ŠTÍTEK: Havaj

Zaměstnanec Alaska Airlines pomáhá Elizabeth Sedwayové z letadla poté, co společnost zjistila, že žena trpí rakovinou.
Kalifornie – Podle letecké společnosti nesplňovala zdravotní předpisy pro létání. Proto se ji rozhodla nepřepravit. Jedenapadesátiletou ženu z Kalifornie však takový důvod šokoval – byla sice onkologickou pacientkou, ale potřebovala se z Havaje dostat domů do Severní Kalifornie. Měla naplánovanou chemoterapii.

Měla rakovinu, letecká společnost ji odmítla přepravit

Svět
Jubilejní 5. ročník populárního běhu Dačického 12, 10. srpna 2013.
Kutná Hora – Sportovní zápolení v Kutné Hoře a okolí pokračuje v sobotu dopoledne první venkovní akcí Clubu Deportivo v tomto roce. Na programu je cyklisticko-běžecký duatlon s názvem CDuatláKH, který startuje v 10.15 Na Hutích. Co o závodě řekl jeho hlavní organizátor Michal Vavák?

Sezona Clubu Deportivo startuje v sobotu tradičním duatlonem

Ostatní sporty
Luboš Bílek (druhý zleva) a jeho největší hvězdy
Praha /ROZHOVOR/ - Je považován za nejlepšího triatlonového trenéra na světě. A není divu. Luboš Bílek má pod svými křídly německé eso Sebastiana Kienleho. Dovedl ho i k dvěma titulům mistra světa v polovičním ironmanovi a vloni i k titulu mistra světa na legendárním ironmanovi na Havaji. Nyní se mu dostalo velké pocty, když jeho jméno zaznělo mezi deseti nejlepšími českými trenéry na slavnostním vyhlášení ankety Trenér roku.

České eso v triatlonu. Je to super, hodnotí Bílek úspěch v anketě Trenér roku

Triatlon
Jesenický zimní triatlon.
Praha - Po předešlých úspěšných ročnících Jesenického zimního triatlonu připravují jeho pořadatelé inSPORTline Triatlon Team Opava ve spolupráci s Moravskoslezským krajským triatlonovým svazem už pátý ročník tohoto závodu. A milovníci zimních sportů se mají opět na co těšit. Zápolení triatletů při mezinárodní účasti se uskuteční v sobotu 28. února 2015 na Kurzovní chatě na Pradědu.

Horské kolo, běžky a na závěr běh na Praděd. Jesenický zimní triatlon se blíží

Triatlon
Přes 105.000 lidí muselo být evakuováno ze svých domovů kvůli záplavám, které zasáhly pět států na severu Malajsie a které připravily o život pět lidí.
Kuala Lumpur – Přes 105.000 lidí muselo být evakuováno ze svých domovů kvůli záplavám, které zasáhly pět států na severu Malajsie a které připravily o život pět lidí. Na vině jsou prudké monzunové deště, jedny z nejsilnějších za posledních několik desetiletí, informovala agentura Reuters.

V Malajsii evakuovali přes 100 tisíc lidí kvůli záplavám

Svět
Barack Obama
Washington – Americký prezident Barack Obama si užil Vánoce na Havaji se svou rodinou, rozdávali si dárky a zpívali koledy. Jak oznámil Bílý dům, 24. prosince večer zahájil prezident oslavu vánočních svátků večeří s přáteli, svou ženou a oběma dcerami. Na dvoutýdenní dovolenou odcestoval Obama již minulý týden v pátek.

Obama slavil Vánoce s rodinou, telefonoval rovněž vojákům

Svět
Ilustrační foto: Seizmograf.
Jakarta – U indonéských ostrovů Moluky bylo dnes naměřeno zemětřesení o síle 7,3 stupně. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na americký geologický ústav USGS. Úřady vydaly v souvislosti s otřesy varování před cunami v okruhu 300 kilometrů kolem epicentra zemětřesení. Vysoké vlny ale nepřišly a varování bylo později odvoláno.

U indonéských ostrovů Moluky byly zaznamenány otřesy o síle 7,3 stupně

Svět
Filip Ospalý na Ironmanu na Havaji.
Brno /ROZHOVOR/ - Splnil si sen. Minulou sobotu startoval závodník brněnského Ekol Teamu Filip Ospalý v Mekce všech triatlonistů na Havaji ve slavném ironmanském mistrovství světa. Byl to pro něj třetí start na necelých čtyřech kilometrech plavání, sto osmdesáti na kole a běžeckém maratonu na dvaačtyřicet kilometrů. Dokončil ho na jedenatřicátém místě a výsledek ho zklamal. „Jsem rád, že jsem se tam podíval. Tím to pro mě ale skončilo. Není to závod pro mě," řekl osmatřicetiletý Ospalý, jenž žije v Lelekovicích u Brna.

Ověřil jsem si, že závod na Havaji není pro mě, říká Ospalý

Ostatní sporty
Mark Zuckerberg
Washington - Šéf internetové sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg podle všeho hodlá trávit část svého času na Havaji. Jeden z nejbohatších mužů USA koupil podle magazínu Forbes část jednoho z havajských ostrovů, za kterou zaplatil přes 100 milionů dolarů (téměř 2,2 miliardy korun). Na jeho pozemku se nachází dlouhá písečná pláž či bývalá plantáž cukrové třtiny, uvedl dnes list The Daily Telegraph.

Šéf Facebooku prý koupil část Havaje za dvě miliardy korun

Ekonomika
Filip Ospalý na Ironmanu na Havaji.
Kona, Brno - Triatlonista brněnského Ekol Teamu Filip Ospalý při premiéře v legendárním závodě Ironman na Havaji obsadil jednatřicáté místo. Nevyšel mu tak útok na české maximum Petra Vabrouška, který v roce 2002 skončil devatenáctý, a časem 9:10:57 hodin zaostal i za osm let starým výkonem Martina Matuly.

Ospalý skončil v havajském závodu Ironman jednatřicátý

Ostatní sporty
Triatlonista Filip Ospalý.
Brno - Víc než měsíc se triatlonista brněnského Ekol teamu Filip Ospalý připravoval přímo na Havaji na legendárního Ironmana, který jej čeká už v sobotu. „Na místní klima už jsem si pro každodenní život zvykl. Nevadí mi, že se potím od rána do večera i od večera do rána," usmívá se rodák z Ústí nad Labem.

Ospalý sbíral rady na Ironmana od Vabrouška

Ostatní sporty
Americké libero Nick Castello (4) se po ročním angažmá v Ostravě vrací domů.
Brno – Havajský nádech získá v příští sezoně hra brněnských volejbalistů. Na místě libera se totiž objeví Nick Castello. České prostředí pro něj není úplně nové, minulý rok si vyzkoušel angažmá v Ostravě, se kterou si zahrál také Ligu mistrů. Brno ho nadchlo. „Vím, že je to univerzitní město. Je příjemné, že na ulici potkávám lidi mého věku, v Ostravě byla spíš starší generace," vítá Castello.

Havajan Castello: Jsem fanoušek guláše. A láká mě snowboard

Ostatní sporty