři branky. Stejnou porci gólů nyní sami za první pětačtyřicetiminutovku schytali. Fotbalisté poděbradské Bohemie si dojeli v dalším zápase nejvyšší krajské soutěže pro sedmibrankový výprask do Klíčan.

Kouč Bohemie Bobek: Byl to neomluvitelný pouťový výkon

Kraje
Mládě lachtana dostalo jméno Eda a vplulo do velkého bazénu.
/VIDEO/ Příběh lachtana Gastona z pražské zoologické zahrady zná snad každý. Symbol ničivých povodní z roku 2002 v Praze zanechal potomka Melouna, jehož synem je letos v květnu narozené mládě lachtana jihoafrického. Eda se jmenuje na základě hlasování veřejnosti. Jméno slavnostně odhalilo trio významných sportovců, kteří mají k vodě blízko.
11 fotografií

Gastonův vnuk má jméno Eda. Mládě lachtana vplulo do velkého bazénu

Praha
TJ SK Hřebeč - FK Bohemia Poděbrady 1:3 (0:0), KP, 24. 8. 2019
Svoji normu čtyř gólů za první poločas z úvodních dvou zápasů sice nenaplnili, to je ale rozhodně nemusí vůbec mrzet. Fotbalisté poděbradské Bohemie zvládli po dvou domácích duelech první venkovní utkání a na půdě Hřebče opět zvítězili. V krajském přeboru jsou tak po třech kolech stoprocentní. Stejně jako Klíčany a nováčci z Dobrovice a Kosmonos.
35 fotografií

FOTO: Sázka na rychlonohého Nováka se vyplatila

Kraje
Ilustrační foto.
Třebíč – Příprava tradiční podzimní zahrádkářské výstavy v Třebíči je v plném proudu. Jen k vyvěšení poutačů je potřeba spousta razítek. Už nyní zdejší dlouholetý předseda svazu zahrádkářů Blažej Bobek ví, že nebude jednoduché sehnat exempláře na prezentaci úrody jablek, kde jich bývá okolo 120. Málo se podle jeho slov urodilo i švestek, hrušek či meruněk.

Jablka, švestky, hrušky, meruňky. Ovoce? Letos bída

Třebíčsko
Ilustrační foto.
Příprava tradiční podzimní zahrádkářské výstavy v Třebíči je v plném proudu. Jen k vyvěšení poutačů je potřeba spousta razítek. Už nyní zdejší dlouholetý předseda svazu zahrádkářů Blažej Bobek ví, že nebude jednoduché sehnat exempláře na prezentaci úrody jablek, kde jich bývá okolo 120. Málo se podle jeho slov urodilo i švestek, hrušek či meruněk.
9 fotografií

Jablka, švestky, hrušky, meruňky. Ovoce? Letos bída, říkají pěstitelé

Regiony
Ilustrační foto
Lepší start do sezony si ani nemohli přát. Fotbalisté Bohemie Poděbrady zvítězili v úvodním kole nejvyšší krajské soutěže na „svém“ hřišti na Slovanu tříbrankovým rozdílem nad týmem Hvozdnice, který nedokázali v minulé sezoně ve dvou zápasech porazit. Domácím stačil první poločas, ve kterém nasázeli sokovi čtyři branky.

Parádní start. A stačil poločas

Kraje
Ilustrační foto
Na svém hřišti uvítal fotbalový tým Hlinska mužstvo z Poděbrad. V přípravném zápase, i s novými posilami, utržila Bohemia pět gólů. Sama se prosadit nedokázala a Poděbradům nezbývá nic jiného, než se soustředit na další utkání v Újezdě.

Gól Bohemia nedala a schytala bůra

Fotbal
Ilustrační foto
Příprava pro poděbradský fotbalový tým na další ročník nejvyšší krajské soutěže začala 10. července a na celou dobu přípravy měla Bohemia sjednáno šest přípravných zápasů. Většinou s týmy z divize. „Má to určitý záměr. Chceme pokračovat v dobudování týmu, a tito soupeři nejlépe ukáží možnosti, charaktery, morální vlastnosti a sportovní výkonnostní stropy jednotlivých hráčů. Příprava probíhá čtyřikrát týdně včetně dvou utkání,“ uvedl trenér Bohemie Poděbrady Ladislav Bobek.

