ŠTÍTEK: Ploučnice

Resort Dymník
Impozantní skalní věže, panoramatické vyhlídky, nádherná příroda národního parku a hned několika chráněných krajinných oblastí. Kulturní památky, které mají neopakovatelnou atmosféru. A k tomu spousta příležitostí pro sportovní vyžití, letní osvěžení a zábava pro děti i dospělé. To vše na vás čeká v Českém Švýcarsku, kam můžete vyrazit třeba hned. Vybrali jsme pro vás oblíbené turistické cíle a atrakce, které rozhodně stojí za návštěvu.
8 fotografií

Prázdniny v Českém Švýcarsku. Tipy na výlety a akce, které si užije celá rodina

Čtenář reportér
Českolipská školní olympiáda dětí a mládeže má za sebou druhý ročník.
Na Městském stadionu u Ploučnice v České Lípě se na začátku června uskutečnil druhý ročník Českolipské školní olympiády dětí a mládeže. V letošním ročníku se počet rozšířil na celkem sedm základních škol – ZŠ Slovanka, ZŠ Jižní, ZŠ Sever, ZŠ Pátova, ZŠ Partyzánská, ZŠ Dr. Miroslava Tyrše a nově ZŠ Klíč.
5 fotografií

Olympiáda mládeže: Tyršovka obhájila putovní pohár

Ostatní sporty
Po vytrvalých, více než dvoudenních deštích zůstávaly toky Šporka, Svitávka a Ploučnice ve svých korytech, aktuální stav z rána 7.8. 2023. Dubice- Česká Lípa.
/FOTO, VIDEO/ Přestože vytrvalý déšť už kropil Českolipsko více než dva dny, kupodivu na zdejších tocích povodně aktuálně nehrozí. Podívejte se záběry z pondělního rána jak protéká potok Šporka ve Skalici u České Lípy, na až poklidnou Svitávku v Zákupech, kde ani zdaleka nikoho neohrožovala. Nebo na stejně bezpečně plynoucí řeku Ploučnici před i za okresním městem Českou Lípou. Tam, za železničním mostem a u zahrádkářské kolonie v Dubici, kde se jindy hladina rozlévala do okolí, byl na první pohled dostatečný odstup od břehu a řeka jen mírně nad normálem.
15 fotografií

Šporka, Svitávka, Ploučnice na Českolipsku zatím po lijácích okolí neohrožují

Českolipsko