ŠTÍTEK: Stonava

Ve Stonavě se konala vzpomínková akce na horníky, kteří před rokem zemřeli při výbuchu metanu v Dole ČSM.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Černé oblečení, hornické uniformy, smutné pohledy, občas nějaká ta slza… Stonavané, horníci, vedení OKD, hosté z Česka i Polska, ale především pozůstalí – ženy, děti, rodiče, sourozenci, kamarádi – si v pátek po poledni připomněli památku 13 horníků, kteří zahynuli přesně před rokem při výbuchu metanu v Dole ČSM ve Stonavě. 
27 fotografií

Oběti důlního neštěstí bude ve Stonavě připomínat obří žulová slza

Karvinsko
Zpěváci ze Základní umělecké školy Jedovnice patří mezi vrstevníky z ostatních uměleckých škol k republikové špičce. Dokázali to na mezinárodní pěvecké soutěži v komorním a ansámblovém zpěvu Stonavská Barborka. Z festivalu si domů odvezli diplomy za čtyři
Stonava, Jedovnice /FOTOGALERIE/ – Zpěváci ze Základní umělecké školy Jedovnice patří mezi vrstevníky z ostatních uměleckých škol k republikové špičce. Dokázali to na mezinárodní pěvecké soutěži v komorním a ansámblovém zpěvu Stonavská Barborka. Z festivalu si domů odvezli diplomy za čtyři první místa.
12 fotografií

Stonavská Barborka: pěvci z Jedovnic oslnili porotu

Blanensko
Ilustrační foto.
Tradiční Hubertovy slavnosti pořádají v sobotu myslivci z Mysliveckého sdružení Stonávka. Sraz myslivců je po 13. hodině před domem PZKO ve Stonavě, a poté se hromadně přesunou na mši do kostele sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech. Tam bude také dostupné občerstvení tradiční mysliveckou hrachovkou.

Tip na sobotu 5. října: Hubertovy slavnosti ve Stonavě

Volný čas
Ilustrační foto.
Tradiční Hubertovy slavnosti pořádají v sobotu myslivci z Mysliveckého sdružení Stonávka. Sraz myslivců je po 13. hodině před domem PZKO ve Stonavě, a poté se hromadně přesunou na mši do kostele sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech. Tam bude také dostupné občerstvení tradiční mysliveckou hrachovkou.

Hubertovy slavnosti ve Stonavě

Volný čas
Ilustrační foto
Dva muže (25 a 26 let) z Havířova dopadli minulý pátek policisté Obvodního oddělení Těrlicko přímo při krádeži. Zloději nejprve rozstříhali oplocení, a tak se dostali na pozemek sběrného dvora v Albrechticích, odkud chtěli odnést barevné kovy.

Zloděje dopadli na místě činu

Zločiny a soudy
Datyně získaly první výhru v sezoně.
Havířov – Fotbalisté Dolních Datyní zvládli v krajském přeboru miniderby v Brušperku a slaví tři body. Na prahu sezony zažili už všechny pocity. Prohráli, remizovali a nyní i vyhráli.

Datyně slaví první výhru v sezoně

Kraje
Pod šachetní věží Dolu Darkov se letos hrál výborný fotbal. Stonava skončila druhá.
Stonava – Fotbalisté Stonavy měli skvěle nakročeno do krajského přeboru, nakonec jim ale vítězství v I.A třídě těsně uniklo.

Stonavě utekl postup o bod

Kraje
Krojovaní horníci na karvinském hřbitově zavzpomínali na oběti důlního neštěstí v roce 1984.
/FOTOGALERIE/ Největší důlní neštěstí v historii Ostravsko-karvinského revíru i v pátek 14. června připomněli účastníci vzpomínkové akce v Karviné-Dolech. Památník na tamním hřbitově připomíná 235 obětí důlního neštěstí, ke kterému došlo 14. června 1894 na Larisch-Mönnichových dolech Františka, Jan-Karel (dnes ČSA) a Hlubina.  
7 fotografií

Květiny a svíčky za 235 obětí důlního neštěstí

Karvinsko
Na vybraných zastávkách v Karviné jsou cestujícím k dispozici nové digitální panely s odjezdy autobusů.
Na autobusových zastávkách Obchodní dům a Kosmonautů v Karviné se v minulých dnech objevily nové digitální informační panely, na které jsou už v jiných větších městech cestující zvyklí. Lidé si až na výjimky tuto novinku pochvalují.  
5 fotografií

Lidé si informační panely pochvalují

Karvinsko