ŠTÍTEK: zemětřesení

Ilustrační foto.
Jablonec n. Nisou – Po deseti gólech nula! Minulý týden byl pro jablonecký fotbal hodně výživný. Dostat deset gólů, to tu ještě nebylo. Trenér Klucký na to musel reagovat, ale žádné zemětřesení se nekonalo. Místo chybujícího se Jankoviče si jabloneckou premiéru zahrál exhradecký Holeš. Do základu se místo maroda Masopusta dostal opět Zelený a změna nastala i v bráně, kde Bártu nahradil Valeš.

Zemětřesení se ale nekonalo. Přečtěte si komentář Jaroslava Hrabáka

Fotbal
Výbuch sopky Bárdarbunga na Islandu v roce 2014
/VIDEO/ Čtyři silná zemětřesení zaznamenaly islandské úřady koncem října v oblasti sopky Bárdarbunga na jihozápadě země. Podle expertů by tak sopka, kterou pokrývá ledovec Vatnajoekull, mohla znovu hrozit erupcí. Její případný výbuch by mohl narušit leteckou dopravu v Evropě, stejně jako se to stalo v roce 2010, když islandský vulkán Eyjafjallajoekull vychrlil mrak vulkanického popela, píše list The Sun. 
5 fotografií

Vybuchne, nebo ne? Islandská sopka opět hrozí letecké dopravě

Svět
Rudolf Neuls
Ještě před měsícem to vypadalo na velké politické zemětřesení, dnes je ale ticho po pěšině. Přestože z koalice na radnici v Přerově odešli dva partneři - strana Za prosperitu Přerova a Nezávislí, radní Rudolf Neuls (zvolen za NEZ) ve vrcholném vedení města nadále zůstává. Má to jen jeden háček - městská rada by měla mít lichý počet členů a v současné době jich má deset.
11 fotografií

Rudolf Neuls v radě zůstává

Přerovsko
Ilustrační foto
Karlovarský kraj – Další zemětřesení o síle 2,2 magnituda udeřilo ve středu večer v Karlovarském kraji.

Kraj vyděsil otřes

Chebsko
Společná fotografie z položení základního kamene stavby investora v květnu roku 2013.
Chrudim - Zástupci města Chrudim a společnosti KYB CHITA Manufacturing Europe podepsali v úterý tohoto týdne kupní smlouvu na další pozemky v chrudimské průmyslové zóně západ. V úvodní etapě zde japonská společnost v únoru 2013 odkoupila 19 688 m2 pozemků, na kterých vybudovala první výrobní halu na výrobu komponentů pro automobilový průmysl.
2 fotografie

Chrudim prodala další pozemky v průmyslové zóně

Chrudimsko
Výbuch tlakové lahve ve vnitrobloku rektorátu Masarykovy univerzity v Brně nadělal pěknou spoušť.
Brno /FOTOGALERIE/ - Ozvala se velká rána a od budovy v centru Brna začal stoupat kouř. K výbuchu na dvoře rektorátu brněnské Masarykovy univerzity došlo ve čtvrtek krátce před jednou hodinou odpoledne. Podle hasičů explodovala tlaková lahev v dodávce řemeslníků. Hasiči a záchranáři ošetřili několik lidí, dva muže převezli s vážnějšími zraněními do nemocnice.
41 fotografií

Bylo to jako zemětřesení, popsal svědek výbuch v rektorátu Masarykovy univerzity

Nehody
Výbuch tlakové lahve ve vnitrobloku rektorátu Masarykovy univerzity v Brně nadělal pěknou spoušť.
/FOTOGALERIE/ Ozvala se velká rána a od budovy v centru Brna začal stoupat kouř. K výbuchu na dvoře rektorátu brněnské Masarykovy univerzity došlo ve čtvrtek krátce před jednou hodinou odpoledne. Podle hasičů explodovala tlaková lahev v dodávce řemeslníků. Hasiči a záchranáři ošetřili několik lidí, dva muže převezli s vážnějšími zraněními do nemocnice.
41 fotografií

