ŠTÍTEK: evoluce

Martin Schulz
Doubice - Milé maturantky, milí maturanti! Tak vám to zase začalo. Už podruhé vás nahnali k tzv. „státním" maturitám, které nepřinášejí mnoho užitku ani vám, ani vašim pedagogům, ani vysokým školám, na které se mnozí chystáte. Na druhou stranu, příprava blamáže zvané „státní" maturita stála skoro miliardu korun (to je hodně, hodně, hodně moc víc penízků, než má člověk prstů na rukou = odpověď na jednu ze státně maturitních otázek z matematiky?), takže bylo nutné ty maturity spustit, nebo by to vypadalo před veřejností blbě. Jako, že se ty peníze vyhodily rovnou oknem…
0 fotografií

AUDIO: Jak to vidí Martin Schulz

Názory z regionu
Pavel Valoušek
Otrokovice – Na Šumavě se možná ukáže, určitě ne ale přímo na závodní trati. Pavel Valoušek neměl klatovskou soutěž v původním rozpisu na tuto sezonu, a přestože po výměně spolujezdce přidal oproti plánu předchozí Valašku, tentokrát otrokovický jezdec svoje slovo dodrží.

Valoušek Klatovy vynechá, v záloze má ale novou zbraň

Ostatní sporty
Počítačová hra Star Wars: The Old Republic.
Již můžete stahovat nový update k onlinovce Star Wars: The Old Republic s názvem Legacy 1.2. Update přináší nový obsah pro hráče, kteří už své postavy vypracovali na vyšší úrovně a také další funkce, které si vyžádala komunita hráčů jako PvP Warzone Rankings, gildové banky či vylepšení systému Legacy.

Vyšel zásadní update pro Star Wars: The Old Republic

Hry
Počítačová hra Star Wars: The Old Republic.
Dubnový update 1.2 pro oblíbenou onlinovku Star Wars: The Old Republic s podtitulem Legacy přinese nový obsah pro skupiny hráčů na vyšších úrovních a funkce vyžádané komunitou - například PvP Warzone Rankings, gildové banky či vylepšení systému Legacy.

V dubnu vyjde aktualizace do Star Wars: The Old Republic

Hry
Společenský tanec. Ilustrační snímek.
Braník - Magická moc úplňku provází lidstvo od úsvitu jeho evoluce. Jsou lidé, kteří vliv měsíce na lidskou psychiku popírají, jiní naopak tuto teorii hájí a vnímají, že o úplňcích se cítí více ospalí, hladoví, podráždění, úzkostliví nebo naopak plní energie.

Pražané mají novinku: Úplňkovou tančírnu

Praha
Rugbymanie v Nymburce.
Nymburk – Turnaj Hartmann Rugbymania vznikl jako projekt občanského sdružení SK Quardu Fit za účelem rozšíření vědomí o hře quadrugby – ragby na vozíku v České republice. Občanské sdružení SK Quadru Fit vzniklo v Hradci Králové a pod stejným jménem byl založen i první klub vozíčkářského ragby v České republice. Historicky hra pochází z Kanady a značnou evolucí prošla díky USA a Austrálii.

Ragbisté na vozíčkách míří opět do Nymburka

Ostatní sporty
Kapela The Tap Tap na svém pražském Koncertu proti strachu.
Neratovice - Přesto v Praze kapela The Tap Tap za pár dní skoro vyprodala Státní Operu, vstupenky na neratovický koncert stále zbývají. Sváteční večer s kapelou The Tap Tap v neratovickém společenském domě je přitom stejně jako pražský koncert humanitární. Výtěžek bude rozdělen mezi postiženého Jakuba Navaru z Neratovic a místní domovu Rybka, který se věnuje klientům s mentálním i tělesným postižením.

Do Neratovic míří The Tap Tap

Mělnicko
Jaromír Tarabus
Zlín – Navázat na loňský výsledek. To by si přál Jaromír Tarabus, jenž nebude ani během nadcházejícího víkendu chybět na startu Barum Rally Zlín. Zároveň si ale uvědomuje, že zopakovat osmaé místo v celkovém pořadí by spíš bylo počinem z kategorie snů než reálnou možností.

Tarabus není pod tlakem a může jen překvapit

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Canberra - Ostatky dinosaura s krokodýlí tlamou, který se po světě proháněl před stem milionů let, nalezli vědci v Austrálii. Přitom se podle australského tisku předpokládalo, že dinosauři ze skupiny spinosaurů obývali pouze severní kontinenty.

V Austrálii nalezen spinosaurus, známý jen ze severu

Svět
Počítačová hra Crysis 2.
Když před lety vydali vývojáři z německé firmy Crytek svoji hru FarCry, mezi hráči se ihned začalo šuškat o tom, že se úroveň grafického zpracování posunula o stupínek výš. Bylo to ale nic v porovnání s tím, o jaký skok vpřed se v tomto ohledu posunula hra Crysis.

Herní i grafická evoluce nese název Crysis 2

Hry
Pavel Valoušek.. Ilustrační foto.
Otrokovice – Přestože to neřekl přímo, Pavel Valoušek by se během nadcházejícího víkendu rád popral o první místo. Na programu je totiž druhý závod Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, a otrokovický pilot touží na Šumavě po úspěchu.

Valoušek bude na Šumavě obhajovat prvenství

Ostatní sporty
Priessnitz
Opava – Někteří fanoušci kultovní jesenické skupiny Priessnitz se už definitivně vzdávali naděje, že své idoly ještě někdy spatří na pódiích v jejich bývalé slávě. Po delší odmlce je tady však rázná odpověď v podobě turné Priessnitz s názvem Alois Nebel Tour.

Legendární kapela Priessnitz po letech hraje v Opavě

Volný čas
Nalezený zub. Ilustrační foto
Izrael - Velký třesk v dosavadních názorech na původ moderního člověka by mohl způsobit nález osmi zubů z jeskyně Kesem ve střední Izraeli, o nichž informovali izraelští archeologové v nejnovějším čísle časopisu American Journal of Physical Anthropology.

V Izraeli nalezli 400 tisíc let staré zuby

Svět
Projekt Evoluce 4 z revoluce představuje 11. listopadu na ČT2 dvacet let života Martina Mejstříka
Praha – Michael Kocáb, Martin Mejstřík, Kryštof Rímský, Jan Ruml. Čtyři hrdinové čtyřdílného cyklu Evoluce 4 z revoluce Pavla Kouteckého a Jana Šikla, který začala ještě před oslavami 17. listopadu vysílat Česká televize. První díl o Michaelu Kocábovi už jsme viděli, ve čtvrtek večer nám na ČT 2 tvůrci přiblíží dvacetiletí studentského vůdce Martina Mejstříka.

Lesk i bída českých revolucionářů

Film a televize
Ilustrační fotografie.
Ústí nad Labem – První ze série neformálních setkání vědců a veřejnosti – Science Café se uskuteční zítra od 19.00 hodin v kavárně Bárka. Ústečané tak mají možnost dozvědět se něco nového, poznat vědce a badatele jinak a při tom popíjet dobrou kávu či něco ostřejšího.

Popovídejte si s vědci o povodních, vichřicích a tornádech

Ústecko
Valašský rally jezdec Miroslav Jakeš.
Valašsko – Již jen několik málo dnů zbývá do startu největšího rally podniku v české republice. Barum Czech Rally Zlín 2010 odstartuje v pátek 27. srpna. Nebude u toho chybět ani valašská posádka Miroslav Jakeš se spolujezdcem a strýcem v jedné osobě, Tomášem Jakešem.

Barumka je vrchol sezony, těší se Miroslav Jakeš

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Podkopná Lhota – Maximálně spokojen se vrátil z víkendové Rally Bohemia Lubomír Minařík. Pilot z Podkopné Lhoty v nejnovější evoluci Renaultu Clio R3 Maxi v silné konkurenci bral celkové 24. místo, přičemž vyhrál svou kategorii A7.

Minařík vsadil na jistotu

Ostatní sporty
Ředitel Revírní bratrské pokladny Lubomír Káňa.
Ostrava/ROZHOVOR/ - V posledních týdnech se objevily zprávy o hrozících finančních problémech zdravotních pojišťoven. Při předpokládaných a už ohlášených škrtech ve státním rozpočtu se zřejmě ani nedá počítat s výraznou pomocí státu, například navýšením plateb za státem hrazené pojištěnce. Ředitele Revírní bratrské pokladny (RBP) Lubomíra Káni jsme se zeptali, jak se dívá na současnou situaci i na další otázky týkající se zdravotních pojišťoven.

Ředitel RBP Káňa: Za péči nadále platíme ve lhůtách

Podnikání