ŠTÍTEK: Petr Mašek

Bochovské šlapačky 2023.
/FOTO,VIDEO/ Souboj tří českých trialových králů hostil po dva víkendové dny v rámci druhého podniku seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky Fiat Professional v trialu jednotlivců Karlovarský kraj, přesněji Bochovské šlapačky. Na západ Čech tak zamířila kompletní česká trialová elita, mezi kterou nechyběla například trialová legenda Martin Křoustek, úřadující mistr Martin Matějíček, či trialový talent David Fabián.
93 fotografií

OBRAZEM: V Bochově opanoval souboj českých trialových králů benjamínek Fabián

Ostatní sporty
Soví noc v Dobříši.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Přírodovědný spolek Dobříš uspořádal v sobotu 18. března již druhé setkání s přáteli přírody a sov zvlášť. Cílem letošní Soví noci na Dobříši bylo představit obyvatelům Dobříše a širokého okolí tyto zajímavé zástupce ptačí říše a pokusit se umožnit jim na vlastní oči vidět a na vlastní uši slyšet tyto opeřence. Také další akce spolku se týká ptačí říše, a sice v sobotu 6. května se od 8. hodiny uskuteční Vítání ptačího zpěvu na Dobříši. Sraz účestníků je u vstupu do anglického parku dobříšského zámku.  
6 fotografií

Podívejte se: Přírodovědný spolek Dobříš uspořádal již podruhé Soví noc

Čtenář reportér
HC Teplice Huskies na turnaji v Maďarsku
Tušili, že mají silný tým, se kterým můžou uspět, proto už před odjezdem vyhlásili útok na medaile. Hokejistům Teplic se na turnaji Santa Claus Cup pro ročníky 2013 a mladší v maďarském Dunaújvárosi povedlo v konkurenci dalších 23 týmů vybojovat stříbro, více než sportovní úspěch ale rezonuje jejich smysl pro férové chování. Stříbro Huskies věnovali hráči vrchlabské šesté třídy Adamovi Jindriškovi, který bojuje s leukémií, zaujali i dalšími férovými gesty. Svým postojem nakazili i ostatní účastníky povedeného podniku. 
96 fotografií

Tepličtí šli férovým chováním příkladem. Stříbrní Huskies mysleli i na charitu

Hokej
Tepličtí Huskies jedou do Maďarska
Na prestižní turnaj Santa Claus Cup 2022 do maďarského Dunaújvárose se v pátek ráno vypravili tepličtí Huskies. „Je to poprvé ve čtyřleté historii našeho klubu, kdy jedeme reprezentovat do zahraničí. Věříme, že kombinovaný výběr třeťáků, čtvrťáků a páťáků uspěje a přiveze medaili," hecuje šéf HC Teplice Martin Cimrman. 

Huskies čeká o víkendu prestižní turnaj v Maďarsku. Chtějí medaili

Hokej
Radost hokejistů Bíliny v mlhavém oparu při zápase s Roudnicí
Do Bíliny přijela ke šlágru kola krajské hokejové ligy Ústeckého kraje první Roudnice. Duel druhého s prvním se ale nedohrál, hosté po první třetině, kterou prohráli 3:4, odmítli v utkání kvůli mlze pokračovat. „Od začátku bylo jasný, že to nebudou chtít dohrát. Přejeli bez několika hráčů, viděli, že na nás nemají,“ říká bílinský forvard Petr Mašek. „Ale ho*no, to jsou takový kecy. Porazili bysme je. Teď šlo o zdraví,“ kontruje roudnický vedoucí a asistent Tomáš Kolenatý.
6 fotografií

Hokejové derby ukončila mlha. Hráči hostující Roudnice odmítli pokračovat

Hokej
Radost hokejistů Bíliny v mlhavém oparu při zápase s Roudnicí
/VIDEO/ Do Bíliny v neděli přijela ke šlágru kola krajské hokejové ligy první Roudnice. Duel druhého s prvním se ale nedohrál, hosté po první třetině, kterou prohráli 3:4, odmítli v utkání kvůli mlze pokračovat. „Od začátku bylo jasný, že to nebudou chtít dohrát. Přejeli bez několika hráčů, viděli, že na nás nemají,” říká bílinský forvard Petr Mašek. „Ale ho*no, to jsou takový kecy. Porazili bysme je. Teď šlo o zdraví,” kontruje roudnický vedoucí a asistent Tomáš Kolenatý.
6 fotografií

Mlha v Bílině ukončila krajský šlágr. Šlo o zdraví? Nebo se Roudnice Draků bála?

