ŠTÍTEK: Teplice nad Metují

Dnes v ranních hodinách se u vlakové zastávky v Adršpachu zpět na koleje vrátily tři nápravy osobní soupravy, která včera v podvečer vykolejila těsně za přejezdem u vstupu do adršpašského skalního města.
Až dnes v ranních hodinách se u vlakové zastávky v Adršpachu zpět na koleje vrátily tři nápravy osobní soupravy, která včera v podvečer vykolejila těsně za přejezdem u vstupu do adršpašského skalního města. Ve vlaku cestovalo sedm osob, které nehodu přečkaly bez újmy na zdraví. „Hmotná škoda byla vyčíslena na 430 tisíc korun. 130 tisíc korun byla odhadnuta škoda na soupravě a 300 tisíc na trati," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.
11 fotografií

Vykolejený vlak vrátili nad ránem na koleje, provoz by mohli obnovit po poledni

Nehody
Ilustrační foto.
Další mrazivá noc je za námi. Pěstitelé a zemědělci sčítají škody. Na Královéhradecku klesla v noci na úterý 23. dubna teplota až 13,2 stupňů pod nulu, a to na Luční boudě. Labská bouda hlásí - 10,3 °C a v Orlickém Záhoří naměřili meteorologové - 9 °C. V tabulce nejnižších teplot se objevil i Zdoňov, část Teplic nad Metují. Téměř sedm stupňů pod nulou bylo v Broumově.
7 fotografií

Mrazivá dubnová noc. Nejvíc přituhlo na Luční a Labské boudě i v Orlickém Záhoří

Krkonoše
Ilustrační foto.
Další mrazivá noc je za námi. Pěstitelé a zemědělci sčítají škody. Na Královéhradecku klesla v noci na úterý 23. dubna teplota až 13,2 stupňů pod nulu, a to na Luční boudě. Na Náchodsku naměřili meteorologové - 8,3 °C ve Zdoňově, části Teplic nad Metují. Mezi nejchladnější místa se probojoval i Broumov s téměř sedmi stupni pod nulou.

Mrazivá dubnová noc. Ve Zdoňově přituhlo víc než v Peci pod Sněžkou

Náchodsko
I. B třída, skupina B: Teplice n. M. (žlutočerní) - Náchod B.
/SPECIÁLNÍ PŘÍLOHA DENÍKU/ Týden před Velikonocemi se startu jara konečně dočkají i fotbalisté a příznivci klubů z I. B třídy skupiny B Královéhradecka. Dolní polovina tabulky je pořádně nahuštěná a boj o udržení soutěže slibuje atraktivní podívanou. Jaké jsou cíle Předměřic, Českého Meziříčí, hradecké Lokomotivy, Javornice, Teplic nad Metují, Hronova a Zdelova pro druhou polovinu sezony?
15 fotografií

PŘED STARTEM JARA: Zdelov se pokusí o nemožné. Hrozba sestupu se týká i dalších

Kraje
Ilustrační foto
Nejen pro fanoušky železnice připravují České dráhy projekt Pohled z vlaku, který nabízí videa z různých železničních tratí v České republice. Digitální platformu podporuje také Královéhradecký kraj, v němž se nachází nově „zfilmované“ tři železniční tratě mezi Trutnovem a Teplicemi nad Metují, mezi Doudlebami nad Orlicí a Rokytnicí v Orlických horách či mezi Náchodem a Teplicemi nad Metují.

Poznejte české železniční tratě z jiné perspektivy. Nově i v našem kraji

Náchodsko
V sobotu 13. ledna se v Teplicích nad Metují i na Janovičkách, kde celý týden využívali mrazivého počasí k intenzivnímu zasněžování, rozjedou vleky. Lyžařská sezóna v obou areálech začíná už podruhé - prosincový start měl ale jepičí život.
Přestože Náchodsko není nijak významnou lyžařskou destinací, ve šťastnou třináctku věří provozovatelé hned dvou skiareálů - v Teplicích nad Metují a na Janovičkách u Broumova. Právě v sobotu 13. ledna se totiž na obou svazích, kde celý týden využívali mrazivého počasí k intenzivnímu zasněžování, rozjedou vleky. Lyžařská sezóna v obou areálech začíná už podruhé - prosincový start měl ale jepičí život.
12 fotografií

Mráz a sněžná děla daly lyžařům od soboty šanci v Teplicích n. M. na Janovičkách

Náchodsko
Matouš Brožek (modrý dres) v létě posílil Opočno, kam přišel z Dobrušky.
/ROZHOVOR/ Nebýt zbytečných ztráts týmy ze spodku tabulky mohli fotbalisté Opočna přezimovat na lepší příčce, než je třetí místo v béčkové skupině I. B třídy na Královéhradecku. I tak panuje s umístěním na bedně spokojenost, což potvrzuje dvaadvacetiletý MATOUŠ BROŽEK, který byl po výhře 4:2 nad Zdelovem zvolen čtenáři Deníku jako nejlepší hráč Rychnovska posledního říjnového víkendu.

Opočno zakončilo podzim na bedně: Mohlo to být ještě lepší, má jasno Brožek

Fotbal
Stanislav Hynek (vlevo), gólman Javornice.
Anketu čtenářů Deníku o nejlepšího hráče uplynulého víkendu na Rychnovsku vyhrál brankář Javornice Stanislav Hynek. Devětatřicetiletý gólman přispěl k výhře v Teplicích nad Metují (3:0) čistým kontem. Hned v úvodu zápasu se blýskl parádním zákrokem, když zneškodnil standardku soupeře kousek za vápnem a nastartoval svůj tým k výhře.

