ŠTÍTEK: Stonava

Zápas 7. kola fotbalové I.A třídy, skupiny B, Stonava - Staré Město 4:0.
/FOTOGALERIE/ Krajské I.A třídě dál vládnou fotbalisté Krásného Pole, kteří ve skupině A vyhráli v 9. kole o víkendu ve Staré Bělé (3:2), a Stonavy po jasném domácím vítězství ve skupině B nad Dobraticemi (3:1). Na opačném konci tabulky stále čeká na svůj první úspěch v sezoně s jedním bodem Čeladná.
25 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Ostravští zástupci na 26. setkání hornických měst a obcí ČR, které se konalo letos v září v Kutné Hoře.
/FOTOGALERIE/ Zdá se, že „nedorozumění“ z roku 2018, kdy město Ostrava odmítlo hostit největší hornickou slávu v Česku z důvodů jiných priorit, je definitivně zapomenuto. Moravskoslezská metropole oficiálně převzala před několika dny v Kutné Hoře pořadatelství 27. setkání hornických měst a obcí (SHMO), které se uskuteční 8. až 10. září 2023.
81 fotografií

Spor z roku 2018 je zapomenut. Ostrava v roce 2023 bude hostit Fajront

Ostravsko
Autoři výstavy Hornictví na Karvinsku v proměnách času se starostou Stonavy Ondřejem Febrem (zcela vlevo). Zprava Jiří Brzóska, Boleslav Kowalczyk a Stanislav Kuba.
Už tuto sobotu převezme starosta obce Stonava Ondřej Feber v Kutné Hoře cenu Český permon 2022 v kategorii Počin roku. Obec jí získala za mimořádnou výstavu věnovanou hornictví na Karvinsku. Cenu uděluje každoročně Sdružení hornických a hutnických spolků ČR v pěti kategoriích.

Stonava získala cenu za výstavu o hornictví

Karvinsko
Zápas 7. kola fotbalové I.A třídy, skupiny B, Stonava - Staré Město 4:0.
/FOTOGALERIE/ Vedoucí tým fotbalové I.A třídy, skupiny A, Krásné Pole remizoval v 7. kole v Jistebníku 2:2 a na záda mu se ztrátou jednoho bodu dýchají v tabulce Kravaře, které doma vysoko porazily Město Albrechtice 5:0. V „béčku“ zvýšila svůj náskok první Stonava po výhře 4:0 nad Starým Městem, které je třetí. Druhé Smilovice remizovaly doma s Horní Suchou 3:3 a na Stonavu ztrácejí po víkendu dva body.
25 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 6. kola I.A třídy, skupiny B, Horní Suchá - Baník Albrechtice 2:0.
/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Krásného Pole v 6. kole I.A třídy porazili doma Strahovice 3:0 a jako jediný neporažený tým ve skupině A jsou v čele tabulky. "Béčko" po výhře v Raškovicích 4:2 vedou Smilovice před Starým Městem, které má na kontě také 12 bodů za čtyři vítězství a zápas s Libhoští k dobru, třetí je s 12 body Stonava. Na první vítězství v sezoně dál čeká poslední Čeladná.
19 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas 4. kola fotbalové I.A třídy, skupiny B, Horní Suchá - Stonava 0:4.
/FOTOGALERIE/ Několik rekordů padlo o víkendu ve 4. kole skupiny B v I.A třídě. Neskutečnou bodovou šňůru 27 mistrovských zápasů bez porážky fotbalistům Horní Suché ukončila v okresním derby Stonava, která na jejich hřišti v sobotu zvítězila 4:0. Z drtivé výhry 14:1 se radoval tým Libhoště v Čeladné, šesti góly k ní přispěl Přemysl Hajník a pěti Jan Smolarčík. Čtyři týmy radost z vítězství v této sezoně ještě nezažily - ve skupině A Štěpánkovice a Kozmice, které v neděli ziskaly bod za remízu ve Strahovicích (1:1), v „béčku“ s nulou na kontě dál čekají Čeladná a Lokomotiva Petrovice.
18 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Dožínky. Ilustrační foto
Posvěcení dožínkového chleba, průvod kočárů, alegorických vozů a zemědělských strojů. To všechno lze zažít na tradiční stonavské dožínkové slavnosti, která se jako poděkování za letošní úrodu koná v neděli 28. srpna ve Stonavě.

Ve Stonavě slaví v neděli dožínky

Karvinsko
Stonava bude připravovat v části Dolany lokalitu pro výstavbu rodinných domů.
Obec Stonava připravuje pozemky pro novou rodinnou výstavbu. Zastupitelé dali zelenou další změně územního plánu, která se bude týkat lokality Dolany, konkrétně v prostory naproti základní škole, kde chce obec na své náklady vybudovat inženýrské sítě a umožnit tak budoucí výstavbu nových rodinných domů.
5 fotografií

Stonava chce připravit pozemky pro novou výstavbu

Karvinsko
Zápas 2. kola fotbalové I.A třídy, skupiny B, Horní Suchá - Tichá 3:0.
/FOTOGALERIE/ Souboje nováčků v I.A třídě zvládli ve skupině B lépe fotbalisté Horní Suché, kteří doma porazili Tichou 3:0, a Raškovice výhrou 3:0 v Čeladné. Z prvního úspěchu ve vyšší soutěži se o víkendu radovaly v „áčku" také týmy Krásného Pole a Kozlovic, kde se o čtyři trefy do sítě Mokrých Lazců (4:2) podělili dva hráči - Martin Václavík a Zdeněk Matějka. Nejúspěšnějším střelcem v obou skupinách byl Jan Smolarčík, který se na výhře Libhoště v Lučině 7:4 podílel třemi góly. Ve skupině B se dařilo i brankářům, Tomáš Herdzina z Horní Suché, Vladimír Pešák z Raškovic a Jakub Stach ze Stonavy udrželi o víkendu čistá konta.
18 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Zápas dubnového 19. kola minulého ročníku fotbalové I.A třídy, skupiny A, Mokré Lazce - Kravaře 0:2.
/FOTOGALERIE/ Tradičně ve dvou skupinách se tento víkend rozehraje nový ročník fotbalové I.A třídy. Je v ní devět nováčků - Krásné Pole, Město Město Albrechtice, Strahovice a Kozlovice v „áčku“ se do ní probily z I.B třídy, stejně jako ve skupině B trio Horní Suchá, Tichá a Raškovice, které po sestupu z krajského přeboru doplnily Lokomotiva Petrovice a Čeladná.
39 fotografií

Los fotbalové I.A třídy: na startu pět okresních derby i dva souboje nováčků

Kraje
Fotbalovým zápasem mužů SK Stonava posílených o Michala Hubníka a Petera Kišku proti legendám Baníku Ostrava (2:0) vyvrcholily v sobotu 18. června oslavy 90 let tělovýchovy ve Stonavě. Góly dali Libor Žůrek a Petr Samec.
V bílo-modrých dresech Václav Daněk, Viliam Hýravý, Dušan Vrťo, Petr Samec, Jan Baránek ml., Libor Žůrek, Tomáš Mičola nebo Petr Vašek. Proti legendám Baníku Ostrava v pruhované žluto-modré kombinaci domácí muži posíleni o bývalé reprezentanty Michala Hubníka a Slováka Petera Kišku. Oslavy 90 let tělovýchovy ve Stonavě v sobotu vyvrcholily fotbalovým zápasem.
16 fotografií

Stonava zažila fotbalové legendy v akci. Exhibici vyhrál Baník

Kraje
Zápas 17. kola fotbalové divize F MFK Karviná B - Nový Jičín 2:2.
/FOTOGALERIE/ Fotbalové soutěže vrcholí, mužstvům jde o konečné umístění, někde dokonce o postup nebo záchranu. Šlágrem soboty bude určitě zápas divize F Nového Jičína s Bohumínem, který ve všech zápasech jara bodoval. V krajském přeboru se ve stejný den hraje derby Jakubčovice - Petřvald na Moravě a v I.A třídě osmá Libhošť hostí v neděli třetí Stonavu. Doma hrají o víkendu třeba také Jistebník, Tichá, Kopřivnice, Veřovice, Starý Jičín nebo Mořkov.
18 fotografií

Kam za sportem? Na fotbal v Novém Jičíně, Jakubčovicích, Libhošti, nebo TIché

Ostatní sporty
Zápas 20. kola fotbalové I.A třídy, skupiny A, Zlatníky - Hradec nad Moravicí  0:6.
/FOTOGALERIE/ Ve 20. kole fotbalové I.A třídy hned čtyři týmy ve skupině A předvedly střelecký koncert: Štěpánkovice vyhrály v Chlebičově 5:1, Lugeřovice v Malých Hošticích 5:3, Darkovičky v Ostravě nad Slovanem 5:1 a Hradec nad Moravicí nad Zlatníky dokonce 6:0. Skupina B byla na góly střídmější, nejvyšší výhry byly 3:0 a radovaly se z nich Lučina s Jablunkovem a Stonava ve Starém Městě, Řepiště zvítězily v Dobré 3:1.
47 fotografií

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.A třída

Kraje
Ondřej Feber
/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ S útlumem těžby by se život ve Stonavě měl v budoucnu ještě více zklidnit, ale rozhodně by jeho kvalita pro místní obyvatele neměla utrpět. Jak připomíná dlouholetý starosta Ondřej Feber, obce je „přeinvestovaná“, s kvalitní infrastrukturou a v budoucnu bude fungovat velmi dobře. „Na intenzivní bytové výstavbě nám příliš nezáleží. Nechceme být satelitem pro okolní města. A kvůli pokračování útlumu těžby ani nepospícháme s novým územním plánem,“ říká Feber.
64 fotografií

Starosta Stonavy Feber: I bez peněz od těžařů budeme fungovat velmi dobře

Karvinsko
Stonava, nová silnice, která je nejkratší spojnicí mezi Stonavou a Karvinou přes Darkov, stále není dokončena. Duben 2022.
/SERIÁL, FOTOGALERIE/ Už téměř dva roky je obec odříznutá od Karviné, nejbližšího většího města, kam jezdí řada lidí za prací i nákupy, studenti na střední školy. Nejkratší spojnice do bývalého okresního města je uzavřena kvůli stavbě silničního obchvatu města a jak to tak vypadá, ještě nejméně půl roku budou muset Stonavané po objízdných trasách, kudy najedou měsíčně stovky kilometrů. I proto je pro ně každé urychlení prací na obchvatu a opětovné spojení Stonavy s Karvinou vítané.
64 fotografií

Stonava, příjemná obec, která se těší, až už nebude odříznutá od okolí

Karvinsko