ŠTÍTEK: evoluce

Pilot Tomáš Kostka.
Brno – Nečekaný zlom nastal v kariéře Tomáše Kostky. Zlínský pilot, který loni brázdil v barvách stáje BRT nejprestižnější okruhový šampionát starého kontinentu DTM, přestupuje k úhlavnímu konkurentovi. Jeho novou stájí se stal tým Cars.cz Charouz Racing. Tato změna platí pro domácí šampionát, který již dnes startuje v Brně.

Kostka přesedlal a bude závodit doma

Ostatní sporty
Zda mají děti živočichy správně seřazeny, to jim poví Josef Pavela.
Uherské Hradiště /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Ačkoliv o druhé dubnové sobotě se už nesluší vyvádět aprílem kluky a holky, natož pak jejich rodiče, pozvalo je přírodovědné centrum Trnka při Domě dětí a mládeže Šikula Uherské Hradiště na procházku po naučné stezce Kunovickým lesem. A nebyla to procházka ledasjaká.
14 fotografií

Děti prošly naučnou aprílovou stezku

Slovácko
Tomáš Kostka za volantem Audi specifikace DTM.
Zlín – Tak to byla sezona. Do poslední chvíle nevěděl Tomáš Kostka, zda vůbec překročí tuzemské hranice a vrátí se zpět do mezinárodních soutěží, anebo mu zůstane souzeno stejně jako loni absolvovat pouze okruhové závody Mezinárodního mistrovství České republiky.

Tomáš Kostka si splnil sen a poznal DTM

Ostatní sporty
Informace uvedené v článku se nezakládají na pravdě.
Zlín – Sparťanští fanoušci v pondělním zápase se Slováckem se předvedli natolik, že dokázali získat zajímavé angažmá. Poté, co jejich pokřikování a lezení po ochranných sítích viděl v televizi ředitel zlínské zoo Ivo Klika, rozhodl se zřídit jim samostatnou expozici v Lešné.

Zoo Lešná má exkluzivní exponáty: Sparťany

Zlínsko
Pilot Tomáš Kostka.
Oschersleben, Německo - Tomáš Kostka ve svém pátém letošním vystoupení v legendární sérii DTM dokázal opět dovézt speciál Audi A4 až do zdárného konce náročného závodu. Na německé trati Motorsportarena Oschersleben dojel zlínský pilot po startu z osmnáctého místa do cíle jako čtrnáctý.

Kostkovi se vyplatila sázka na jistotu

Ostatní sporty
Tomáš Kostka
Norimberk - Do třetice už to nevyšlo. Po dvou zdařilých premiérových startech vprestižní německé sérii cestovních vozů DTM okusil Tomáš Kostka ihořkost zklamání. Zlínský pilot sice solidně zvládl sobotní kvalifikaci istart do samotného nedělního závodu, tím ale výčet veškerých dalších pozitiv skončil.

Rally: Tomáš Kostka skončil v hodinách

Ostatní sporty
Pilot Tomáš Kostka (v popředí).
Zlín - Tomáš Kostka ještě pořádně nerozdýchal životní krok v podobě podpisu smlouvy se stájí Kolles Futurecom - BRT a už během nadcházejícího víkendu se může těšit na svou premiérovou účast v prestižním seriálu cestovních vozů DTM. Legendární série startuje na známém okruhu Hockenheimring.

Kostka zažije velkou premiéru

Ostatní sporty
Pilot Tomáš Kostka (v popředí).
Zlín - Splní se Tomáši Kostkovi jeho velký sen a posadí se za volant vozu Audi DTM v německém okruhovém šampionátu, jedné z nejprestižnějších soutěží starého kontinentu? Zlínský pilot udělal další důležitý krok k tomu, aby se přání stalo skutečností. Za sebou má totiž úspěšný test u týmu Futurecom – TME na jihu Španělska.

Pilot Tomáš Kostka testoval ve Španělsku

Ostatní sporty
Jan Jelínek se svým vozem Mitsubishi Lancer EVO IX
Zlín - Letos chtěl Jan Jelínek poprvé výrazněji promluvit do pořadí na čelních pozicích v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Zlínský pilot ale může být spokojený pouze částečně. V každém ze závodů se sice pohyboval mezi nejlepší desítkou, nicméně konečné dvanácté místo jej jistě příliš nepotěšilo. A to především proto, že do cíle dorazil pouze ve třech závodech.

Jan Jelínek prožil sezonu plnou paradoxů

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Quito - Georgeovi je devadesát let, patří k nejvzácnějším tvorům naší planety a je poslední svého druhu. K obrovskému údivu biologů se nyní, po desítkách let nezájmu o sex, zjevně rozhodl s tímto stavem něco dělat.

Starý mládenec z Galapág zkouší stát se otcem

Svět
Ilustrační foto
Brno - Vědci z Vysokého učení technického opět ukázali světu, že je Brno městem vědy. Tomáš Pečenka, Lukáš Sekanina a Zdeněk Kotásek z Fakulty informačních technologií skončili v americké Atlantě druzí v prestižní mezinárodní soutěži, která porovnává výsledky ve vývoji umělé inteligence.

Vědci z Brna učí počítače evoluci

Brněnsko
Po čtyřech úspěšně dokončených podnicích letošního MMČR v rallye vyšli Patrik Hlach s Jiřím Venušem (na snímku) při IV. Agrotec New Holland rally 2008 v Hustopečích naprázdno, když kvůli zdravotním problémům jezdce musela tato dvojice odstoupit.
Hustopeče - Vítězné tažení Romana Kresty a Petra Grosse seriálem Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye přerušili v sobotu v jihomoravských vinicích úřadující čeští mistři Václav Pech a Petr Uhel.

Ve vinicích kraloval Pech

Ostatní sporty