Hynek předvedl zákrok zápasu, pak vychytal nulu! Příspěvek do kasy ho nemine

Fotbal
Hotovo. Jakub Rak se svým spolulezcem Mišem Žilkou na poslední vylezené věži.
Dorazit pod skalní věž, navázat se s parťákem na lano, obhlédnout cestu, dostat se na vrchol, zapsat se do vrcholové knížky, slanit, pobalit “nádobíčko” a fofrem k další skalní věži. Takový byl úkol celodenního maratónu skálolezců, kteří v rámci 40. ročníku Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu zvedli rukavici v podobě akce nazvané “CBŠ - Celý Bišík.”

Lezecký maratón na Bišíku, nejlepší za necelých 12 hodin vylezli 79 věží

Náchodsko
Budovu B Střední školy hotelnictví, řemesel a gastronomie v Trutnově ve Volanovské ulici s restaurací Junior zbourali v srpnu stavbaři.
/FOTO, VIDEO/ Nejen jednu, ale dvě budovy areálu Střední školy hotelnictví, řemesel a gastronomie ve Volanovské ulici v Trutnově museli zbourat stavbaři. Poté, co na začátku srpna začala demolice budovy A sloužící pro praktickou výuku oborů kuchař - číšník, školní jídelnu a kuchyň s kantýnou, byla zjištěna velká prasklina i na vedlejší budově B, kde se nacházela restaurace Junior. Statik nařídil i tuto budovu zdemolovat.
28 fotografií

Ve zbouraném Junioru žil Hujer, učni se stěhují do pekařství, hotelu a Kotvy

Krkonoše
MHFF Teplice nad Metují je nejstarším a největším setkáním horolezecké komunity u nás a dnes i největším festivalem outdoorově smýšlejících lidí. Připomeňte si ho ve fotografiích z minulých ročníků.
/FOTO, VIDEO/ Bezmála pět desítek filmů ze 13 zemí celého světa, které porota vybrala ze 150 přihlášených snímků. Takovouto podobu bude mít filmová sekce 40. Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu (MHFF), který od čtvrtka do poslední srpnové neděle zněkolikanásobí počet 1600 stálých obyvatel města pískovcových skal. Pro ně je připravený od rána do noci opravdu našlapaný program po celém městě.
56 fotografií

Fesťák je jen jeden! Začíná nejstarší a největší setkání horolezecké komunity

Náchodsko
Teplice nad Metují jsou jistým vítězem okresního přeboru.
O druhém červnovém víkendu se na Náchodsku hrálo předposlední kolo okresních soutěží mužů. V přeboru nezaváhal už jistý vítěz. Teplice nad Metují loupily v Hejtmánkovicích. V okresní soutěži ve skupině o postup kralovali oba favorité. Mezilesí zvítězilo v Martínkovicích a béčko Meziměstí nasázelo osm branek Božanovu. 

OKRESNÍ FOTBAL: Teplice udeřily v Hejtmánkovicích až v závěru

Okresy
Hasiči-lezci z celého kraje absolvovali náročný výcvik v průmyslových a přírodních terénech
Dva dny, během kterých se intenzivně pracovalo na osmi stanovištích s náročnými modelovými situacemi, jedna velká stanová humanitární základna a bezmála stovka příslušníků napříč celým HZS Královéhradeckého kraje. Hasiči za sebou mají celokrajskou odbornou přípravu se specializací pro práci ve výšce a nad volnou hloubkou, která se odehrála ve dnech 6. – 8. 6. 2023 v lokalitách v Náchodě a v Adršpašsko-teplických skalách v okolí Teplic nad Metují. V takovém rozsahu a podobě se uskutečnila vůbec poprvé.

FOTO: Krajští hasiči ve velkém nacvičovali zásahy ve výšce

Náchodsko
Jáchym Kalaš se raduje se spoluhráči ze vstřelené branky.
Kromě úžasných skal do Teplic nad Metují můžete vyrazit i na parádní fotbal. Slavoj dokázal po dlouhých patnácti letech ovládnout na Náchodsku okresní přebor mužů. O víkendu totiž porazil na domácím stadionu, který se stal během sezony nedobytnou tvrzí, ve šlágru Zábrodí a velké oslavy mohly propuknout. Mezi klíčové postavy teplické pohádky rozhodně patří Jáchym Kalaš. Mladý fotbalista v sezoně nastřílel už 19 branek. Co na velký úspěch říká? O tom se rozpovídal pro Deník.

Mistrovské oslavy v Teplicích? Ještě budou pokračovat, ujišťuje kanonýr Kalaš

Okresy
Z místa požáru
Hasiči od brzkého čtvrtečního rána 11. května zasahovali u požáru bývalé drůbežárny v Teplicích nad Metují, v části Dolní Teplice. Nyní sloužil objekt k uskladnění různých materiálů, tlakových lahví a také jako dílna. Uvnitř bylo i několik vozidel. Docházelo i k žhnutí v podstřeší, proto musí hasiči rozebírat podhledy a dohasit všechna ohniska.
11 fotografií

FOTO: V Teplicích hořela bývala drůbežárna, zasahovalo šest jednotek hasičů

Požáry
Ilustrační foto.
Dvacáté kolo okresního přeboru přineslo duel prvního s druhým. Vedoucí Deštné v Orlických horách hostilo Zábrodí. První půle patřila hostům, když se dvakrát prosadil Frinta. Za domácí po změně stran odpověděl stejnou mincí Macháček, který dvěma slepenými góly srovnal. Poslední slovo měl však v 54. minutě Dvořák. Ten zařídil Zábrodí tři body za výhru 3:2.

OKRESNÍ FOTBAL: Zábrodí skolilo lídra, přestřelku v Deštném rozhodl Dvořák

Okresy