ŠTÍTEK: fotoaparát

Bára Podzimková, mladá modelka z Příbrami, která už pracovně obletěla svět.
Příbram /FOTOGALERIE/ - Přehlídková mola, blesky fotoaparátů, make-up, castingy, hotely a letadla zatímco ještě před pár lety to byla školní lavice, kamarádky a domácí úkoly. Tak se změnil život teprve sedmnáctileté Barboře Podzimkové z Příbrami, kterou ve třinácti letech potkal v nákupním centru modelingový scout. Přihlásila se pak do prestižní soutěže Elite Model Look, kterou vyhrála. Její úspěch nastartoval světovou kariéru. Barbora pak fotila třeba pro italský a japonský Vogue. Tím ale výčet jejích úspěchů nekončí.  
4 fotografie

Příbramská modelka projela díky své práci celý svět

Příbramsko
Pilot Jiří Šlemr s Čmelákem
Vokšice - Nejkrásnější pohled na svět je prý z koňského hřbetu. Když se na to zeptáme Jiřího Šlemra, profesionálního pilota od roku 1969, jen se usměje. „Není, to jste nikdy neviděli brzké ráno z letadla, kdy se rosa třpytí proti sluníčku, krajina je ještě v polospánku. To je nezapomenutelné,“ vypráví muž, jenž většinu svého života tráví na letišti.
7 fotografií

Čmelák lítá s larvami, zachraňují kukuřici

Jičínsko
Ilustrační foto
Vodňany - Na parkovišti před hřbitovem ve Vodňanech se 8. července kolem 18. hodiny vloupal neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Octavia Combi.

Auto není trezor

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Nová Ves – Policisté z obvodního oddělení v Kamenici nad Lipou řeší případ porušování domovní svobody a krádeže, kterého se dopustil v době od od poloviny června do pátku 23. června neznámý pachatel v Nové Vsi.

Lupič potravin stále uniká

Zločiny a soudy
Zdeněk Halíř, starosta fotoklubu Sokol Mladá Boleslav
Mladá Boleslav /ROZHOVOR/ - Mladoboleslavský fotoklub Sokol letos slaví své 95. narozeniny a je tak pravděpodobně nejstarším klubem u nás. Podle předsedy Zdeňka Halíře za úspěchem stojí nejen tvrdá dřina, ale i trocha obyčejného štěstí. Po první světové válce, když nastal první boom fotografie, žil shodou okolností v Boleslavi člověk, pro kterého fotografování bylo velkým koníčkem. V roce 1922 následně profesor Járský založil fotoklub, který funguje dodnes.

Mladoboleslavský Fotoklub Sokol je jedním z nejstarších v republice

Boleslavsko
Tisícovky návštěvníků si v sobotu ve Zlíně užily Dne otevřených dveří Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO). Letos již po třinácté. Novinkou bylo deštivé počasí, to ale nikomu nevadilo.
Prohlídka dílen, exkurze na dispečinku, průjezd myčkou vozidel, prohlídka různých typů vozů. K tomu hry a soutěže pro děti – letos operativně kvůli dešti přesunuté do zastřešeného prostředí jedné z hal – i tak vypadal o víkendu již 13. ročník dne otevřených dveří v Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice.
81 fotografií

VIDEO: Otevřené dveře v DSZO přilákaly tisíce lidí

Zlínsko
Ilustrační foto.
Praha - Prozkoumat taje fotografie pod vedením zkušeného lektora. Zdokonalit se v ovládání vašeho fotoaparátu, naučit se pracovat se světlem a kompozicí. Porozumět cloně, času, citlivosti a měření expozice. To vše si lze vyzkoušet v praxi v ateliéru.

Chcete se naučit lépe fotografovat?

Praha
Kostýmovanou procházkou Kolínem neoficiálně začal letošní Kmochův Kolín
Kolín - Kostýmovanou procházkou Kolínem ve čtvrtek v podvečer neoficiálně začal Kmochův Kolín. Vycházku tradičně vedl starosta Vít Rakušan. Plynule pak přešla v Otevřenou ulici, kde jsme také nechyběli s redakčním fotoaparátem. Ze všech jednotlivých součástí Kmochova Kolína pro vás chystáme bohaté fotografické zpravodajství.
41 fotografií

OBRAZEM: Kostýmovaná prohlídka Kolína a Otevřená ulice

Kolínsko
Oles Krompljas: Promka, Praha - Nákladové nádraží Žižkov
Fotografové se vydávají do válečných zón a tak se z nich stávají váleční reportéři. Třicetiletý Ukrajinec Oles Krompljas je jedním z nich. S tím rozdílem, že nejdřív bojoval a bránil svou zemi na východní Ukrajině a teprve potom se na místa bojů vrátil s fotoaparátem. V Praze na Nákladovém nádraží Žižkov, v prostorách, které patří Národnímu filmovému archivu, teď vystavuje své snímky z průmyslové zóny Avdějevka, okrajové části města Donbasu, které drží již několik let ruští separatisté.
26 fotografií

Oles Krompljas, voják, který se stal válečným fotografem

Ostatní
Ilustrační foto.
Světlá nad Sázavou - Z krádeže je podezřelý 28letý muž ze Světelska. Činu se dopustil v období od začátku února letošního roku do začátku dubna v jednom z bytů ve Světlé nad Sázavou, kde bydlel u svojí blízké známé.

Muž prodal odcizené šperky

Zločiny a soudy
Markéta Mikšíková trpí od narození nevyléčitelnou dědičnou nemocí, cystickou fibrózou.
Pardubice – Markéta Mikšíková trpí od narození nevyléčitelnou dědičnou nemocí, cystickou fibrózou (CF), která vážně postihuje zejména dýchací a trávicí soustavu. Přesto vystudovala, pracovala jako referentka právního oddělení, dnes je maminkou na mateřské a pomáhá stejně nemocným.

Markéta: Cystická fibróza není prokletí, nejsem jiná

Pardubicko