Hokej
Přehořovští vybudovali nový parket pro kulturní akce. Letos v létě ožil už několikrát. V sobotu 13. srpna přivítá první ročník festivalu Hraj víc.
V obci Přehořov na Táborsku se po dvouletém snažení místní dočkali uzavření zajímavého projektu. Samospráva společně s dobrovolnými hasiči obnovila historické skladovací prostory bývalého pivovaru z 19. století a současně zrekonstruovala i letní scénu s pódiem a výčepem. Na tu nyní parta nadšenců vrací i kulturní dění, už za týden zde uskuteční první letní festival.
41 fotografií

Do Přehořova se vrací kultura, na novém parketu vypukne i festival

Táborsko
Petr Mašek v dresu Duchcova
V době, kdy fotbalistů po celé republice ubývá, šel Petr Mašek z Duchcova proti proudu a ve dvaceti sedmi letech zahájil svou kariéru na zeleném trávníku. Na jaře si hokejista Bíliny zahrál za duchcovské béčko III. okresní třídu ale i čtyři zápasy za áčko v I. B třídě! „Zkusit fotbal byl můj dětský sen, ale vyšlo to až takhle pozdě. Vůbec jsem nečekal, že dostanu tolik šancí. K hokeji je fotbal parádní doplňkový sport!” usmívá se „Máša”.
21 fotografií

Ve 27 letech začal hokejista Bíliny s fotbalem. „Fotbalisti paří víc," žasne

Kraje
Hokejista Bíliny Petr Mašek
/ROZHOVOR/ Po jedenácti sezonách ve II. hokejové lize Bílina sestupuje do krajského přeboru. Razítko na drsný pád dostala ve svém posledním duelu ve skupině o udržení od Hodonína, který jí na jejím ledě nasypal dvanáct branek. „Sesypali jsme se. Jako už poněkolikáté v sezoně. Na ledě byla anarchie. Byla to hrozná sezona, dostali jsme v ní hodně přes tři sta gólů, to je asi nějaký rekord. Nevím, co teď bude. Jestli vůbec ještě budeme pokračovat,” krčí rameny Petr Mašek, který dres Draků oblékal pátým rokem.
9 fotografií

Naštvaný Mašek: Nepomohl by nám ani Hlinka. Šílený, podělali jsme to

Hokej
Hokejisté HC Chotěboř
Šlágr rozhodlo až prodloužení. Třetí kolo během týdne odehrály týmy Krajské ligy mužů Vysočina o uplynulém víkendu. Největší pozornost byla soustředěna do Choteboře. Tam se střetly aspiranti nejvyšší příček, domácí hráči s Moravskými Budějovicemi. Rozhodnutí přinesla až první minuta prodloužení, ve které o třech bodech pro hostitele rozhodl Petr Mašek.

Chotěboř udolala Žihadla a cílí na postup. Máme nejvyšší ambice, netají Kraučuk

Hokej
Ilustrační foto.
V úterý 4. května od 16 hodin se odehraje na Městském stadionu SK Rakovník fotbalový trénink dětí do sedmi let. Všichni zájemci jsou srdečně zváni. Na tento trénink není nutné se předem hlásit u šéftrenéra mládeže Libora Šímy.

SK Rakovník pořádá nábor hráčů do sedmi let

Fotbal
Radek Sňozík v dresu pražských Bohemians (sezona 2010-2011)
Brankářskou akademii se rozhodl založit SK Rakovník. Jako patrona si vybral bývalého ligového gólmana Radka Sňozíka. Cílem akademie, jejímž hlavní trenérem bude trenér brankářů A týmu Petr Mašek, je pravidelný a kvalitní trénink pro všechny holky a kluky, kteří mají o brankářské řemeslo zájem.

Chcete chytat pod Sňozíkem? Hlaste se!

Fotbal