ŠTÍTEK: festival

Webrovkafest na Klučance 2023
Blíží se dvacátý druhý ročník charitativního festivalu, jehož cílem je podpora dětí z dětských domovů. Webrovkafest na Klučance se uskuteční v sobotu 18. listopadu 2023 od 14:30 hodin v objektu Klučanky v Dědově u Teplic nad Metují.
5 fotografií

Webrovkafest na Klučance 2023

Čtenář reportér
Zpěvák skupiny G. Love & Special Sauce si našel vlastní styl.
Ti, kteří neodolatelný žánrový koktejl americké skupiny G. Love & Special Sauce užívají pro své duševní zdraví bezmála tři desetiletí, vědí, že jde o kultovní bandu se zástupy oddaných stoupenců. Kdo nevěří, ať běží do Šumperka na festival Blues Alive. Ostřílené trio zde vystoupí v pátek 17. listopadu. A bude to jízda jako za starých časů.
6 fotografií

G. Love & Special Sauce: Koukáme, že se z naší hudby stává klasika

Hudba
Orchestr Harmonie 1872 vystoupil v kolínském Městském divadle.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ V letošním roce je to už dvacet let, kdy z tehdejší kolínské Městské hudby Františka Kmocha odešla většina muzikantů a založila si svůj vlastní orchestr. Ten po mnoha peripetiích dostal jméno Harmonie 1872 a nakonec zapadl do kolínského hudebního světa. Pravidelně se zúčastňuje festivalu Kmochův Kolín a organizuje další koncerty. Jedním z těch pravidelných je Svatomartinský, který se uskutečnil ve středu v kolínském Městském divadle. 
95 fotografií

Muzikanti z Harmonie 1872 beznadějně vyprodali divadlo, lákala nejen muzika

Volný čas
Slavnostní otevření Theatronu ve Valdštejnské lodžii
Divadelní sál Theatron je sice už pár měsíců hotový, slavnostní otevření pro veřejnost si ale Valdštejnské imaginárium šetřilo až na listopad. Spolu se zahájením 10. jičínského ročníku festivalu současného divadla Malá inventura odstartovalo novou éru Valdštejnské lodžie fantaskním představením pro širokou veřejnost. A rovnou otestovalo i bezpečnostní opatření nového sálu v barokní kulturní památce. Divadelní kouř totiž spustil požární poplach.

VIDEO: Nová éra Lodžie začala požárním poplachem. Stačilo ale otevřít okna

Jičínsko
Kladnem prošel lampionový průvod.
/FOTO, VIDEO/ Svatomartinská sobota i dny předcházející a následující nabízejí na Berounsku a v dalších místech ve středních Čechách desítky zajímavých akcí. Kam o víkendu za zábavou? Čekají nás lampionové průvody, vinné košty a husí hody, festivaly, koncerty i první bály letošní sezony. Ale třeba také velké veteránské setkání, návštěva aerodamické laboratoře nebo strašidelného podzemí s hornickým kahanem v ruce. Stačí si vybrat - a vyrazit.  

KAM O VÍKENDU: Podzimní nabídka zábavy na Berounsku i u sousedů je pestrá

Cestujeme
Kladnem prošel lampionový průvod.
/FOTO, VIDEO/ Svatomartinská sobota i dny předcházející a následující nabízejí na Kladensku a v dalších místech ve středních Čechách desítky zajímavých akcí. Kam o víkendu za zábavou? Čekají nás lampionové průvody, vinné košty a husí hody, festivaly, koncerty i první bály letošní sezony. Ale třeba také velké veteránské setkání, návštěva aerodamické laboratoře nebo strašidelného podzemí s hornickým kahanem v ruce. Stačí si vybrat - a vyrazit.  
20 fotografií

KAM O VÍKENDU: Podzimní nabídka zábavy na Kladensku i u sousedů je pestrá

Cestujeme
Ze Svatomartinského podvečera v Mělníce 12. listopadu 2021.
/FOTO, VIDEO/ Svatomartinská sobota i dny předcházející a následující nabízejí na Mělnicku a v dalších místech ve středních Čechách desítky zajímavých akcí. Kam o víkendu za zábavou? Čekají nás lampionové průvody, vinné košty a husí hody, festivaly, koncerty i první bály letošní sezony. Ale třeba také velké veteránské setkání, návštěva aerodamické laboratoře nebo strašidelného podzemí s hornickým kahanem v ruce. Stačí si vybrat - a vyrazit.  
51 fotografií

KAM O VÍKENDU: Podzimní nabídka zábavy na Mělnicku i u sousedů je pestrá

Cestujeme
Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem.
/FOTO, VIDEO/ Svatomartinská sobota i dny předcházející a následující nabízejí na Příbramsku a v dalších místech ve středních Čechách desítky zajímavých akcí. Kam o víkendu za zábavou? Čekají nás lampionové průvody, vinné košty a husí hody, festivaly, koncerty i první bály letošní sezony. Ale třeba také velké veteránské setkání, návštěva aerodamické laboratoře nebo strašidelného podzemí s hornickým kahanem v ruce. Stačí si vybrat - a vyrazit.  
16 fotografií

