ŠTÍTEK: fotoaparát

Ilustrační foto
Pardubice – Autor chemické olympiády, která letos slaví 55. výročí, si připravil pro účastníky velmi náročné zadání. To ale nebylo překážkou pro dva řešitele olympiády z pardubického Gymnázia Dašická Radka Hlaváčka a Matyáše Hornyho, kteří ve finále krajského kola chemické olympiády obsadili první a druhé místo.

Gymnázium Dašická posbíralo úspěchy

Pardubicko
Ilustrační foto.
Příbramsko - Minulý týden se řádil zatím nezjištěný zloděj v jedné chalupě na Milínsku. Odcizil z ní počítač, tři fotoaparáty, obraz, kameru a finanční hotovost. Dále vypáčil vrata do stodoly, kde vzal elektro kolo a nářadí. Vnikl i do garáže, z které ukradl lodní motor a moped. Majiteli chaty způsobil škodu ve výši 175 tisíc korun.

Mobilní aplikace radí, jak zabezpečit majetek

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Pardubice - Další ze série setkání s architekty pořádá spolek Offcity v úterý v Divadle 29. Letošní Offcity architekti se nesou ve znamení objevování různých zapadlých koutků, plácků, dvorečků i starých známých prostor nahlížených jinýma očima.

Architekti objevují Pardubice a vypráví o tom

Pardubicko
Policie marně upozorňuje řidiče, aby v autech nic nenechávali.
Znojmo – Až na dvaadvacet tisíc korun vyčíslil škodu třiapadesátiletý muž z Jihlavska, který do několika prodejen v centru Znojma přivezl zboží. S vozem ve čtvrtek po desáté hodině dopoledne na chvíli zastavil na Horním náměstí a potom i v Kovářské ulici. „Po druhém návratu k autu zjistil, že mu ze sedadla zmizel batoh. Měl v něm fotoaparát, notebook, diář a razítka,“ sdělila v pátek policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Auto není trezor, o to víc nezamčené. Přišel o foťák a notebook za 22 tisíc

Zločiny a soudy
Z premiéry filmu Král Václav.
Kutná Hora - Kino Modrý kříž. Pátek večer. Do předsálí přicházejí filmoví tvůrci a herečky a herci ve společenských šatech, obklopeni svými blízkými, přáteli a příznivci. Červený koberec, květiny, záblesky fotoaparátů, fanfáry, potlesk, světla reflektorů. Tak by se dala hollywoodsky popsat slavnostní událost, která se odehrála 9. listopadu v Kutné Hoře. Král Václav měl světovou premiéru.
13 fotografií

OBRAZEM: Film Král Václav má za sebou premiéru

Volný čas
Ústecká ulice v Letohradě, srpen 1968
Česká Třebová - Jednadvacátého srpna ráno budil Josefa Kutu jeho bratr slovy: „Vstávej, v Praze je zle, jsou tu Sověti, jsme okupovaní,“ vzpomíná po padesáti letech českotřebovský rodák.

Fotoaparát jako neprůstřelná vesta

Orlicko
Obchodní válka mezi dvěma největšími ekonomikami světa začíná eskalovat. USA totiž oznámily, že uvalí desetiprocentní cla na dovoz čínského zboží, jehož roční hodnota dosahuje 200 miliard dolarů (v přepočtu zhruba 4,4 bilionu korun). Cla, která budou mít přímý dopad na americké spotřebitele, by měla v platnost vstoupit v září. Týkat se totiž budou i běžných výrobků, jako jsou kupříkladu kabelky nebo digitální fotoaparáty. Informoval o tom server BBC.
9 fotografií

Obchodní válka velmocí pokračuje. USA uvalí další cla na čínské výrobky

Ekonomika
Předjaří na Slánsku
Slaný - Obyčejná každodenní krása je všude kolem nás, stačí se jen kolem sebe dobře dívat. Kouzlo předjaří zachytila objektivem svého fotoaparátu Barbora Stádníková. Potěšit se jejím uměním můžete i vy.
12 fotografií

OBRAZEM: Předjaří na Slánsku

Kladensko
Národní technické muzeum. Ilustrační foto.
Pestré a bohaté využití kdysi nejrozšířenějšího plastu bakelitu v elektrotechnice, strojírenství, fotografické technice i spotřebním průmyslu připomene výstava v Národním technickém muzeu v Praze (NTM). Začne ve středu a zájemci si na ní mohou prohlédnout na 300 radiopřijímačů, telefonů, fotoaparátů, spotřebičů pro domácnost, hraček a dalších výrobků.

Výstava připomene pestré využití bakelitu, 110 let starého plastu

Praha
Ilustrační foto
Chrudim – Začátkem února se místní kriminální policie ujala případu muže, který přes balkón vnikl do bytu své bývalé přítelkyně a odtud odcizil tři porcelánové pokladničky s penězi a fotoaparát v celkové hodnotě 60 tisíc korun.

Kradl, i když byl odsouzen

Chrudimsko
Výstava fotografií Lubomíra Štiky začíná v loketské knihovně v úterý 6. března.
Loket – Fotograf střídá fotografa. Lidi bez domova z knihy-objektu Jindřicha Štreita přenechají své místo přírodě. Od úterý 6. března bude totiž v atriu Městské knihovny Loket vystavovat karlovarský fotograf přírody Lubomír Štika.

Kudy chodím, tudy fotím, prozradil Lubomír Štika

Volný čas