ŠTÍTEK: Stonava

Podezření na kupčení s volebními hlasy prověřuje policie v Havířově.
První den krajských voleb asi nelze lépe charakterizovat než konstatováním slabá účast. Největší frmol byl ve volebních místnostech krátce po 14. hodině, kdy se volit začalo. To chodí převážně starší, uvědomělí voliči. Malý zájem voličů ale v pátek hlásily volební komise napříč celým krajem.
28 fotografií

První den voleb na Karvinsku: účast víc než slabá

Karvinsko
Oprava silnice. Ilustrační foto.
Karviná - Trpělivost. To jediné zbývá šoférům, kteří se již těšili, jak z Karviné směrem na Ostravu i na Dětmarovice a Bohumín začnou jezdit bez komplikací. Omyl. Opravy mostů na dvou z hlavních tahů z města se komplikují a potrvají déle.

Opravy mostů a kolony aut? Prodlužujeme!

Karvinsko
Ilustrační foto.
Karvinsko - Každoročně koncem léta začíná Bohuslavu Klimkovi pracovní kolotoč, který skončí až někdy na jaře. Pracuje ve stonavské Palírně U zelené lípy, kam vždy v posledních srpnových dnech přivážejí zahrádkáři kvas anebo jablka, která se během příštích týdnů promění v kalvados.

V pálenicích voní první litry letošní kořalky

Karvinsko
Dožínky ve Stonavě.
V neděli pořádá obec Stonava dožínkovou slavnost. Hodinu po poledni kněz požehná dožínkovému chlebu před stonavskou radnicí a poté vyjede průvod alegorických vozů a koňských bryček přes celou obec do areálu parku u PZKO, kde bude až do večera probíhat celý program.

Stonava zve na dožínkový průvod, jídlo i veselí

Karvinsko
Uzavřená Ostravská ulice.
Karviná – Z jedné strany je od čtvrtka Karviná zcela odříznutá od světa, z další strany se jezdí omezeně. Na výjezdech z města nyní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravuje dva mosty současně.

Karviná je nyní odříznutá od světa

Karvinsko
Stonava se loučila porážkou, ale odehrála slušné jaro.
Stonava – Deset gólů jako rozlučku s I.A třídou věnovali fotbalovým fanouškům hráči Stonavy, kteří v derniéře sezony přivítali vítěze skupiny Čeladnou.

Přestřelka ve Stonavě

Fotbal
Kostel svaté Máří Magdalény ve Stonavě.
Statické zabezpečení budovy kostela, nové varhany, ústřední topení, střecha, kněžiště nebo zvony. To je jen část výčtu prací v kostele svaté Máří Magdalény, na kterých se obec Stonava finančně nebo organizačně podílela.

Pomohou kostelu místní podnikatelé?

Karvinsko
V derby byli zase úspěšnější fotbalisté Albrechtic, i když lepší nebyli.
Albrechtice – Velké derby se hrálo v neděli v Albrechticích. Trenér domácího Baníku Dušan Kohút vyhrál se svým týmem nad Stonavou, kterou vede Lukáš Hojdysz, kterého Kohút dlouho trénoval.

Učitel přelstil svého žáka

Fotbal
Průmyslová zóna Dukla v Havířově.
Karvinsko - Minimálně pětatřicet lokalit o rozloze dohromady 800 tisíc metrů čtverečných je na Karvinsku k využití pro podnikatelské účely. Loni na podzim tuto informaci předala města a obce na žádost krajskému úřadu. Náklady na jejich regeneraci se odhadují na 642 milionů korun.

Prostory jsou. A co zájemci?

Podnikání
Stonava nečekaně selhala.
Stonava – Zpátky z hrušky dolů. Fotbalisté Stonavy v posledních dvou zápasech I.A třídy přenechali body nejhorším týmům soutěže a musí se zase snažit, aby nezabředli do sestupového pásma.

Stonava podlehla předposlední Hrabové

Fotbal
Dolní Lutyně sice nevyhrála, ale na nesestupové místo ztrácí už jen tři body.
Dolní Lutyně – O záchranu v I.A třídě usilující Dolní Lutyně ztratila doma body 
v derby s fotbalisty Stonavy. Zápas dospěl k nerozhodnému výsledku.

Nerozhodné derby, Lutyně smutní

Fotbal