ŠTÍTEK: fotoaparát

Pod vedením Bohumila Fišera, vedoucího Správy CHKO Brdy, a Karla Urbana, zaměstnance Správy CHKO Brdy, zájemci prošli z Ohrazenice na hřeben Koníčka k vojenským pozorovatelnám a potom zpět kolem zbytků milířů a dvou mrazových srubů.
Teslíny – Na výletníky čeká v sobotu 24. února od 11 hodin pětihodinový pěší výlet s několika zastávkami s výkladem průvodce v délce 16 kilometrů. Povede většinou zčásti i nejkrásnější částí Brd, tedy přes padrťské pláně. Účastníci se dozví nejen o dnes již zaniklých obcích, uvidí také jeden z nejstarších dubů v CHKO Brdy, smrk čtverák s propletenými kmeny, zamrzlý Ganglofův kanál či stromové lišejníky. Měli by mít vhodné oblečení a boty a sebou kromě svačiny a tekutin také přibalit lupu, případně fotoaparát. Výlet skončí v místě startu, tedy na Teslínech před 16 hodinou.

Výlet do zimních Brd láká za poznáním i krásou přírody

Příbramsko
Městská architektka Zdeňka Vydrová se zabývá novou podobou schodiště a jeho okolím na ulici 9. května. Jednou z variant, kterou řeší, je i vybudování vodního prvku nebo uměleckého díla k výročí 100 let Československé republiky.
Litomyšl – V ulici 9. května nenajdete žádnou architektonickou zajímavost, přesto na toto místo v Litomyšli mířili každé jaro lidé s fotoaparáty. Důvod byl prostý. Celá ulice rozkvetla do růžova. Díky sakurám, které tu desítky let rostly. Ty budou v následujících týdnech vykáceny a následně je nahradí nová výsadba.

Sakury nevykvetou, pokácí je

Svitavsko
Valtická pečovatelka a fotografka Renata Hasilová se věnuje canisterapii, při níž psi pomáhají starším osamělým lidem. Téma i fotí a se snímkem Psi pro duši vyhrála v soutěži Czech Press Photo Cenu diváků.
Valtice /FOTOGALERIE/ – Žádné zachycení katastrofy nebo dramatu. U diváků, kteří vybírali svého favorita v loňském ročníku prestižní soutěže Czech Press Photo, vyhrála fotografie symbolizující problém osamělosti starších nemohoucích lidí. Autorkou je pečovatelka a fotografka Renata Hasilová z Valtic. „Je to jednoznačně můj největší fotografický úspěch,“ těší šestačtyřicetiletou ženu.
5 fotografií

Psi pro duši. I fotografie pomáhají osamělým starším lidem, říká Hasilová

Volný čas
Ples jako Brno ve Fait Gallery tradičně přilákal stovky návštěvníků.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Čilý hovor se mísí s tlumenou hudbou, víření pestrých látek honosných večerních šatů přicházejících dam zvýrazňují blesky fotoaparátů a prostory brněnské Fait Gallery se plní desítkami lidí. Začíná sobotní večer, který už nejen v Brně znamená jeden z největších vrcholů plesové sezony, začíná Ples jako Brno. Koná se již po sedmé a pro jeho unikátní atmosféru i jedinečnou gastronomii si jej oblíbily celebrity s vytříbeným vkusem.
50 fotografií

Delikatesy jako umělecká díla i hvězdný zpěv. V Brně vrcholila plesová sezona

Regiony
Ples jako Brno ve Fait Gallery tradičně přilákal stovky návštěvníků.
Brno /VIDEO, FOTOGALERIE, ANKETA/ - Čilý hovor se mísí s tlumenou hudbou, víření pestrých látek honosných večerních šatů přicházejících dam zvýrazňují blesky fotoaparátů a prostory brněnské Fait Gallery se plní desítkami lidí. Začíná sobotní večer, který už nejen v Brně znamená jeden z největších vrcholů plesové sezony, začíná Ples jako Brno. Koná se již po sedmé a pro jeho unikátní atmosféru i jedinečnou gastronomii si jej oblíbily celebrity s vytříbeným vkusem.
50 fotografií

Delikatesy jako umělecká díla i hvězdný zpěv. V Brně vrcholila plesová sezona

Volný čas
Ilustrační foto
Klenčí pod Čerchovem – Zajímavou fotosoutěž vyhlašuje Dům přírody Českého lesa, Agentura ochrany přírody a krajiny ČR – regionální pracoviště, Správa CHKO Český les, Městys Klenčí pod Čerchovem a FOTO-TUR-CERCH.

Zapojte se do amatérské fotosoutěže

Domažlicko
Autoportréty Martina Faltejska budou k vidění na lanškrounské výstavě Stav beztíže.
Lanškroun /ROZHOVOR/ - Autoportrét ve vodě, sněhu, snímky z okolí Lanškrouna i fotografie pro módní časopis Elle. Martin Faltejsek z Lanškrouna třikrát vyhrál Czech Press Photo a právě v sobotu zahájí v lanškrounském muzeu svoji první výstavu v rodném městě. Autoportréty a fotografie pořízené v Lanškrouně a okolí - Stav beztíže.
6 fotografií

Martin Faltejsek: Chtěl jsem si stačit sám i v roli modela

Volný čas
Vladimíra Kubičková fotí vše co se jí líbí, nejraději přírodu a památky.
Rakovník /OBRAZEM/ - V Galerii Samson Cafeé v Rakovníku můžete vidět od 9. ledna výstavu Báječný svět od Vladimíry Kubičkové. Autorka výstavy fotila přírodu a památky mobilním telefonem. Chtěla tak ukázat, že na hezké fotky nepotřebujete nutně fotoaparát. Stačí nápad a chuť něco vytvořit.
12 fotografií

Báječný svět očima Vladimíry Kubičkové

Volný čas