Bohemii posílí dva borci z Nymburka. Vrací se i Javorek

Fotbal
Zoo Praha otevřela v Teráriu u Rezervace Bororo expozici pro vodnice posvátné, pozoruhodné žáby žijící v přírodě pouze v jezeře Titicaca.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Na břehu jezera Titicaca v Andách, které je opředeno mnoha legendami, stával před více než tisíci lety starý chrám. Dnes je potopený a možná ukrývá tajemství říše Inků. Stal se však inspirací pro Zoo Praha, která otevřela v Teráriu u Rezervace Bororo expozici pro vodnice posvátné. Tyto pozoruhodné žáby žijí v přírodě pouze v největším jezeře Jižní Ameriky.
9 fotografií

Tip Deníku: Žáby z jezera Titacaca mají v zoo nádrž. Inspirací byl starý chrám

Z okolí
Zoo Praha otevřela v Teráriu u Rezervace Bororo expozici pro vodnice posvátné, pozoruhodné žáby žijící v přírodě pouze v jezeře Titicaca.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Na břehu jezera Titicaca v Andách, které je opředeno mnoha legendami, stával před více než tisíci lety starý chrám. Dnes je potopený a možná ukrývá tajemství říše Inků. Stal se však inspirací pro Zoo Praha, která otevřela v Teráriu u Rezervace Bororo expozici pro vodnice posvátné. Tyto pozoruhodné žáby žijí v přírodě pouze v největším jezeře Jižní Ameriky.
9 fotografií

Žáby z jezera Titacaca mají v zoo nádrž. Inspirací byl starý zatopený chrám

Praha
Z fotbalového utkání krajského přeboru Vykáň - Bohemia Poděbrady (1:4)
Vykáň – Ve Vykáni se odehrálo okresní derby krajského přeboru mezi domácí Čechií a Bohemií Poděbrady. Po nepovedené první půli Poděbrad přišel druhý poločas, kde se hosté střelecky prosadili. Skóre sice otevřeli domácí, ale další šance nedokázali proměnit. Nakonec Bohemia vyhrála 1:4 a odvezla si z posledního utkání tři body.
27 fotografií

FOTO: Křelina nakopl tým k obratu, Bohemia vyhrála

Kraje
Ilustrační foto
Libušín – Poděbradská Bohemia odehrála utkání krajského přeboru v Libušíně. Po brance Křeliny ve 28. minutě to vypadalo, že žádná z mnoha gólových šancí už skóre nezmění. Domácí fotbalisté ale vyrovnali těsně před koncem druhé půle a o zápasu musely opět rozhodnout penalty.

Nedali velké šance, pak litovali

Kraje
Ilustrační foto
Příbram – I když Poděbrady musely odehrát utkání v Příbrami v oslabení, dokázaly dvakrát skórovat. Po prvním poločase byl stav nerozhodný a do kabin se šlo za stavu 0:0. Ve druhé půli otevřeli skóre hostující fotbalisté. Celý zápas se prakticky rozhodl až na konci hrací doby. Bohemia se připsala důležité tři body do tabulky, když zvládla souboj o záchranu v krajském přeboru.

Tři body přiblížily Bohemii k záchraně

Kraje
Kapitán Benešova Karel Vacek (ve žlutém) v souboji s ústeckým Ljuanem Baftijarem.
Poříčí nad Sázavou – Před fotbalisty Poříčí nad Sázavou se už v krajském přeboru každý třese. V pátek vyhráli už jedenáctý zápas v řadě, když porazili Poděbrady 2:1. Tým kouče Pavla Šimáčka ztratil na jaře jediný bod a v tabulce už je třetí.

Jedenáctá výhra v řadě. Poříčí ovládá kraj

Kraje