ŠTÍTEK: Stonava

Zápas 18. kola I.A třídy, skupiny B, Baník Albrechtice - SK Stonava 0:4.
/FOTOGALERIE/ Fantastický střelecký koncert ve 23. kole I.A třídy předvedl fotbalista Krásného Pole Jakub Ševčík, který pěti góly zařídil výhru svého týmu v Ludgeřovicích 5:1. Roli favorita skupiny A potvrdily Kravaře vítězstvím nad Starou Bělou 4:1 i druhé Mokré Lazce, které rozstřílely Jistebník 6:1. Na jarní vítězné vlně jede ve skupině B Stonava - po domácí výhře nad Bystřicí zvýšila svůj náskok před druhými Raškovicemi, které padly v Tiché 0:4, už na 7 bodů.
19 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 21. kola I.A třídy, skupiny B, Lučina - Horní Suchá 0:2.
/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Kravaří si ve 22. kole I.A třídy, skupiny A, otevřeli střelnici na hřišti Jistebníku, kde vyhráli 8:1. Svůj náskok před druhými Mokrými Lazci, které remizovaly v Chlebičově 2:2, už zvýšili na 10 bodů. Stonava v sobotu vyhrála v Dobraticích 2:1 a dál vládne skupině B. Druhé Raškovice po domácím vítězství nad poslední Lokomotivou Petrovice 3:1 na ni v tabulce ztrácejí čtyři body. Nejvyšší divácká návštěva přišla na okresní derby Staré Město - Lučina, které sledovalo 314 fanoušků.
24 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 19. kola I.A třídy, skupiny B, Bystřice - Libhošť 6:2.
/FOTOGALERIE/ Bez zaváhání zvládli i 20. kolo I.A třídy největší kandidáti na postup. Ve skupině A vedoucí Kravaře vyhrály v Městě Albrechticích 6:0 a druhé Mokré Lazce uspěly v Darkovičkách 2:0. Ve skupině B první Stonava zvítězila ve Starém Městě 4:0 a druhé Raškovice porazily doma Libhošť 4:1.
15 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 18. kola I.A třídy, skupiny B, Baník Albrechtice - SK Stonava 0:4.
/FOTOGALERIE/ Za vidinou postupu dál suverénně kráčejí lídři obou skupin fotbalové I.A třídy. Kravaře v áčku vyhrály doma nad Darkovičkami 4:0, Stonava v béčku si v zápase 19. kola na svém hřišti stejným výsledkem poradila s Lučinou. O víkendu nezaváhaly ani „dvojky" - Mokré Lazce porazily poslední Hradec nad Moravicí 4:1 a Raškovice zvítězily ve Smilovicích 2:1.
19 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 16. kola I.A třídy, skupiny A, Štěpánkovice - Kravaře 2:2.
/FOTOGALERIE/ Lídři obou skupin fotbalové I.A třídy v 17. kole nezaváhali. V áčku Kravaře porazily doma Ludgeřovice 3:0, v béčku Stonava zdolala Horní Suchou 1:0. Pořádnou velikonoční nadílku dostaly o víkendu oba albrechtické týmy. Město Albrechtice  prohrálo v áčku v Chlebičově 1:6 a Baník Albrechtice v béčku na hřišti Tiché 3:8. Ze druhé výhry v sezoně se radovala poslední Lokomotiva Petrovice, která ve skupině B porazila doma Lučinu 4:0.
81 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Útočník Michal Folwarczny z SK Stonava dal na jaře tři góly. Fotogalerie Viktorie Mrázové je z lednového přípravného utkání MFK Havířov - Stonava 4:0.
/FOTOGALERIE/ Půl sezony si potřeboval od fotbalu odpočinout, aby se plný elánu vrátil na hřiště a střílel góly. Ve dvou jarních kolech I.A třídy dal útočník Michal Folwarczny už tři a v obou zápasech rozhodl o výhře SK Stonava, lídra skupiny B. „Zatím se to ode mě odráží, tak jsem rád. O takovém vstupu jsem ani nesnil a doufám, že to tak bude pokračovat,“ je šestadvacetiletý útočník nadšený z návratu na trávník.
17 fotografií

