ŠTÍTEK: fotoaparát

Ilustrační foto.
Brandýs – Radnice dvou spojených měst, Brandýsa nad Labem a Staré Boleslavi, našla způsob, jak usnadnit svým občanům řešení problémů, na které narazí v ulicích. Prostředníkem se stala mobilní aplikace projektu Lepší místo, která už několik týdnů umožňuje místním lidem podílet se na změnách k lepšímu, aniž by se kvůli tomu museli vydat za úředníky.

Lepší místo přispělo k řešení problémů

Mělnicko
Za knihou Toulky nad Mladoboleslavskem stojí fotograf Miroslav Polach a letecký nadšenec Vladimír Handlík.
Mladá Boleslav – Je tu další kniha o Mladoboleslavsku. Je fotografická a snímky jsou pořízeny z výšky. Za vším stojí známý boleslavský fotograf Miroslav Polach, který své síly spojil s leteckým nadšencem a šéfem Nadačního fondu Metoděje Vlacha i boleslavského leteckého muzea Vladimírem Handlíkem.
2 fotografie

Vznik unikátní fotoknihy doprovodily různé pocity

Boleslavsko
Ilustrační foto.
Česká Třebová - Alkohol, cigarety, elektrické spotřebiče, ruční nářadí, počítače, fotoaparáty, mobilní telefony, peníze i šperky. To je pouze malý výčet toho, co tíží svědomí osmnáctiletého mladíka z České Třebové, který má od letošního léta na svém kontě několik „vloupaček“ do různých objektů v České Třebové.

Spadla klec. Za lupy stojí místní mladík

Zločiny a soudy
Kostým vodníka mezi ztrátami a nálezy.
Břeclav – Úplně nový kostým vodníka a mořské panny, historický fotoaparát Flexaret. I takové věci prodávají břeclavští strážníci ve své služebně v Kupkově ulici. Jde o předměty ze ztrát a nálezů. „Největší zájem je o elektroniku, především o iPhone a další mobilní telefony,“ řekl mluvčí strážníků Zdeněk Novák.

Strážníci prodávají věci ze ztrát a nálezů. Lidé na ně stojí fronty

Břeclavsko
Naši prvňáci. Ilustrační foto
Vodňany - První listopadová středa letošního roku přinese na straně 4 další představení prvňáčků, a tentokrát se redakční fotoaparát zaměřil nejmenší školáčky Základní školy a Gymnázia Vodňany, konkrétně I. A a I. B.

Představujeme prvňáčky z Vodňan

Zprávy z Česka
Deník - Naši prvňáci
Vodňany - První listopadová středa letošního roku přinese na straně 4 další představení prvňáčků, a tentokrát se redakční fotoaparát zaměřil nejmenší školáčky Základní školy a Gymnázia Vodňany, konkrétně I. A a I. B.

Představujeme prvňáčky z Vodňan!

Zprávy z Česka
Benešovská Čechova ulice je 7. srpna pod dozorem radarů. Za dva měsíce přístroje načapaly 1586 řidičů.
Benešov – Na umístění radaru v Čechově ulici, si řidiči dosud nezvykli. Přitom je zařízení, které měří úsekovou rychlost v celé vytyčené trase mezi dvěma radary a vypočítává pak rychlost průměrnou, v provozu už od 7. srpna. Za dva měsíce přístroje načapaly 1586 řidičů.

Na radar v Čechově ulici si řidiči ještě nezvykli

Benešovsko
Na půdě slánského gymnázia bylo v rámci akce k vidění mnoho zajímavých pokusů.
Slaný - K letošní Noci vědců se připojilo tradičně také slánské Gymnázium Václava Beneše Třebízského se svým týmem Laborky.cz. Školu tentokrát navštívil, kromě spřátelené školy z Bruntálu, jeden z předních českých popularizátorů vědy a odborník na vesmír Jiří Grygar. Zúčastnění se mohli projít stezkou mladého vědce, dozvěděli se také mnohé o živé i neživé přírodě a zažili různé zajímavé pokusy na vlastní oči. Nechyběla ani továrna Laborek.cz, stejně jako motýlárium, včely a brouci. Příchozí se také mohli podívat na svět hledáčkem fotoaparátu a zažít noční led light show.
32 fotografií

OBRAZEM: Vědci se v pátek v noci sešli také ve Slaném

Kladensko