ŠTÍTEK: koalice

Volební štáb vítězného hnutí ANO. 24. září 2022, Opava.
Suverénním vítězstvím skončily volby pro hnutí ANO v Opavě. V devětatřicetičlenném zastupitelstvu budou mít celkem sedmnáct křesel, přitom k těsné většině je ve slezské metropoli zapotřebí dvacet hlasů. Hledání těch pár zbývajících už začalo a zatímco před čtyřmi roky trval podpis koaliční smlouvy asi dva týdny, nyní se již koalice zdárně rýsuje, jak nám v neděli v poledne prozradil lídr ANO a současný primátor Tomáš Navrátil.
5 fotografií

Lídr ANO v Opavě Navrátil prozradil, s kým v neděli ráno podepsali memorandum

Volby 2022 na Opavsku a Hlučínsku
Vítězné hnutí Lysá nás spojuje. Většina z jeho členů na snímku se stala zastupiteli města.
Výsledky komunálních voleb v Lysé nad Labem se dají těžko označit jinak než jako totální revoluce. Dosavadní koalice Společně pro Lysou (dříve ČSSD), ODS a ANO byla poražena na hlavu. V patnáctičlenném zastupitelstvu bude mít nyní 12 zastupitelů hnutí Lysá nás spojuje. Dva mandáty získalo ANO a jediný zůstal hnutí Společně pro Lysou. A ten by měl vykonávat dosavadní starosta Karel Otava.

Revoluce v Lysé. Opozice rozmetala vládní koalici a obsadila zastupitelstvo

Komunální volby 2022
Volební štáb hnutí ANO v Plzni
Česko má za sebou komunální volby, které určily, kdo v následujících čtyřech letech zasedne v obecních zastupitelstvech. Prvním krajským městem, které se dohodlo na radniční spolupráci, se již krátce po zveřejnění výsledků voleb stala Plzeň. Menšinovou koalici měli původně podpořit dva nestraníci za SPD, což se nelíbilo šéfovi Pirátů Ivanu Bartošovi a předsedovi STAN Vítu Rakušanovi. Nakonec tak došlo ke změně. Dohoda o jádru nové koalice existuje také ve Zlíně. 
67 fotografií

Bez podpory SPD. V Plzni vznikla čtyřkoalice, její součástí je Pro Plzeň

Komunální volby 2022
Vojtěch Mencl, Společně ODS + TOP 09, 52 let, starosta Brna-středu, urbanista. Získal ve volbách v Brně-středu nejvíc hlasů.
/FOTOGALERIE/ S velkou převahou zvítězila koalice ODS a TOP 09 v největší brněnské městské části, tedy v Brně-středu. S volebním výsledkem přesahujícím sedmadvacet procent hlasů za sebou nechala překvapivě druhou koalici Pirátů, Zelených a hnutí Žít Brno. Ti získali od voličů víc než jedenadvacet procent hlasů. S necelými devatenácti procenty se ANO 2011 umístilo třetí, do zastupitelstva městské části se dostala také koalice KDU-ČSL se Starosty. Čtyři mandáty získalo hnutí SPD.
44 fotografií

Volby v Brně-středu vyhrála koalice Společně. Podívejte se na nové zastupitele

Komunální volby 2022
Volební štáb ODS v českobudějovickém Modrém domě.
Ještě v sobotu v noci se uskutečnila první povolební schůzka v Budějovicích. Do sídla ODS v Branišovské ulici dorazili ze Špalíčku u Dlouhého mostu zástupci ANO 2011. Za ODS jednal tým složený z Dagmar Škodové Parmové, hejtmana Martina Kuby a předsedy zastupitelského klubu v Budějovicích Petra Maroše. Martin Kuba k setkání uvedl, že ANO přišlo popřát vítězi voleb a následovat budou schůzky se všemi dalšími subjekty v zastupitelstvu. Jednání s ANO podle Martina Kuby neznamenalo uzavření koalice. 
15 fotografií

ODS, která vyhrála volby v Budějovicích, začíná hledat partnery do koalice

Co rozhodne volby u vás
Volby v Týně nad Vltavou.
V Týně získalo deset mandátů z celkem 21 hnutí ProTejn. Jasné vítězství předčilo minulý výsledek, kdy hnutí mělo pět mandátů. I minulé volby vyhrálo, ale utvořila se početná koalice, která ProTejn z vedení města vyšachovala. Podle Karla Hladečka, lídra kandidátky ProTejn, je nyní pozice hnutí taková, že už by ho nemělo být možné obejít.

