ŠTÍTEK: fotoaparát

Přestavlcké cvičení složek IZS, zákrok nanečisto, učí nejen záchranáře, ale svým způsobem figuranty.
Přestavlky u Čerčan - Nehody autobusů nejsou sice na denním pořádku, ale i ty se stávají. A protože je stále pravdou, že štěstí přeje připravenému, i na takové události je dobré se nachystat. Při nočním cvičení SDH Přestavkly na ostrý zákrok trénovali vedle dobráků i posádky z deseti stanic ZZS Středočeského kraje.
2 fotografie

I simulovaná nehoda byla pro ženu děs a hrůza

Benešovsko
Ilustrační foto
Plzeň – Počítač s dokovací stanicí, 20 tisíc korun v hotovosti a fotoaparát odnesl z mateřské školy ve Skvrňanech zloděj, který se do ní vloupal v době od pátečního podvečera do pondělního rána.

Zloděj vykradl mateřinku

Zločiny a soudy
Specializační kurz pro dobrovolné hasiče v Králově Dvoře zaměřený na vyprošťování osob u dopravních nehod.
Králův Dvůr /FOTOGALERIE/ - Pro čtyři jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí ze Středočeského kraje byla sobota závěrečným dnem, kdy úspěšně absolvovaly specializační kurz pro dobrovolné hasiče zaměřený na vyprošťování osob u dopravních nehod, který za velkého zájmu a s fotoaparátem zachycoval senátor a místostarosta města Králův Dvůr Jiří Oberfalzer.
39 fotografií

Dobrovolní hasiči se účastnili kurzu zaměřeného na nehody

Volný čas
Ještě 12. září 2017 Wikipedie označovala inkriminovaný snímek jako volné dílo
Kauza slavné fotografie, na které opice zachytila sama sebe, je u konce. Nezisková organizace PETA, která makaka chocholatého dva roky zastupovala, se domluvila s fotografem Davidem Slaterem na mimosoudním vyrovnání. Autorská práva zůstanou Slaterovi, čtvrtinu výdělků z prodeje inkriminovaných fotografií však věnuje na ochranu přírodního prostředí, kde vzácní primáti žijí.

Indonéský makak prohrál boj o autorská práva na svůj autoportrét

Svět
Ilustrační foto
Brno – Pořádně si oddechla pětačtyřicetiletá žena, která na konci prázdnin před královopolským fitness centrem ztratila svoji peněženku. Objevil ji Ivo Procházka a ani vteřinu neváhal, co s ní udělá. „Vrátit nalezenou peněženku i s doklady podle mě není nic neobvyklého, beru to jako samozřejmost,“ sdělil nálezce. Peněženku s dvanácti tisíci i doklady přinesl na recepci centra, odkud putovala k brněnským strážníkům. Peníze či cennosti právě městští policisté od poctivých nálezců přebírají velmi často.

Nalezené peníze vrátila i devítiletá dívka

Brněnsko
Ilustrační fotografie.
Havlíčkův Brod – Kdo najde cennou věc a rozhodne si ji nechat, riskuje tím přinejmenším pokutu. Pokud svůj nález totiž nevrátí majiteli nebo ji neodevzdá na příslušném úřadě, dopouští se tím trestného činu zatajení věci.

Nalezené věci do kapsy nepatří

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Strakonice - O kabelku s peněženkou, mobilním telefonem, fotoaparátem, platební kartou a osobními doklady, přišla v neděli 20. srpna odpoledne žena, která ji zapomněla v jedné ze strakonických ulic.

Zapomnětlivost se nevyplácí

Zločiny a soudy
Na vernisáží šestice fotografů ze Slovácka mapujících tradici a krajinu regionu byly v komunitní kavárně Cafe 21 k vidění také snímky procesí či Děvčátka z Velkého Lopeníka, oblíbená fotka jejího autora Martina Štechera.
Detaily krojovaných průvodů mísící se s dominantami regionu v podobě křesťanských kapliček či rozhlednami zasazenými v malebném prostředí slovácké přírody. Na vernisáží fotografií ze Slovácka 21. srpna v komunitní uherskohradišťské kavárně Cafe 21 představilo šest místních autorů svůj pohled na Slovácko skrz objektivy svých fotoaparátů.
7 fotografií

Vernisáž odkryla pohled na Slovácko skrz objektiv fotografů

Volný čas
Jindřich Štreit.
"Fotografií vytváříte a zaznamenáváte skutečnost a čas. Je to nenávratné. Je to jedna jediná sekunda, která se nikdy neopakuj, a vy ji máte možnost zachytit. Všude kolem nás se něco děje a krásné fotografie nás proto obklopují. Jenom je umět najít, zvěčnit je a podělit se s divákem. Je to nádhera.“ S takovým zápalem hovoří o fotografování Jindřich Štreit, jeden z nejvýznamnějších současných českých fotografů.
24 fotografií

Jindřich Štreit: I mobilem uděláte dobrou fotku

Ostatní