ŠTÍTEK: Stonava

Budova radnice ve Stonavě.
V roce 2022 chce vedení obce Stonava pokračovat v investičních akcích. Zastupitelé proto schválili podání žádostí o dotace na dva projekty, kterými jsou generální rekonstrukce budovy radnice a opravy komunikací na území obce.

Budovu radnice ve Stonavě čeká rekonstrukce

Karvinsko
Utkání 13. kola I.A třídy, skupiny B, Kravaře - Vřesina 1:1.
/FOTOGALERIE/ Na podzim se ve fotbalové I.A třídě odehrálo třináct kol ve skupině A a dvanáct ve skupině B, která má po odstoupení Dolní Lutyně v průběhu soutěže jen třináct účastníků. Na prvních místech přezimují Kravaře a Řepiště, na opačných koncích tabulek jsou s jedním bodem za remízu Slovan Ostrava a s dvanácti porážkami Dobrá. Podívejte se, kdo vede pořadí střelců, který tým má největší podporu fanoušků nebo na žebříčky brankářů s nulou.
47 fotografií

Zaostřeno na fotbal: kdo dal v I.A třídě nejvíc gólů a kdo zlobí? Podívejte se

Kraje
Mše ku cti sv. Huberta, patrona myslivců v kostele sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech, sobota 6. listopadu 2021.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Za zvuku lesních rohů přicházeli lidé na sobotní slavnostní mši ku cti sv. Huberta, patrona myslivců a lesníků, která se konala v kostele sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech, známý jako "Šikmý kostel". Že nešlo o běžnou bohoslužbu, šlo poznat i výzdoby kostela, kde vedle hlavy jelena přihlížel bohoslužbě i vycpaný divočák. Nechyběli ani "Černí myslivci".
35 fotografií

Trubači i divočák. Myslivci v Šikmém kostele v Karviné uctili svatého Huberta

Regiony
Mše ku cti sv. Huberta, patrona myslivců v kostele sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech, sobota 6. listopadu 2021.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Za zvuku lesních rohů přicházeli lidé na sobotní slavnostní mši ku cti sv. Huberta, patrona myslivců a lesníků, která se konala v kostele sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech, známý jako "Šikmý kostel" - rarita Moravskoslezského kraje. Že nešlo o běžnou bohoslužbu, šlo poznat i výzdoby kostela, kde vedle hlavy jelena přihlížel bohoslužbě i vycpaný divočák. Nechyběli ani "Černí myslivci".
35 fotografií

Prapory, trubači i divočák: myslivci v raritním kostele v Karviné uctili Huberta

Karvinsko
Ve Stonavě se v sobotu a v neděli koná tradiční pouť.
/FOTOGALERIE/ Obec žije o tomto víkendu pouťovou zábavou. A to přesto, že ji obec letos nepořádá, a organizaci pouťových slavností vzali na svá bedra majitelé zábavních atrakcí a gastronomická společnost. A podle toho to také vypadá - parkoviště v centru je obsazené kolotoči, stánky s občerstvením a dalšími pouťovými atrakcemi.
32 fotografií

OBRAZEM: Stonava ožila víkendovou poutí

Karvinsko
V den 60. výročí požáru a smrti 108 horníků na Dole Dukla v Dolní Suché, se na šumbarském hřbitově konal vzpomínkový akt. Havířov, 7. července 2021.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Mně byly čtyři, otec měl ten den narozeniny, vzpomíná Bronislav Šymša, syn zemřelého horníka. Setkání, pieta a vzpomínky. Pozůstalí, příbuzní a pamětníci se ve středu 7. července sešli na hřbitově v Havířově, aby si připomněli, že od tragického požáru na Dole Dukla v Dolní Suchá, při kterém zemřelo 108 horníků, uplynulo už 60 let. Vzpomínkový akt se konal u památník, která byl loni renovován a přemístěn z areálu dolu Dukla na šumbarský hřbitov.
45 fotografií

Šedesát let od tragédie na Dole Dukla. V Havířově se vzpomínalo na pietním aktu

Karvinsko
Ondřej Feber
/ROZHOVOR/ Hornickou obec s přibližně 1 800 obyvateli čeká nová doba. Pouhelná. Po uzavření dolů ČSA a Darkov už těží jen dva závody v rámci dolu ČSM. Ale ani to nepotrvá dlouho. Stonava tak přijde o peníze, díky kterým si mohla v minulosti dovolit investice, o jakých se jiným podobně velkým obcím může jen zdát. Jak se dívá do budoucnosti její starosta Ondřej Feber?
64 fotografií

I bez peněz od šachet se obec bude rozvíjet, říká starosta Stonavy Feber

Karvinsko
Letecké záběry zimní Stonavy.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Je tady další díl seriálu Deníku. Pojďte s námi na procházku po vesnicích, vesničkách i městech Karvinska a Těšínského Slezska. Prozradíme, jak se žije v různých "koutech" okresu. V tomto díle navštívíme Stonavu, která díky dobře nastavené spolupráci s místními šachtami zažívala v uplynulých letech masivní investice a dokonce si díky tomu vysloužila i přezdívku "Kuvajt severní Moravy". Šachty ale končí. Jak to bude ve Stonavě dál, jak se zde lidem žije, co jim dělá radost a co je naopak trápí. Více už v dnešním díle seriálu. 
64 fotografií

NOVÝ SERIÁL: Deník na návštěvě. Podívejte se, jak se žije ve Stonavě

Karvinsko
Příjezd do Albrechtic od Stonavy.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Pojďte s námi na procházku po vesnicích, vesničkách i městech, kterými často jen projíždíme. Prozradíme, jak se žije v různých "koutech" i sousedního okresu - na Karvinsku. V dnešním zavítáme do Albrechtic. Obce, která je charakterizovaná jako dobrá adresa bez těžních věží a blízko přehrady. Leží na půl cesty mezi Karvinou a Havířovem, přehradou přes kopec, přes dva do Českého Těšína.
71 fotografií

Tak se žije v Albrechticích, na půl cesty mezi Havířovem a Karvinou

Z okolí
Ondřej Feber
Osmašedesátiletý starosta Stonavy je novým senátorem v obvodu č. 75 za hnutí ANO. Ve druhém kole získal 50,62 % hlasů, zatímco senátorské křeslo obhajující lékař Radek Sušil (ČSSD) získal 49,37 % hlasů.

Novým senátorem za Karvinsko je Ondřej Feber

Karvinsko
Albrechtičtí hráči zatím poznávají v nové sezoně jen radost.
Vedou. A zaslouženě. Fotbalisté Albrechtic se před nedělním šlágrem s Orlovou vyhřívají na výsluní I.A třídy, skupiny B. Mají 19 bodů, takže s Orlovou to v neděli bude jasný šlágr prvního s druhým. Slavia zaostává za svým rivalem jen o bod. Třetí je s tříbodovým odstupem další celek z okresu - Stonava.

Albrechtice - příjemné překvapení soutěže. Nejsou pod tlakem, a tak válí

Kraje