ŠTÍTEK: festival

Klárka Doležalová s rodiči
Benefiční festival Hudba pomáhá už má vybráno, komu letos věnuje výtěžek koncertů. Tentokrát organizátoři podpoří tříletou Klárku Doležalovou ze Suché Lhoty. Festival pomáhá potřebným už sedmnáct let. Vloni se uskutečnily koncerty pro Elišku Novotnou z Pardubic. Peníze rodina využila na přestavbu garáže na bezbariérový pokoj pro dceru.

Hudba pomáhá se už blíží! Festival podpoří nemocnou Klárku ze Suché Lhoty

Svitavsko
Americké hudební duo Larkin Poe tvoří sestry Rebecca a Megan Lovellovy
Sestry Lovellovy jsou jednou z největších hudebních senzací současnosti. Jejich bluesrockové duo s názvem Larkin Poe sklízí ovace na mnoha světových pódiích – počínaje rodnou Georgií na severovýchodě USA. Už dvakrát vystupovaly na obřím festivalu Glastonbury. Byly nominovány na cenu Grammy, objevily se na albech Stevena Tylera, Billyho Gibbonse i Elvise Costella. V úterý 31. října to Rebecca (kytara, zpěv) a Megan (lapsteel, dobro, zpěv) rozjedou na koncertě v pražském Foru Karlín.
7 fotografií

Rády si pohráváme s očekáváním druhým, říká sesterské bluesové duo Larkin Poe

Hudba
Ilustrační foto
Vrbovec na Znojemsku se chystá oslavit podzim světelným průvodem, při kterém stovky svíček a vydlabaných dýní rozzáří obec a přinesou magickou atmosféru. Souběžně se koná Dýňová stezka v obci Dyjákovice. Pro děti i dospělé zde budou připravené trasy s úkoly a tvořivé dílničky. Lákadlem pro milovníky vína je zase 32. Festival otevřených sklepů na Znojemsku, kde se návštěvníci mohou těšit na degustace mladých vín od velkých, středních i malých vinařů.

Víkend na Znojemsku: Tmavý večer rozzáří světla, milovníky vína čeká festival

Cestujeme
Hardwicke Circus.
Když se za nějakou skupinu postaví Sir Paul McCartney, je to výjimečné a znamená to hodně. Minimálně pak záruku kvality a jedinečnosti. Řeč je o mladé britské klubové kapele Hardwicke Circus. Aby nevznikl dojem, že slavný Beatle se vyslovil jen formálně – když se dával dohromady program letošního Glastonbury, vložil se do věci a vyžádal si zařazení koncertu Hardwicke Circus. Pochopitelně mu bylo vyhověno.
7 fotografií

Mandava Jazz přiváží oblíbenou kapelu Paula McCartneyho

Čtenář reportér
Webrovkafest na Klučance 2023
Blíží se dvacátý druhý ročník charitativního festivalu, jehož cílem je podpora dětí z dětských domovů. Webrovkafest na Klučance se uskuteční v sobotu 18. listopadu 2023 od 14:30 hodin v objektu Klučanky v Dědově u Teplic nad Metují.
5 fotografií

Webrovkafest na Klučance 2023

Čtenář reportér