ŠTÍTEK: Stonava

Stonavě se doma moc nevedlo, ale neprohrála ani v šestém utkání v řadě.
Stonava – Fotbalisté Stonavy prodloužili svou šňůru neporazitelnosti na šest zápasů (v součtu s podzimem), když doma na poslední chvíli zachraňovali aspoň remízu s Bystřicí.

Ztrátu dohnali až na konci

Fotbal
Bez Ivo Kisela se musí na jaře obejít fotbalisté Stonavy. Začali smolnou remízou.
Stonava – Tři body byly blízko. Fotbalisté Stonavy měli na umělce ve Vratimově nakročeno k cenné výhře, ale tu jim uzmul v páté minutě nastavení domácí Tříska.

Smůla Stonavy. Inkasovala v nastavení

Fotbal
Ilustrační foto
Stonava shání peníze na opravu vitráží, v Dětmarovicích by zase rádi opravili varhany. Peníze jim nyní nabízí oddělení památkové péče stavebního úřadu v Karviné z programu Podpory obnovy kulturních památek, který vyhlásilo Ministerstvo kultury.

Majitelé památek mohou žádat o peníze na jejich opravy

Karvinsko
Ilustrační foto.
Ostrava - Společnost OKD na konci března po 56 letech ukončí těžbu uhlí v lokalitě 9. květen ve Stonavě na Karvinsku. Dostupné zásoby uhlí totiž již byly v lokalitě vytěženy. Symbolický poslední vozík černého uhlí tam vyjede na povrch ve čtvrtek ráno, řekl dnes mluvčí společnosti Ivo Čelechovský. Ukončení těžby nebude spojeno s propouštěním zaměstnanců.

OKD ukončí těžbu uhlí v lokalitě 9. květen ve Stonavě

Ekonomika
DRUHÉ MÍSTO z loňského roku zopakovali při republikovém šampionátu sáloví fotbalisté z Jilemnice. Vyhrála Stonava.
Jilemnice - Až do moravskoslezského Havířova vyrazili o minulém víkendu sáloví fotbalisté SK SICO Jilemnice, aby se zúčastnili mistrovství České republiky veteránů. Jilemničtí „staří páni" si v konkurenci dalších pěti kolektivů počínali skvěle. Došli do finále, v němž se ale museli sklonit před vítězným celkem Stonavy.

Jilemničtí veteráni získali stříbro na mistrovství České republiky

Ostatní sporty
Důl Lazy v Orlové.
Karviná, Orlová - Případné uzavírání dolů a radikální snížení těžby neznamená jen ohrožení tisíců pracovních míst, ale také nižší příjmy do pokladen obcí, na jejichž katastrech se uhlí těží. Nejvíce případné snížení objemu těžby pocítí Karviná a Orlová, v menší míře pak Stonava či Doubrava.

Méně uhlí = méně peněz obcím

Podnikání
Ilustrační foto
Po těsném vítězství 2:1 v derby nad Veřovicemi cestovali do Stonavy, kde ale stejným poměrem prohráli. Petřvaldší fotbalisté, kterým ale ve druhém poločase nebyla uznána branka, tak vyrovnali sezonní bilanci, když si k šesti výhrám připsali šestou porážku. Tým kapitána Radka Huvara zakončí podzimní část I.A třídy, sk. B, nedělním domácím soubojem proti dvanácté Dolní Lutyni.

Sporná penalta a neuznaný gól znamenaly prohru

Fotbal
Pavel Šuster (ve žlutém) odehrál stejně jako celý tým Stonavy výtečný zápas.
Stonava – Fotbalisté Stonavy se nečekaně chytili záchranného stébla na hřišti silného Brušperku. Jejich vítězství má nádech senzace.

Zázrak v Brušperku

Fotbal
Alexandr Maikranz odjel závody MS i ME.
Karviná, Stonava – Kajakáři karvinského oddílu vodního slalomu, kteří figurují pod hlavičkou Stonavy, ale připravují se na řece Olši v karvinských Lipinách, navázali na úspěchy svých předchůdců, kteří vozili cenné kovy z republikových i světových soutěží.

Maikranz si vyjel medaili z mistrovství Evropy

Ostatní sporty
Stonava se dál trápí.
Stonava – Duel trápících se týmů byl v sobotu k vidění v Hrabové, kam v rámci fotbalové I.A třídy zavítala Stonava.

Z Hrabové nic nevezou

Fotbal
Lutyně se po delší době zase dočkala výhry.
Stonava – Záchranářské derby ve Stonavě dopadlo překvapivě, čili výhrou hostující Dolní Lutyně, která zaznamenala své letošní teprve druhé vítězství.

Lutyně zarmoutila stonavské kolegy

Fotbal
Stonava se herně i výsledkově zvedá.
Stonava – Fotbalisté Stonavy nejspíš konečně našli herní tvář. Před utkáním by to znělo asi neuvěřitelně, ale v Bystřici o víkendu body ztratili!

Stonava jde nahoru

Fotbal