Půl roku bez fotbalu. Chyběl mi, přiznal Folwarczny, střelec tří gólů Stonavy

Kraje
Fotbalisté Horní Suché podlehli v 16. kole I.A třídy, skupiny B, Bystřici 1:4. Zápas za stavu 1:2 od 76. minuty dohrávali v deseti, kdy dostali další dva góly.
/FOTOGALERIE/ Roli lídra I.A třídy stoprocentně plní na jaře ve skupině B fotbalisté Stonavy, po výhře před týdnem v Petrovicích nad Lokomotivou (3:0) ovládli v 16. kole i první domácí zápas s Tichou 3:0. Zvedá se Baník Albrechtice, který po vítězství v Jablunkově (5:1) dal v neděli pětku i Petrovicím. Ty po odstoupení Čeladné ze soutěže pro nedostatek hráčů, jsou teď v tabulce poslední. Ve skupině A favorizované Kravaře přišly o body ve Štěpánkovicích, kde nedělní utkání skončilo 2:2. Darkovičky po minulé remíze ve Městě Albrechticích (0:0) porazilo doma Chlebičov 2:1 a v tabulce se bodově dotáhly na druhé Ludgeřovice, které prohrály se Starou Bělou 1:2.
16 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 15. kola fotbalové I.A třídy, skupiny A, Město Albrechtice - Darkovičky 0:0.
/FOTOGALERIE/ Kolotoč fotbalových zápasů v I.A třídě se poprvé na jaře roztočil o víkendu. Roli favoritů potvrdili v 15. kole lídři obou skupin - v áčku Kravaře doma porazily Strahovice 3:0 a stejným výsledkem skončil v béčku i duel vedoucí Stonavy na hřišti předposlední Lokomotivy Petrovice. Nezaváhali ani jejich pronásledovatelé - druhé Ludgeřovice ve skupině A vyhrály v Jistebníku 1:0 a Smilovice ve skupině B porazily doma Staré Město 3:0.
5 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Kravaře v podzimním 7. kole I.A třídy, skupiny A, rozstřílely Město Albrechtice 5:0.
/FOTOGALERIE/ Změny na trenérských postech, velké pohyby v hráčských kádrech, dřina na soustředění, sehrávání týmů a prověrka formy v přípravných zápasech. Tohle už je minulostí, fotbalové jaro o víkendu 25. a 26. března začíná i v obou skupinách I.A třídy. O tom, kdo ji opustí směrem do krajského přeboru, nebo do I.B třídy, bude jasno nejpozději v závěrečném kole 17. a 18. června. Podzimními lídry na postup byli fotbalisté Kravaří (skupina A) a Stonavy (skupina B). Kdo to z nich dotáhne o soutěž výš?
39 fotografií

Los fotbalového jara v I.A třídě: Lídr z Kravaří začíná doma, Stonava u soupeře

Kraje
Záchranáři v areálu dolu ČSM-Jih ve Stonavě.
Jeden člověk zemřel a celkem 16 dalších utrpělo zranění při čtvrtečních otřesu v Dole ČSM-Jih společnosti OKD ve Stonavě. Zraněné záchranáři rozváželi do několika nemocnic v Karviné, Havířově i Ostravě, většina z nich byla ještě týž den propuštěna do domácí péče. ČTK to v pátek řekla mluvčí OKD Naďa Chattová.

Účet za otřes v dole: jeden mrtvý, šestnáct zraněných

Karvinsko
Mužský pěvecký sbor Kufierkoři připomíná zanikající slávu hornické hudby a písní. Rok 2022.
Kamarádi, dolů sfárejme, Hornický stav budiž veleben, Ostravěnko, nebo Kolíne, Kolíne. To je jen několik známých písní, které si v minulosti zpívali obyvatelé hornických kolonií na Ostravsku a Karvinsku. Hornické písně však pomalu ale jistě upadají v zapomnění, ale zabránit se tomu mužský pěvecký sbor s netradičním názvem Kufierkoři, jehož členové jezdí po regionu havířské písně zejména pamětníkům připomínat.
16 fotografií

Kufierkoři. Mužský sbor bývalého dirigenta Májováku zpívá hornické písně

Karvinsko
Zápas 1. kola I.A třídy, skupiny B, Dobratice - Horní Suchá 3:0.
/FOTOGALERIE/ Podzimními mistry v krajské I.A třídě jsou fotbalisté Kravaří, kteří ve skupině A porazili o víkendu Kozlovice 3:0, a v „béčku" Stonava. Ta ale v posledním letošním zápase nečekaně padla v Jablunkově 2:3. Na opačném konci tabulek stráví zimu Hradec nad Moravicí (A) a Čeladná (B), která o víkendu dostala deset gólů v Bystřici.
16 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 13. kola I.A třídy, skupiny B, Lokomotiva Petrovice - Horní Suchá 0:2.
/FOTOGALERIE/ Lídři fotbalové I.A třídy ve 13. kole nezaváhali. Kravaře, které vedou s náskokem šesti bodů skupinu A, vyhrály v Kozmicích 3:1. Stonava doma porazila Libhošť 3:0, přestože oba zraněné gólmany musel zastoupit stoper Ruisl, a v čele skupiny B má náskok pěti bodů před druhými Raškovicemi. Na první vítězství dál čeká v „béčku" poslední Čeladná, o víkendu dostala doma nadílku 0:7 od Dobratic.
16 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 7. kola I.A třídy, skupiny A, Kravaře - Město Albrechtice 5:0.
/FOTOGALERIE/ Vedoucí týmy v tabulkách krajské I.A třídy se po 12. kole nezměnily. Fotbalisté Kravaří po domácí výhře nad Mokrými Lazcemi 3:1 zvýšili ve skupině A svůj náskok už na pět bodů před druhými Ludgeřovicemi, které prohrály v Darkovičkách 2:3. Ve skupině B je dál v čele Stonava, která remizovala na hřišti druhých Smilovic 1:1. Na ně se dotahují Raškovice po domácím vítězství nad Baníkem Albrechtice 5:1. Bez výhry je stále Čeladná, která dostala výprask 1:8 v Horní Suché.
39 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 10. kola I.A třídy, skupiny B, Horní Suchá - Staré Město 4:1.
/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Krásného Pole prohráli doma s Ludgeřovicemi 3:5 a přišli o 1. místo v tabulce I.A třídy, skupiny A. V čele je vystřídaly Kravaře, které v 10. kole vyhrály ve Staré Bělé 3:1, druhé jsou Ludgeřovice a třetí Krásné Pole. Lídr skupiny B zůstal stejný - Stonava vyhrála v Bystřici 3:0 a vede už o šest bodů. Smilovice porazily doma Lokomotivu Petrovice 2:0 a z 2. místa sesadily Staré Město, které prohrálo v Horní Suché 1:4.
16 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje