ŠTÍTEK: Stonava

Železniční přejezd na tahu přes Stonavu je na několik měsíců pro silniční dopravu zcela neprůjezdný.
Přibližně pět měsíců bude oboustranně uzavřen železniční přejezd ve Stonavě poblíž dolů ČSM sever a jih, kudy řada šoférů jezdí po odbočení z karvinské Těšínské ulice směrem na Stonavu, Albrechtice a další obce směrem na Havířov či zpět. Na železniční trati tam probíhá odstraňování důlních škod.

Železniční přejezd na tahu přes Stonavu je na měsíce uzavřen

Karvinsko
Ilustrační foto
Karvinsko – Od nedělní půlnoci začnou platit nové jízdní řády ve vlacích, ale také v městské hromadné a příměstské dopravě. S tím přichází řada změn, o kterých je dobré vědět.

Nové jízdní řády, pozor na změny!

Karvinsko
ZŠ Frýdecká, Havířov-Bludovice, třída 1.B
Deník přináší čtenářům nový seriál Naši prvňáci. Jeho prostřednictvím bude představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol, a to až do pololetního vysvědčení. Rodiče a blízcí žáků najdou své prvňáčky každou středu na straně 4 a na webu. Deník si tak mohou koupit na památku. Fotografii zvětšíte kliknutím.

Představujeme prvňáky ZŠ Frýdecká, ZŠ Zelená a ZŠ Stonava

Zprávy z Česka
Ilustrační foto.
Od pondělí je na výjezdu z Karviné směrem na Ostravu třeba počítat s malým zdržením. Silničáři začnou s opravou povrchu Ostravské ulice od tzv. brýlí až za křižovatku s třídou Osvobození. Oprava je naplánovaná až do 10. prosince.

V pondělí začíná oprava povrchu Ostravské ulice

Karvinsko
ILUSTRAČNÍ FOTO.
Konec prázdnin je pro mnoho rodičů obdobím, kdy si musí sáhnout hlouběji do kapsy. Pořízení školních pomůcek je rok od roku dražší a výbava prvňáčka se tak může vyšplhat až do několika tisíc.

Výbava pro prvňáčka vyjde na tisíce

Karvinsko
Josef Zoller (vpravo) rozhodl hattrickem o výhře Stonavy.
Albrechtice – Fotbalová I.A třída odstartovala pěkně zostra, neboť v Albrechticích bylo na pořadu dne sousedské derby.

Zoller rozhodl derby

Fotbal
Ilustrační foto
Karvinsko - Jsou kolotoče bezpečné? V sezoně poutí a turné lunaparků jistě otázka, která napadne nejen rodiče a prarodiče točeníchtivých dětí. A zatímco ve Stonavě si kupříkladu o víkendu všichni užívali radostné poutě, v Polance nad Odrou vypadl z atrakce jedenapadesátiletý muž. Ovšem muž byl opilý, nerespektoval bezpečnost a příliš se z kolotoče vykláněl.

Za bezpečnost a stav kolotočových atrakcí zodpovídají majitelé

Karvinsko
Ilustrační foto
Doubrava - Už více než 350 českých obcí nemá klasickou poštovní pobočku. Česká pošta totiž z důvodu ztrátovosti převádí část svých zařízení na smluvní partnery nejčastěji obce a obchodníky, kteří pak v rámci systému Pošta Partner nabízejí v dané oblasti plnohodnotnou alternativu poštovní přepážky.

Pro poštu na obecní úřad?

Karvinsko