ŠTÍTEK: evoluce

Ilustrační foto.
Svitavy/Pardubice – Zásadní část tradičního předsezonního aktivu krajského fotbalového svazu byla věnována nadcházející Fotbalové (r)evoluci. Ta se sice přímo nedotýká jarních soutěží, ale během celého jara jí musí být v oddílech věnována maximální pozornost.

Revoluce-evoluce. Velké téma českého fotbalu

Fotbal
Archeopark ve Všestarech.
Všestary - Klasická výstava, kde se můžete jen opatrně koukat a raději na nic nesahat, je přesně to, čemu se chtěl Archeopark pravěku ve Všestarech vyhnout. Zbrusu nová expozice pojmenovaná Evoluce člověka, kterou tu v sobotu v deset hodin dopoledne otevírají, naopak sahání a dokonce i šlapání nadšeně vítá.

Archeopark otevírá novou výstavu. Zn: Sahání vítáno

Hradecko
František Miko. Ilustrační foto.
Uherské Hradiště, Kunovice - Několik velmi ožehavých témat se řešilo na Valné hromadě Okresního fotbalového svazu Uherského Hradiště (OFS UH) a na následném aktivu klubů. Tím vůbec nejtřaskavějším byl přechod na elektronické zápisy o utkání, které budou povinné od soutěžního ročníku 20152016.

Fotbalová (r)evoluce brzy zasáhne Slovácko

Fotbal
Studenti boskovického gymnázia předváděli různé scénky také v cizích jazycích. Na tradiční akci s názevm Salon.
Bokovice – Salon. To je název akce, kterou pořádá Gymnázium Boskovice již šestadvacátým rokem. „Vždy jedna třída, letos to je septima, připravuje pro celou školu týdenní program. Letos na téma evoluce. Třídy si chystají různá vystoupení. Vyzkoušejí si tak všelijaké role a rozvíjí své komunikační i organizační dovednosti," popsala ředitelka gymnázia Alena Svanovská.
10 fotografií

OBRAZEM: Módní přehlídka v cizích jazycích? V podání boskovických studentů

Blanensko
Výstava Genesis ve Společenském domě Lávka
Mladá Boleslav - Chcete znát tajemství civilizace až do doby, než se vyvinul homo sapiens, tedy člověk rozumný, a začal život, do něhož jsme zapojení i my? Chcete vědět, co všechno předcházelo? Pak si udělejte čas a zajděte na unikátní vědecko-historickou putovní výstavu Genesis, která je spojena s filmovou projekcí a veřejnými vědecko-populárními přednáškami.

Vystavené lebky a padesátka zkamenělin přiblíží civilizaci

Boleslavsko
Rudolf Řepka.
Pardubice - Jak jsme již v pondělí aktuálně informovali, minulý pátek se konala v tomto městě Valná hromada (VH) Pardubického krajského fotbalového svazu, jejímž hlavním tématem byla fotbalová (r)evoluce. Jako host se VH zúčastnil generální sekretář Fotbalové asociace České republiky Rudolf Řepka a my vám přinášíme krátký výňatek z jeho vystoupení.

Na Valné hromadě vystoupil sekretář FAČR Rudolf Řepka

Fotbal
Ilustrační foto.
Pardubice - Bylo jich čtyřicet. Řeč je o delegátech valné hromady Pardubického krajského svazu, kteří se v pátek sešli, aby zhodnotili minulé období v činnosti této organizace.

V pátek rokoval Krajský fotbalový svaz

Fotbal
Na valné hromadě – zleva: Rudolf Řepka (generální sekretář FAČR), Václav Andrejs (předseda KFS), Martin Zbořil (předseda OFS).
Hradec Králové - V sále Albrechta z Valdštejna se uskutečnila 3. Valná hromada OFS. Jednání řídil Vladan Haleš. Přítomni zde byli Rudolf Řepka (generální sekretář FAČR), Michal Koťan (komise pro stadiony a hrací plochy FAČR), Václav Andrejs (předseda KFS), Ladislav Brož (sekretář KFS), Jiří Pavlíček (předseda KUS), trenérská legenda Ladislav Škorpil či zástupci médií.

