Vítejte v hotelu na oběžné dráze. Ubytovat se můžete už za tři roky

Jestli máte chuť dostat se opravdu daleko od domova, společnost Orion Span právě začala vybírat zálohu ve výši 80 000 dolarů na rezervaci pobytu, díky kterému si užijete opravdu unikátní pohledy na západ i východ slunce.

Zdroj: Profimedia.cz

Společnost věří, že do konce roku 2021 otevře na stanici Aurora první luxusní hotel ve vesmíru. Plánuje, že v prostorech o rozměrech 35x14 metrů ubytuje první čtyři hosty. Každý z nich za dvanáct dní v pokoji 200 kilometrů nad Zemí zaplatí v přepočtu 9,5 milionů dolarů. 

Na stanici s nimi budou i dva členové posádky, kteří je na místo dopraví. Dobrodruzi si už nyní můžou dovolenou zarezervovat on-line zaplacením vratné zálohy 80 000 dolarů.

RUSKO JE ZEMĚ NEOMEZENÝCH MOŽNOSTÍ. TOHLE SE MŮŽE STÁT POUZE TAM.

Původně se předpokládalo, že cena za podobný výlet neklesne pod deset milionů.

„Chceme dostat lidi do vesmíru a překročit tak hranice, které jsme dosud měli. Jedním z důvodů, proč můžeme snížit částku pod deset milionů na osobu, je pokles cen startů. Téměř každý týden se objeví nová společnost, která chystá svoje rakety do vesmíru a díky tomu se objevují nové způsoby, jak se dostat k oběžné dráze levněji, rychleji a lépe,“ vysvětlil zakladatel a ředitel společnosti Orion Span Frank Bunger.

Tříměsíční příprava 

Pobyt v "hotelu" nabídne spoustu možností k zabavení od využití nulové gravitace s možností proletět se po celé stanici, přes příležitost podívat se z několika míst do vesmíru, zúčastnit se výzkumných experimentů, až po spojení se s přáteli a rodinou doma na Zemi prostřednictvím vysokorychlostního internetu.

JAK FUNGUJÍ OPTICKÉ KLAMY? NECHAJÍ VÁS UZŘÍT KUS BUDOUCNOSTI. VYZKOUŠEJTE SI TO.

Protože se zatím nepořádat žádný komerční let do vesmíru, hosté stanice Aurora projdou před startem tříměsíčním zjednodušeným výcvikem, který začne on-line kurzem pro lepší porozumění základům vesmírného letu či chování v kosmickém prostoru. Zájemci si také v zázemí společnosti v Houstonu nacvičí chování v nouzových situacích.

Je jasné, že na první pohled lákavý výlet nebude pro každého. Stanice Aurora zaujme hlavně vášnivé zájemce o vesmír a astronomii. "Neprodáváme alternativu k pobytu v hotelu na pláži, nabízíme zkušenosti a znalosti astronautů," dodává Bunger.

Mohlo by vás zajímat:

Související články