ŠTÍTEK: fotoaparát

Několik osad musí navštívit koledníci ve Svatém Janu nad Malší,proto již začali s koledami v pátek
Maškary, různé masky i krojované potkáte o víkendu v ulicích vašeho města či vesnice. Koná se totiž masopust. Pokud budete mít u sebe fotoaparát, neváhejte, vyfoťte fašankový průvod a pak snímky pošlete do redakce Českobudějovického deníku, zveřejníme je.

Foťte masopustní průvod a ukažte své snímky

Českobudějovicko
Nejlepší snímky jednapadesáti autorů, kteří se zúčastnili fotografické soutěže vyhlášené Drnkou, byly vidění na prosincové výstavě v Drnovicích. Sdružení nyní vyhlašuje novou soutěž.
Drnovice – Víc než čtyři sta snímků od jednapadesáti autorů. O tom, že fotografická soutěž drnovického sdružení Drnka zaujala, není pochyb. A přestože se výstava přihlášených fotografií konala teprve před dvěma měsíci, Drnka už přichází s dalším ročníkem. Z hor se tentokrát přesunuje k vodě. Ta má totiž být ústředním tématem snímků, které nyní můžou zájemci posílat.

Od hor k vodě. Drnka díky enormnímu zájmu fotografů vyhlašuje novou soutěž

Vyškovsko
Miroslav Kucej
Do redakce včera dorazila smutná zpráva. Po dlouhé těžké nemoci zemřel ve věku 70 let náš kolega a známý ostravský fotograf Miroslav Kucej.

Vzpomínka na kolegu

Ostravsko
Student ztratil fotoaparát za 20 tisíc
Zlín - Fotoaparát za téměř 20 tisíc korun sklouzl z ramene jednadvacetiletému mladíkovi z Fryštáku. Všimla si ho dvojice, která kolem jedenácté hodiny večer odcházela z restaurace v centru Zlína. Muž fotoaparát zvedl ze země a zřejmě si ho nechal. Policie po dvojici pátrá.

Student ztratil fotoaparát za 20 tisíc

Zločiny a soudy
Playstation Noc reklamožroutů.
Praha - Pětihodinová přehlídka reklam z celého světa míří opět do České republiky. Podle její mluvčí Jany Krupičkové se pod názvem Playstation Noc reklamožroutů uskuteční v pátek 24. února v pražském kině Lucerna, následovat bude v sobotu 4. března repríza v brněnském klubu Fléda. Na plátně se objeví téměř 300 spotů z pěti desítek zemí.

Noc reklamožroutů v Praze a Brně uvede přes 300 spotů

Volný čas
Rodiče vlčnovského krále Marie a Zbyněk Španělovi.
Vlčnov /ROZHOVOR/ - Najít krále, který bude představen se svou družinou široké veřejnosti při krojovém plese ve Vlčnově, ale také tam pojede v květnu tradiční jízdu králů, je výsadou jinochů, kteří v daném roce dovrší 18 let. Ti letos zamířili k rodičům jedenáctiletého Petra Španěla, Marii a Zbyňku Španělovým, s prosbou, aby jim dali svého syna za krále, protože moc velká tlačenice na letošní kralování nebyla.

Manželé Marie a Zbyněk Španělovi mají v rodině krále i legrúta

Volný čas
Karel Gottstein dokázal fotografovat kravským okem.
Ústí nad Labem – Fotografoval bedýnkami vyrobenými na koleni. Ústečan Karel Gottstein dokázal s nimi vyrobit panoramatickou fotografii o úhlu záběru 75 stupňů v době, kdy to neuměly ani renomované světové firmy. Přitom ho to nestálo víc, než dvacetikorunu. Nejslavnější „škatulkou" je dodnes jeho Bednaflex.
6 fotografií

Karel Gottstein dokázal fotografovat kravským okem

Volný čas
„Přístroj“ ze škrdlovického skla je výrobkem sklářské huti U Hrocha.
Žďár nad Sázavou - Fotoaparát ze škrdlovického hutního skla získá výherce prvního ročníku fotografické soutěže Zaostřeno na Žďár 2016. Ta se uskutečnila v průběhu loňského roku a na facebookovém profilu žďárské radnice lidé jednotlivým fotografiím dávali svoje hlasy.

Vítěze čeká unikátní skleněný fotoaparát

Žďársko
baterie do mobilů podražily
Praha - Akumulátory do mobilních telefonů loni o desetinu podražily, v průměru se prodávaly za 294 korun. Oproti tomu baterie do notebooků loni zlevnily o sedm procent a průměrně za ně zákazníci platili 1 485 Kč. Vyplývá to ze statistik obchodu BatteryShop.cz.

Baterie do mobilů podražily

Ekonomika
Snímky Jiřího Jirouška zachycují z paraglidu nejen krajinu Příbramska.
Příbram - Jaké zážitky a dobrodružství s sebou přináší focení krajiny z motorového padáku? O tom bude v pátek 27. ledna  od 18 hodin besedovat s promítáním fotografií příbramský fotograf Jiří Jiroušek v Kongresovém sále zdejšího Domu Natura v Plzeňské ulici (bývalá budova České pojišťovny). Právě zde je od prosince výstava jeho velkoplošných fotografií s názvem Nebeské Česko.

Fotograf Jiroušek bude besedovat o focení z motorového padáku

Volný čas
VÝSTAVA SNÍMKŮ členů fotografického kroužku FOKR bude v zámecké galerii k vidění až do 5. března.
Kladno - Snímky nabízející výřez z tvorby členů kroužku FOKR, sdružujícího amatérské fotografy kladenského regionu, jsou nyní vystaveny v Zámecké galerii v Kladně. Nejsou to ale fotky amatérské. 

FOKR vystavuje v Kladenském zámku

Volný čas
Horská služba. Ilustrační snímek.
Jizerské hory, Krkonoše - Dvacítka českých a polských záchranářů pátrala po zbloudilém turistovi. Vyrazil si na hřebeny hor bez vybavení a zabloudil.

Na hory jako na motýly

Jablonecko
Zasněžený noční Betlém v Hlinsku
Chrudim - Nasněžilo, mrzne a lidé se kochají bílou krásou. Je hodně těch, kteří vytáhnou fotoaparát nebo mobilní telefon, aby si pohled na pravou ladovskou zimu uchovali. Patříte mezi ně?

Zachyťte krásu zimy a vyhrajte

Chrudimsko
Komáří vížka a celé Krušné Hory se dočkaly pravé zimy.
Komáří vížka - Pravá zima konečně zavítala i do Krušných hor. Je paradoxem, že zatímco u nás napadlo několik desítek centimetrů přírodního sněhu, v Alpách, konkrétně v Innsbrucku, neleží ani centimetr. Středeční závod skokanského Intersportturné se ve zdejším areálu odehrál pouze na technickém sněhu.  
20 fotografií

FOTO: Na Komárce dost foukalo. Odvážní si ale užili

Teplicko