Valná hromada Okresního fotbalového svazu: Dominujícím bodem (r)evoluce

Fotbal
PŘEDSEDA VV OFS Náchod Petr Vítek (stojící) představuje pomocí projekce změny, které zasáhnou celý český fotbal.
Náchodsko – Okresní fotbalový svaz (OFS) Náchod má za sebou XVIII. volební valnou hromadu. Na ní byl za odstoupivšího člena Výkonného výboru (VV) OFS Náchod Josefa Vránu nově zvolen Michael Jankovič.

Fotbalová (r)evoluce pohltí také Náchodsko

Fotbal
Fotbalový předseda Miloslav Brtníček.
Vyškov /ROZHOVOR/ – Valná hromada Okresního fotbalového svazu Vyškov sice měla klasický program s hodnocením uplynulého dvouletého období a schvalováním hospodaření svazu, ale nejvíce se probíralo chystané celoplošné zavedení nového informačního systému až do nejnižších článků Fotbalové federace České republiky. Strašák fotbalová (R)evoluce. „Funkcionářům klubů to zjednoduší práci, i když oni si to teď ještě nemyslí," vystihl aktuální stav projektu předseda výkonného výboru OFS Miloslav Brtníček.

Brtníček je přesvědčený, že internet zjednoduší činnost klubů

Fotbal
Předseda OFS Hodonín Petr Kotásek ocenil na valné hromadě práci funkcionářů i členů výkonného výboru.
Hodonínsko – Zástupci okresních fotbalových klubů se po dvou letech znovu sešli v restauraci Marina, kde se v pátek odpoledne uskutečnila valná hromada OFS Hodonín. Jednašedesát přítomných delegátů se od předsedy Petra Kotáska, sekretáře Jiřího Trnky a dalších členů výkonného výboru dozvědělo novinky týkající se především Fotbalové (r)evoluce. Nový projekt, který zásadním způsobem změní dosavadní praxi v administraci fotbalu v České republice, začne fungovat od prvního července letošního roku.

Okresní fotbalový svaz Hodonín letos nově zřídí trenérskou komisi

Fotbal
Ilustrační foto.
Příbramsko - O změnách v českém fotbale už se živě hovoří i v týmech hrajících nejnižší soutěže. V článku si můžete přečíst, co na (r)evoluci říkají oslovení funkcionáři. Zatímco ti kluboví jsou zatím spíše skeptičtí, ti svazoví věří, že vše bude ku prospěchu.

Fotbalová (R)evoluce: co na ni říkají funkcionáři

Fotbal
Ilustrační foto.
Příbramsko – Bez internetu už ani ránu. Skončí klasické registračky i papírové zápisy 
a přestupy se budou vyřizovat z tepla domova, bez dlouhých front na svazu. I ta nejspodnější patra fotbalové pyramidy brzy zasáhne výrazná změna. Včetně mládeže. Ne náhodou ji Fotbalová asociace ČR nazvala (R)evoluce. A stejně jako s nedávno zavedeným členstvím ve FAČR, i tentokrát se v řadách hráčů a především funkcionářů objevuje částečná averze.

Fotbalová (R)evoluce: jaké změny čekají český fotbal?

Fotbal
Ilustrační foto
Východní Čechy – Již tento pátek 13. února se v „Lupenické hospodě" v Lupenici od 16.30 hodin uskuteční Valná hromada fotbalových oddílů OVV FAČR v Rychnově nad Kněžnou. Mezi projednávanými body budou zejména informace o chystaném projektu „Fotbalová (r)evoluce", kde oddíloví činovníci budou seznámeni se základem blížících se změn v systému.

Trávníky ovládnou počítače a internet

Fotbal
 šéf kopané na Zlínsku Pavel Brímus
Zlín /ROZHOVOR/ – Velmi rozladěn a ostrý vůči poslednímu kroku vedení fotbalu v Česku je šéf kopané na Zlínsku Pavel Brímus. Předseda OFS Zlín se zlobí, že plánovanou ®evoluci ve fotbale, která má mimo jiné papírové zápisy nahradit těmi elektronickými se složkami na nejnižší úrovni nikdo nediskutoval.

Předseda OFS Zlín Brímus: Fotbalová (R)evoluce u nás je totální nesmysl

Fotbal