Bylo to jako zemětřesení, popsal svědek výbuch v rektorátu Masarykovy univerzity

Česko
Kino Máj v Uherském Brodě. Ilustrační foto.
Podáním výpovědi dlouholeté vedoucí Kina Máj v Uherském Brodě Lenky Slívové graduje ve městě Komenského v těchto dnech napjatá situace na tamní kulturní scéně. Ta začala rezonovat prvními otřesy letos v červnu, kdy po tlaku městských zastupitelů rezignoval na svůj post ředitele brodského Domu kultury Jan Zapletal.
14 fotografií

Zemětřesení na uherskobrodské kulturní scéně

Slovácko
Vnitřní prostory jedné ze seismických stanic v Novém Kostele na Chebsku, ukrývají několik měřících zařízení zemětřesení.
Letošní zemětřesení na Chebsku nebylo ničím výjimečné, tvrdí odborníci z Akademie věd ČR (AV ČR). Další bude podle nich následovat v řádu měsíců. Oblast je seismicky aktivní, už z roku 1898 existují spolehlivé záznamy o ještě silnějších otřesech. Rizika zemětřesení a jiných přírodních katastrof vědci hodnotí mimo jiné i kvůli jaderným elektrárnám, na jejichž bezpečnost mohou mít tyto jevy zásadní vliv.
7 fotografií

Chebsko brzy čeká další zemětřesení, oblast je podle odborníků seismicky aktivní

Česko
Mexiko zasáhlo další zemětřesení
Mexiko prožívá opravdu velmi krušné časy. V rozmezí několika hodin jej zasáhlo další zemětřesení. Tentokrát o síle 5,9 stupně Richterovy škály. Úřady zatím nezveřejnily informace o případných škodách či obětech. Země se přitom stále vzpamatovává z úterních otřesů, které připravilo o život 310 lidí.
11 fotografií

V Mexiku udeřilo další zemětřesení. Mělo sílu 5,9 stupně

Svět
Záchranáři prohledávají v Mexiku trosky budov po zemětřesení.
Mexičtí záchranáři se stále snaží vyprostit zpod zřícených budov přežívající lidi, včetně dětí z Rébsamenovy školy a dále pěti tchajwanských továrních dělníků, u nichž je naděje, že stále zůstávají naživu. Při úterním ničivém zemětřesení zahynulo nejméně 233 lidí, 1900 lidí bylo zraněno.
11 fotografií

Záchranáři v Mexiku stále bojují o životy zavalených

Svět
Majitel a jeden ze zakladatelů Facebooku Mark Zuckerberg
Šéf firmy Facebook Mark Zuckerberg dnes oznámil, že daruje jeden milion dolarů Mexickému červenému kříži na pomoc lidem postiženým zemětřesením v Mexiku. Příspěvek na „jeho“ síti si vysloužil téměř půl milionu lajků. Při ničivém zemětřesení zahynulo nejméně 230 lidí, záchranné práce stále probíhají. Jeden z nejbohatších lidí světa přispívá na dobročinné účely již delší dobu.
11 fotografií

Zuckerberg: Facebook posílá milion dolarů na pomoc do Mexika

Svět
V RÁMCI Geofyzikálního a vulkanologického setkání se lidé budou moci podívat i do štoly v Komorní hůrce.
Františkovy Lázně, Skalná - Dozvědět se, jak přesně vzniká zemětřesení, jak vznikly sopky na Chebsku anebo jak se zemětřesení měří. Nejen tyto informace, ale i mnoho dalšího se mají šanci dozvědět lidé z Chebska i širokého okolí na jedinečném Geofyzikálním a vulkanologickém setkání.

Jak přesně vzniká zemětřesení? Dozvědí se lidé na setkání

Chebsko
V areálu bývalých berounských kasáren se začne stavět a bezplatné parkoviště za Komunitním centrem, na které se vejde i 400 aut, se uzavře. Definitivně skončí v listopadu
Beroun /FOTOGALERIE/ - Parkování v Berouně čeká koncem letošního roku zemětřesení. V areálu bývalých berounských kasáren se začne stavět a bezplatné parkoviště za Komunitním centrem, na které se vejdou i čtyři stovky aut, se uzavře. Definitivně tu skončí možnost parkování v listopadu. Zástupce firmy Beroun Hills informoval zastupitele města o nejbližších krocích.  
24 fotografií

Řidiči v Berouně přijdou o parkování zdarma

Berounsko
Viktor Hastík
Brno /ROZHOVOR/ – Jako jedna z mála zkušených opor přežil Viktor Hastík letní čistku v kádru brněnských házenkářů. S omlazeným týmem vstoupí už v neděli v půl jedenácté dopoledne na palubovce Karviné do nového ročníku extraligy. „Pozici jednoho z lídrů jsem měl už loni, ale jsem připravený, že těžiště bude na mně,“ nebojí se odpovědnosti dvaatřicetiletý vystudovaný právník.