KAM O VÍKENDU: Podzimní nabídka zábavy na Příbramsku i u sousedů je pestrá

Cestujeme
Lampionový průvod. Ilustrační snímek.
/FOTO, VIDEO/ Svatomartinská sobota i dny předcházející a následující nabízejí na Rakovnicku a v dalších místech ve středních Čechách desítky zajímavých akcí. Kam o víkendu za zábavou? Čekají nás lampionové průvody, vinné košty a husí hody, festivaly, koncerty i první bály letošní sezony. Ale třeba také velké veteránské setkání, návštěva aerodamické laboratoře nebo strašidelného podzemí s hornickým kahanem v ruce. Stačí si vybrat - a vyrazit.  

KAM O VÍKENDU: Podzimní nabídka zábavy na Rakovnicku i u sousedů je pestrá

Cestujeme
Kladnem prošel lampionový průvod.
/FOTO, VIDEO/ Svatomartinská sobota i dny předcházející a následující nabízejí na Benešovsku a v dalších místech ve středních Čechách desítky zajímavých akcí. Kam o víkendu za zábavou? Čekají nás lampionové průvody, vinné košty a husí hody, festivaly, koncerty i první bály letošní sezony. Ale třeba také velké veteránské setkání, návštěva aerodamické laboratoře nebo strašidelného podzemí s hornickým kahanem v ruce. Stačí si vybrat - a vyrazit.  
20 fotografií

KAM O VÍKENDU: Podzimní nabídka zábavy na Benešovsku i u sousedů je pestrá

Benešovsko
Kladnem prošel lampionový průvod.
/FOTO, VIDEO/ Svatomartinská sobota i dny předcházející a následující nabízejí na Kolínsku a v dalších místech ve středních Čechách desítky zajímavých akcí. Kam o víkendu za zábavou? Čekají nás lampionové průvody, vinné košty a husí hody, festivaly, koncerty i první bály letošní sezony. Ale třeba také velké veteránské setkání, návštěva aerodamické laboratoře nebo strašidelného podzemí s hornickým kahanem v ruce. Stačí si vybrat - a vyrazit.  
20 fotografií

KAM O VÍKENDU: Podzimní nabídka zábavy na Kolínsku i u sousedů je pestrá

Z okolí
Kladnem prošel lampionový průvod.
/FOTO, VIDEO/ Svatomartinská sobota i dny předcházející a následující nabízejí na Nymbursku a v dalších místech ve středních Čechách desítky zajímavých akcí. Kam o víkendu za zábavou? Čekají nás lampionové průvody, vinné košty a husí hody, festivaly, koncerty i první bály letošní sezony. Ale třeba také velké veteránské setkání, návštěva aerodamické laboratoře nebo strašidelného podzemí s hornickým kahanem v ruce. Stačí si vybrat - a vyrazit.  
20 fotografií

KAM O VÍKENDU: Podzimní nabídka zábavy na Nymbursku i u sousedů je pestrá

Z okolí
Keanu Reeves
Filmoví fanoušci z něj šílí. Teď si hvězdu filmů Matrix užijí i na hudebním pódiu. Herec Keanu Reeves se v červnu chystá na festival Rock for People, kde to rozbalí s kapelou Dogstar. Pořadatelé akce to ohlásili ve středu.

Hvězda Matrixu Keanu Reeves přijede na Rock for People

Hudba
Festival Smetanova Litomyšl
/PROGRAM FESTIVALU/ Všechny opery Bedřicha Smetany zazní příští rok na festivalu Smetanova Litomyšl. Pořadatelé odtajnili část programu 66. ročníku největšího mimopražského festivalu klasické hudby v České republice. Festival připomene 200 let od narození tohoto slavného hudebního skladatele. V prodeji jsou už operní sady lístků nebo vstupenky na galakoncert britsko-italského tenoristy Freddie De Tommasa, který je považován za následovníka Luciana Pavarottiho.

Smetanova Litomyšl odtajnila příští program. Oslaví 200 let narození skladatele

Svitavsko
Miroslav Hanuš
Letošní Krimifest Březová - festival kriminálních filmů a prevence kriminality bude provázet téma jednoho z nejúspěšnějších televizních seriálů Případy prvního oddělení, který trhal rekordy ve sledovanosti. Každé pondělí přivedl k obrazovkám České televize kolem milionu a půl diváků. A major Korejs, alias herec Miroslav Hanuš, přijede do Březové u Sokolova osobně. Je hvězdou nejen řady detektivních seriálů či divadelních představení, ale mnoho diváků ho zná i z nekonečného seriálu Ulice.
7 fotografií

Krimifest v Březové navštíví herec Miroslav Hanuš alias major Korejs

Sokolovsko