ŠTÍTEK: evoluce

O důležitosti pojištění přestaneme pochybovat ve chvíli, kdy se něco stane. V ten moment je klíčové, jak je naše smlouva nastavena s čímž je spojena i cena, která bývá často rozhodujícím faktorem před uzavřením pojistky. S překvapivým řešením nazvaným „Finanční žihadlo" přišel na český trh Marek Beran a jeho společník Tomáš Steiner.

Evoluce v pojištění – refundace aneb ekonomika dar za dar.

Reklama
Grafická karta Nvidia GeForce 980.
Evoluce v oblasti počítačové techniky je nezadržitelná zvlášť, když přijde NVIDIA a udělá obrovský revoluční krok se svou novou architekturou grafických čipů Maxwell. První a zároveň nejpokročilejší grafické karty současnosti prezentující již 10. generaci architektury nesou označení GeForce GTX 980 a GTX 970.

Revoluce v počítačovém hraní: NVIDIA oznamuje GeForce GTX 980

Hry
Do nového přístroje vložíte české koruny a do virtuální peněženky vám naskočí bitcoiny
Plzeň – V pondělí byl v areálu Vědeckotechnického parku (VTP) na Borských polích v Plzni spuštěn bitcoinový bankomat. Jde o první mimopražský přístroj v České republice, kde můžete koupit virtuální měnu, zcela nezávislou na rozhodnutí jakékoliv banky či vlády.

Chcete koupit bitcoin? Virtuální měna dorazila do Plzně

Plzeňsko
Trenér ústeckých fotbalistů Lukáš Přerost.
Ústí n. L. – Už jen necelý týden zbývá do startu druhé nejvyšší soutěže. Vedení fotbalového klubu z Ústí nad Labem  se vytasilo hned s několika novinkami. „Ubyla nám zkušenost, ale od toho jsou v kádru hráči, kteří by to měli táhnout. Generační obměnu zastavit nejde," řekl k tématu změn v sestavě kormidelník Army Ústí Lukáš Přerost.

Evoluce v Armě. Buduje se nový tým

Fotbal
Ilustrační foto
Atlanta - Na velikosti nezáleží. Většina savců močí stejně dlouho, ať už jde o slony, skot anebo kočky. Zjistila to skupina amerických vědců, kteří výsledky svého bádání nyní uveřejnili v prestižním časopise Proceedings of the National Academy of Sciences. U savců nad tři kilogramy tělesné hmotnosti trvá prý vyprázdnění močového měchýře vždy asi 21 sekund.

Většina savců močí stejně dlouho, zjistili vědci

Svět
Ilustrační foto
České Budějovice – Jednu 
z největších záhad evoluce, jak se u hmyzu vyvinula křídla, odhalil česko-německý tým vědců. Na objevu se výraznou měrou podílel entomolog Pavel Sroka z Biologického centra Akademie věd ČR v Českých Budějovicích.

Český vědec: Už víme, jak začal hmyz létat

Česko
Ilustrační foto.
České Budějovice - Dotaci 20 tisíc korun dostane od města České Budějovice na svoji činnost Evoluce – Jihočeské centrum českého znakového jazyka. „Hlavním cílem organizace je výuka znakového jazyka a kultury neslyšících, kdy lektory jsou sami neslyšící. Pořádá i vzdělávací akce pro děti s postižením sluchu," uvedl náměstek Petr Podhola.

Ve městě se bude vyučovat znakový jazyk

Českobudějovicko
Richard Hrček podle Dänikenova vzoru hledal na mapách Slezska pravoúhlé, rovnoramenné či rovnostranné trojúhelníky, přímky, kružnice i deltoidy a pentagramy.
Krnov - Přední světový záhadolog Erich von Däniken bude své teorie rozvíjet 16. května při návštěvě Olomouce. Krnovský pedagog ve výslužbě Richard Hrček bude 15. května od 18 hodin v krnovské knihovně vyprávět, jak dopadly jeho pokusy ověřit pravdivost Dänikenových geomantických teorií na Cvilíně.

S virgulí hledal na Cvilíně energetická pole a dračí žíly

Volný čas
Ilustrační foto
Ostrava - Přednádraží Svinov, kudy denně prochází 33 tisíc lidí, Atletická hala Vítkovice, nová ulice Porážková v centru města, jež má ulehčit auty přecpanému centru, Pavilon evoluce pro primáty v ostravské zoologické zahradě nebo komunitní centrum Duhový dům v Mariánských Horách.

Dotace pro Ostravu: 8,5 miliardy korun

Podnikání
Ilustrační foto.
Chicago - Lidé nejsou v přírodě jediní, kdo má smysl pro rytmus. Studium chování bonobů, opic příbuzných šimpanzům, ukázalo, že i oni mají vrozenou schopnost sladit se s rytmem a udržet takt. Podle agentury Reuters to američtí vědci považují za důležitý objev pro porozumění tomu, jak se tato schopnost v průběhu evoluce vyvíjela.

Vědci odhalili, že i některá zvířata mají smysl pro rytmus

Svět
Homo erectus
Washington – Třetina Američanů nevěří v evoluci a je přesvědčena, že Bůh kdysi stvořil lidi v jejich současné podobě. Navíc mnozí z těch, kteří věří v evoluci, se domnívají, že v ní Bůh hraje významnou roli. Ukázaly to výsledky průzkumu nezávislého výzkumného střediska Pew se sídlem ve Washingtonu.

Třetina Američanů odmítá teorii evoluce. Věří, že lidi stvořil Bůh

Svět
Ilustrační foto
Londýn – Vědci v Tibetu objevili dosud nejstarší fosilii kočkovité šelmy. Pravěká velká kočka žila před 5,95 až 4,1 milionu let a nález poskytuje nové poznatky o evoluci koček, informovali podle agentury DPA američtí vědci, kteří objev zveřejnili v časopise Proceedings of the Royal Society B.

Vědci v Tibetu objevili dosud nejstarší fosilii kočkovité šelmy

Svět