Hastík o novém stylu házenkářů: Hra je plynulejší a rychlejší

Ostatní sporty
Zuzana Baťová
ROZHOVOR/ O posledním prázdninovém víkendu mohou lidé navštívit už třetí ročník festivalu LešetínFest. Pořadatelé letos nabídnou bohatý program pro děti i dospělé, a to zcela zdarma. „Festival by nám dokázalo překazit jedině zemětřesení nebo orkán,“ říká s úsměvem spoluorganizátorka Zuzana Baťová, která v rozhovoru přibližuje detaily letošního ročníku akce.

Bavit se budeme za každého počasí, překazit to může jen zemětřesení

Volný čas
Pavel Bohun
Zpráva o zemětřesení na ostrově Ischia v Neapolském zálivu mě včera ráno pořádně zaskočila. Uplynuly totiž pouhé dva týdny, co jsme se právě odsud vrátili z dovolené. Před očima se mi najednou vyobrazila všechna úžasná místa, jimiž tento ostrov, plný léčivých termálních pramenů, dokáže své návštěvníky pohladit po duši i po těle.

O divokých živlech na Ischii

Názory z regionu
Zemětřesení na italském ostrově Ischia
Zemětřesení o síle čtyř stupňů zasáhlo v pondělí večer italský ostrov Ischia a mimo jiné poškodilo kostel a nemocnici. Zároveň zabilo dvě ženy a zranilo 39 dalších lidí. Záchranáři vytáhli sedmiměsíční dítě z trosek a pracují na osvobození dalších zavalených lidí. Na ostrově je nyní s cestovní kanceláří zhruba 400 Čechů. Zemětřesení se jich však nedotklo. Většina totiž byla v té části ostrova, která nebyla citelně zasažena otřesy.
6 fotografií

Italský ostrov Ischia zasáhlo zemětřesení. Zabilo dvě ženy

Svět
Ilustrační foto
Dobrovice – Tradiční zemětřesení v kádru, ale tentokrát nejen v něm, se konalo v Dobrovici. Během letní přestávky se totiž u jedenáctého týmu z minulé sezony opět vyměnila řada hráčů. A také trenér! Ve vedení týmu došlo po loňské, ne úplně uspokojivé sezóně, k několika zásadním změnám. Po čtyřech letech opustil post trenéra Petr Hejno, kterého nahradil v Dobrovici známý Vladimír Sedláček, který za místní tým v minulosti čtyři roky nastupoval. Naposledy trénoval rivala z Benátek. Pozici sportovního manažera bude nově zastávat Petr Lukáš, který nahradí Davida Čáslavu.

Opět tradiční zemětřesení

Fotbal
Z utkání prvního kola Mol Cupu FK Kolín - Ústí nad Orlicí (1:3).
Kolín – Pokaždé, když vstupují do nové sezony, mají ty nejvyšší ambice. Jiné to není ani tentokrát. Fotbalisté Kolína chtějí v divizní skupině C atakovat přední příčky.

Havrda: Do sezony jdeme s pokorou

Fotbal
Olympijský stadion v Montrealu
/FOTOGALERIE/ Donald Trump a jeho přísná imigrační politika má bezprostřední dopad na severního souseda USA. Nechtění imigranti, především z karibského Haiti, podstupují transfer do kanadského Montrealu, kde je vítají s otevřenou náručí. Na tamním stadionu již otevřeli provizorní kemp pro 3300 lidí. Kanadské úřady v těchto dnech rozhodly o vybudování dalšího tábora, přímo na kanadsko-americké hranici.   
5 fotografií

VIDEO: Uprchlíci se stěhují z USA do Kanady. Ta pro ně staví tábory

Svět