ŠTÍTEK: Stonava

Stonavští soupeře často přestřílejí. V sobotu se jim to zase povedlo.
Stonava – Fotbalisté Stonavy vyhráli své domácí utkání I.A třídy pro svého trenéra Karla Sochoru, který se v sobotu ženil.

Výhra pro ženicha Sochoru

Fotbal
Fotbalisté Dobré (v černém) na hřišti albrechtického Baníku prohráli.
Region – Fotbalisté Sedlišť si v domácím duelu poradili s Libhoští. Staré Město na jaře opět nevyhrálo. Bystřičtí nepustili Datyni do čela tabulky. Dobrá nezvládla v Albrechticích druhý poločas. Brušperk ztrátu z první půle nedohnal.

Ohlédnutí za fotbalovým víkendem

Fotbal
Z veteránského turnaje v Jilemnici
Jilemnice - V rodišti lyžaře Bohumila Hanče se konal již 9. ročník mistrovství ČT veteránů ve futsalu – sálovém fotbale. Po bojích ve skupinách zde mělo finále stejné obsazení, jako v předchozích dvou letech. Domácí SK SICO SC Jilemnice v něm vyzvalo SC Premium Stonava.

Jilemničtí veteráni znovu stříbrní

Ostatní sporty
Stonavští zahájili jaro překvapivou výhrou.
Stonava – Fotbalisté Stonavy zdramatizovali situaci na čele tabulky I.A třídy, když vyhráli na umělce ve Frýdku nad Starým Městem. Josef Zoller dal hattrick.

Stonava šokovala lídra

Fotbal
Důl Paskov.
Staříč, Karvinsko - Volných míst je asi 500, zájemců zatím necelých 300. Horníkům z Dolu Paskov, který za dva měsíce ukončí těžbu, se do karvinské části revíru příliš nechce. Na rozhodnutí mají už jen necelé dva týdny, do konce ledna.

Horníkům z Dolu Paskov se na Karvinsko moc nechce

Podnikání
ilustrační foto
Osm mrtvých ptáků, všichni s negativními testy. Takové jsou ke včerejšku výsledky prevence v regionu okolo ptačí chřipky. Skvělé na tom je, že se Státní veterinární správou (SVS), která tento problém řeší, spolupracují i drobní chovatelé.

Ptačí chřipka? Pozor na divoké ptáky!

Karvinsko
ilustrační foto
Osm mrtvých ptáků, všichni s negativními testy. Takové jsou ke včerejšku výsledky prevence v regionu okolo ptačí chřipky. Skvělé na tom je, že se Státní veterinární správou (SVS), která tento problém řeší, spolupracují i drobní chovatelé.

Ptačí chřipka? Pozor na divoké ptáky!

Z okolí
Ministr kutury Daniel Herman.
Stonava – Už dnes začíná další ročník interpretační soutěže zpěváků i pěveckých ansámblů Stonavská Barborka. Organizátoři hlásí rekordní počet přihlášek. „Letos se nám přihlásilo 67 soutěžících, dosavadní rekord byl 62 přihlášených ansámblů," uvedl ředitel soutěže Josef Melnar.

Pěveckou soutěž Stonavská Barborka navštíví i ministr kultury

Volný čas
Forum Karlín. Ilustrační foto.
Praha - Neobvyklý koncert soudobé vážné hudby se odehraje v sobotu v pražském Foru Karlín. Bude mu vévodit unikátní skladba Karlheinze Stockhausena Gruppen pro tři orchestry, která ovlivnila světové dění na poli vážné hudby. Program nabídne další významné skladby 20. století, z nichž některé také zahrají najednou všechny tři ansámbly. Zazní tak například kompozice Petra Kotíka, Johna Cage či Philla Niblocka. Za pořadatele o tom informovala Silvie Marková.

Zájemci uslyší unikátní skladbu pro tři orchestry a tři dirigenty

Volný čas
Ilustrační snímek.
Karvinsko – Zájem o čtení v okrese stále je, knihy lákají i děti. Čtenáři přitom nezapomínají ani na české autory. Za tím vším je ale také poctivý kus práce zaměstnanců knihoven.

Do knihovny nejen pro knihu

Karvinsko
Ilustrační foto
Orlová (Havířovsko) - Nový domov pro seniory s kapacitou okolo 150 klientů. Tak by mohla vypadat budoucnost objektu bývalé speciální školy v orlovské Polní ulici. Město nyní připravuje smlouvu o případném prodeji objektu developerovi, který by jej pak přestavěl. Okres stárne a projekty bydlení pro seniory chystají také v některých menších obcích.

Na Havířovsku chystají nové projekty na moderní domovy pro seniory

Bydlení
Stonava veze tři body z venkovního hřiště.
Stonava – Hned se na tu tabulku jinak dívá. Stonavští fotbalisté se po další výhře vyšplhali v I.A třídě už na šestou pozici. Bod za své rivaly z Albrechtic.

Stonava si zastřílela

Fotbal
Radnice ve Stonavě.
Ještě v červnu tvrdil starosta Stonavy Ondřej Feber, že kvůli absenci peněz, které obci slíbilo OKD, se nový dům pro seniory stavět nebude. „Projekt ukládám do šuplílu na lepší časy," řekl doslova.

Stonava: byty pro seniory se stavět budou

Karvinsko
Stonava získal bod, ale příliš spokojená nebyla ani ona.
Stonava – Fotbalisté Stonavy si v I.A třídě odvezli bod z Veřovic, ale po utkání pořádně nevěděli, jestli s ním mají být spokojeni, nebo ne.

Bod s příchutí pelyňku

Fotbal
Fotbalisté Stonavy se mohli po delší době radovat z výhry.
Stonava – Zajímavou přestřelku svedli v 10. kole I.A třídy fotbalové celky Stonavy a ostravské Hlubiny. Domácí konečně tříbodově zabrali.

Stonava se probudila střelecky

Fotbal
Podezření na kupčení s volebními hlasy prověřuje policie v Havířově.
První den krajských voleb asi nelze lépe charakterizovat než konstatováním slabá účast. Největší frmol byl ve volebních místnostech krátce po 14. hodině, kdy se volit začalo. To chodí převážně starší, uvědomělí voliči. Malý zájem voličů ale v pátek hlásily volební komise napříč celým krajem.
28 fotografií

První den voleb na Karvinsku: účast víc než slabá

Karvinsko