ŠTÍTEK: Zbiroh

Film Zápisník alkoholičky. Hlavní roli hraje Tereza Ramba (dříve Voříšková).
Kam vyrazit o dalším letním víkendu na Rokycansku? Už v pátek si můžete zpříjemnit večer na koupališti v Kamenném Újezdu s kapelou ŠOK. Ve Zbiroze pokračuje Vačkářovo hudební léto a vydat se zde můžete i na otevření nové naučné stezky. V Terešově promítají oceňovaný film Zápisník alkoholičky a rokycanské koupaliště oslaví v neděli devadesátku.

Koupaliště v Rokycanech slaví 90, v Terešově promítají Zápisník alkoholičky

Volný čas
Koncert Laury a jejích tygrů.
Kam o dalším prázdninovém víkendu na Rokycansku? Děti vezměte na piškotéku do Vranovic, teenagery a mladé dospělé určitě zaujme rapper White M na náměstí v Rokycanech. Ve Zbiroze se chystá další promenádní koncert, Terešov nabídne v letním kině herecké výkony Karla Rodena a Reginy Rázlové. A pokud se chcete hudebně oblažit, doporučujeme Borec Fest.

Laura a její tygři to rozjedou v Borku, v Terešově zatančí Matylda

Volný čas
Mňága a Žďorp.
Kam na Rokycansku o prodlouženém víkendu? Stojí za to zmínit Prokopské slavnosti v Mirošově, které vyvrcholí koncertem populární formace Mňága a Žďorp z Valašského Meziříčí. Ve Zbiroze se těšte na promenádní koncert v rámci Vačkářova hudebního léta, Rokycanské kulturní léto přivítá dánské hudební těleso Copenhagen Municipal School Band a v Letním kině Terešov můžete vidět českou komedii Matka v trapu. Děti vezměte na akci Hasiči dětem u Vodní elektrárny Darová.

Tipy na víkend: Prokopské slavnosti, koncerty, letní kino i Hasiči dětem

Volný čas
Koupaliště Rokycany v roce 2023.
Začínají letní prázdniny a my přinášíme víkendové tipy, kam vyrazit. Na koupališti v Rokycanech můžete oslavit 90 let od jeho otevření, ve Zbiroze se vydat na dětskou prohlídku zámku, láká i koncert v Újezdu u sv. Kříže, letní kino v Terešově či pouť u Kostela sv. Petra a Pavla mezi Líšnou a Jablečnem. Největší víkendovou akcí jsou však Bahna u Strašic.

Kam o víkendu? Na Bahna, do letního kina či na pouť

Volný čas
Milan Smrčka říkající si Záviš.
Jaký bude nadcházející víkend? Doufejme, že slunečný. Děti můžete vzít na zámek do Zbiroha či tu navštívit městské slavnosti. Fanoušky punku jistě zaujme hudební festival na koupališti ve Strašicích. Mlečice chystají dětské odpoledne, v Rokycanech vystoupí folklórní soubory Sluníčko a Rokytička. Vypravit se můžete i na exkurzi k padrťským tůním.

Kam o víkendu? Na slavnosti do Zbiroha, na festival do Strašic i k tůním

Volný čas
Rokycanské pivní slavnosti 2022.
Kam na Rokycansku o víkendu? Naposledy můžete zavítat na Lucemburský Zbiroh, v evangelickém kostele v Rokycanech pokračují koncerty, láká i výstava kaktusů. Chystají se 7. rokycanské pivní slavnosti, velké oslavy SHD Radnice ke 140 let sboru, v areálu Domu přírody Brd se křtí kniha Jana Čáky. Ve Zbiroze lze navštívit Dětské sportovní odpoledne, v Radnicích zvou na Hudbu v synagogách.

Kam o víkendu? Pozor, některé akce se ruší či přesouvají kvůli počasí

Volný čas
Spoušť po bouřce ve Zbiroze, sobota 25. května.
Výraznou nepřízeň počasí pocítila během sobotního odpoledne část Rokycanska! Mohutná dešťová přeháňka ve spojení s kroupami zaplavila silnice, louky a pochopitelně i fotbalová hřiště. Souviselo s tím operativní odkládání zápasů.

Okresní fotbal na Rokycansku přibrzdil svatý Petr

Okresy