V Týně i Nových Hradech mají volby jasné vítěze

Co rozhodne volby u vás
Atmosféra ve štábu Starostů.
/ANKETA/ Komunální volby v Liberci vyhrála koalice Starostové pro Liberecký kraj společně s TOP 09 a KDU-ČSL. Od voličů získali nejvíc hlasů (28,21%) a také budou mít nejvyšší počet křesel v zastupitelstvu, tedy dvanáct. Nicméně v krajském městě slaví i hnutí ANO 2011. To skončilo na druhém místě se ziskem 26,22 procent a má 11 mandátů v zastupitelstvu. Liberec otevřený lidem obsadil třetí pozici se ziskem 13,33 procent hlasů. Do zastupitelstva se ještě dostali kandidáti koalice ODS a Sportovců, SPD a poprvé také Čeká pirátská strana.
25 fotografií

V Liberci vítězí Starostové, slaví se ale zejména ve štábu hnutí ANO

Komunální volby 2022
Markéta Vaňková.
Ve volbách do zastupitelstva města Brna zvítězila koalice ODS a TOP 09 s 25 procenty hlasů. Druhé je hnutí ANO 2011 s 20,5 procenty. Na třetím místě skončila koalice Lidovců a Starostů se 17 procenty hlasů. Lídryně vítězné koalice ODS a TOP 09 a současná primátorka města Brna za ODS Markéta Vaňková, která už v sobotu potvrdila, že povolební jednání je ochotná vést se všemi, v neděli před třetí hodinou odpoledne oznámila harmonogram koaličního jednání.
25 fotografií

Koalice v Brně: známe termíny jednání. Dokážu si představit cokoli, říká Vaňková

Komunální volby 2022
Stanislav Blaha, Společně pro Hradiště. Zastupitel Uherské Hradiště
Seskupení Společně pro Hradiště – ODS, TOP 09 a nezávislých osobností, se stalo v sobotu 24. září vítězem letošních komunálních voleb v Uherském Hradišti. Nemusí mu to však být příliš platné, protože stejný počet mandátů obdrželo od voličů ANO 2011 a Hradišťáci. Bude tak záležet na tom, zdali se tato dvě seskupení z druhé a třetí pozice nedomluví na koalici s někým jiným.

Pyrrhovo vítězství. Společně pro Hradiště nemusí sestavit radniční koalici

Slovácko
Jiří Bouška (ANO + VpM).
/FOTOGALERIE/ Nečekané výsledky voleb v Mladé Boleslavi přinášejí řadu otázek o složení vedení města pro příští čtyři roky. Jednat se bude podle našich informací také o možné výměně na postu primátora. Na základě výsledku voleb by mohl Raduana Nwelatiho (ODS) nahradit jeho dosavadní první náměstek Jiří Bouška (ANO + Volba pro Mladou Boleslav). Jeho uskupení totiž volby vyhrálo s náskokem více než šesti procent před primátorovým blokem ODS s TOP 09. Procentuální poměr činí 30,14 : 24,06 pro ANO.
33 fotografií

V Boleslavi vyhrála koalice ANO s Volbou pro MB. Dojde k výměně primátora?

Komunální volby 2022
Politické subjekty hnutí ANO 2011 a Žijeme Pardubice se dohodly, že v příštích dnech budou koordinovat další kroky v rámci povolebních vyjednávání s cílem vytvořit stabilní radu města opírající se o pevnou většinu v zastupitelstvu.
/PODÍVEJTE SE NA NOVÉ ZASTUPITELE/ Vítězem komunálních voleb v Pardubicích se stalo hnutí ANO, když získalo téměř 30 procent hlasů. Těsně před půlnocí bylo sečteno přes 90 procent hlasů. K volebním urnám letos dorazilo více Pardubáků než při posledních komunálních volbách. Vyjednávání o nové koalici v Pardubicích začala ještě před konečným sečtením všech hlasů.
39 fotografií

Pardubice ovládlo ANO, překvapením se staly Naše Pardubice. Tablo zastupitelů

Komunální volby 2022
Zastupitelstvo Děčína.
Drtivým vítězstvím hnutí ANO skončily komunální volby v Děčíně, od druhé SPD a třetí Volby pro Děčín je dělí téměř dvacet procentních bodů. Ze zastupitelstva zmizeli po 32 letech komunisté, neuspěl ani STAN nebo sociální demokraté, kteří zůstali před branami zastupitelstva. Již během sobotního večera začalo první oťukávání mezi možnými budoucími koaličními partnery.
27 fotografií

