ŠTÍTEK: Stonava

Zemřel karvinský kněz Stanislaw Jochmek.
Jablunkovský rodák P. Stanisław Jochymek, který prožil celý svůj kněžský život ve farnosti Karviná a okolí, zemřel v neděli 5. května ve věku 81 let.  

Zemřel kněz Stanisław Jochymek

Karvinsko
Důl ČSM ve Stonavě na Karvinsku
Stonava – Důlní záchranáři včera začali zpřístupňovat prostory, kde loni v prosinci vypukl po výbuchu metanu požár a kde zemřelo 13 horníků. Kvůli bezpečnosti museli postiženou oblast uzavřít vzduchotěsnými hrázemi. A právě do nich nyní začali navrtávat díry, aby mohli prostor za nimi odvětrávat. 
80 fotografií

Prvních pět těl zemřelých vyzvednou na konci dubna

Karvinsko
Ředitel OKD Boleslav Kowalczyk.
Stonava – K poslednímu dni února opustí společnost OKD její dosavadní předseda představenstva a výkonný ředitel Boleslav Kowalczyk. Na funkci rezignoval a odchází po vzájemné dohodě s akcionářem – společností PRISKO.

Ředitel OKD Boleslav Kowalczyk končí

Podnikání
Originální kalendář obce? Ano, jde to. Ve Stonavě se o to snaží již několik sezon, ten letošní si na snímku prohlížejí jeden z koordinátorů Jiří Brzoska (vlevo) a starosta Ondřej Feber.
Poslední vlak, který odjíždí z již neexistujícího stonavského nádraží a spousty další historické krásy. Takový je letošní kalendář, který vydala obec Stonava. Obsahuje čtyřiapadesát historických fotografií s místní tématikou plus informace o každé z nich. Sestavit ho znamenalo spousty práce nadšeného týmu místních lidí.

Jak odjel poslední vlak a další historická krása v kalendáři

Karvinsko