V Děčíně jasně vyhrálo ANO. Podívejte se na tváře nových zastupitelů

Komunální volby 2022
Členové hnutí ANO při společné oslavě volebního úspěchu v Žatci.
Nadšení z volebního úspěchu panovalo mezi členy hnutí ANO v Žatci, kteří se v sobotu 24. září večer sešli v přírodovědném centru v budově zemědělské školy. Spolu na internetu sledovali průběžné výsledky komunálních voleb. Osm míst v zastupitelstvu a velmi silný mandát pro vyjednávání o koalici byl důvod pro oslavu, nechyběl ani vítězný doutník.

ANO v Žatci slavilo společně. Na oslavě nechyběly vítězné doutníky

Komunální volby 2022
Pavel Jenšovský, ČSSD
Vítězem letošních komunálních voleb v Rakovníku se stala koalice hnutí ANO 2011 a ČSSD. Celkem se jim podařilo ukořistit v jednadvacetičlenném zastupitelstvu hned šest křesel. Je to více, než před vypuknutím hlasování očekávali. „Získali jsme téměř 28 procent, přitom jsme tak nějak doufali, že to bude k 25 procentům. Je to výrazný úspěch. Věřím, že voličům tu změnu dokážeme dát,“ říká lídr kandidátky Pavel Jenšovský.

Lídr vítězné koalice v Rakovníku: Je to výrazný úspěch, nečekali jsme to

Komunální volby 2022
Tomáš Macura.ve volebním štábu ANO, 24. září 2022, Ostrava.
/ROZHOVOR/ I do třetice je vítězem komunálních voleb v Ostravě, a pokud se nestane nic šokujícího, stane se i nejdéle sloužícím polistopadovým primátorem Ostravy. Tomáš Macura ještě v průběhu dosčítání volebních výsledků, kdy už bylo o jeho drtivém vítězství jasno, popsal své pocity z vítězství i osobních útoků konkurence a také možnosti při povolebních vyjednáváních.  
4 fotografie

Vítěz voleb v Ostravě Tomáš Macura prozradil, s kým chce jednat o koalici

Ostravsko
Volební štáb SPOLU v Praze.
/FOTOGALERIE/ ODS s dalšími stranami koalice Spolu (TOP 09 a KDU-ČSL) bude podle volebního lídra Bohuslava Svobody (ODS) na pražském magistrátu usilovat o koalici na půdorysu vlády, spolupráci s hnutím ANO označil poslanec a exprimátor za nepravděpodobnou. Novinářům řekl, že vyjednávání začnou v neděli. K personálnímu obsazení a spolupráci s jednotlivými politiky se nechtěl konkrétněji vyjadřovat. V České televizi uvedl, že pokud k tomu bude mít Spolu dost hlasů, bude primátorem.
31 fotografií

ODS chce na magistrátu jednat hlavně s Piráty a STAN, řekl Svoboda

Komunální volby 2022
Takto se slavilo ve štábu ANO v Teplicích po ohlášení výsledků.
U ANO se v Teplicích slavilo už odpoledne ještě před konečným sečtením výsledků. Cílová páska byla už téměř na dohled, když průběžná čísla hovořila jasně. ANO vedené v Teplicích Jiřím Štáblem po letech poprvé porazilo dlouholetého volebního lídra v lázeňském městě, kterým byla ODS. Gratulace k vítězství přišla mimo jiných také od Volby pro Teplice, která v minulém volebním období byla v radniční opozici. V Teplicích se prakticky po oznámení výsledků rozjela první povolební „oťukávání“. Jak to tedy bude?

V Teplicích už proběhlo první "oťukávání", jak by to mohlo na radnici vypadat

Komunální volby 2022
Starosta a lídr ANO Jan Konvalinka.
I když se ještě sčítají poslední okrsky, už je jasné, že vítězem voleb v Příbrami se stalo hnutí ANO v čele se současným starostou Janem Konvalinkou. Hnutí vyhrálo s přehledem, když od voličů získalo 34,6 procenta hlasů. Možná budoucí koalice může být sestavena s SPD či ODS. Jak Konvalinka potvrdil, v hnutí jsou otevření vyjednávat i s dalšími subjekty.
2 fotografie

Komunální volby v Příbrami suverénně vyhrálo hnutí ANO

Komunální volby 2022